Skrivet den: 2013-01-05 Klockan: 16:19:57

Fredagsvägning fortfarande jullov

....för det är inte slut här ännu.
Men snart.
Nu håller vi på att ladda upp oss inför julens höjdpunkt och avslut.
Trettondagen.
 
På tisdag (helgdagen här som infallen på söndagen, flyttas till måndagen så att det blir långhelg, ÄVEN om alla affärer öppnar som vanligt på måndagen har jag hört. Älsklingen jobbar INTE och DET är det viktigaste.) börjar VARDAGEN och det NORMALA livet igen efter cirkus drygt EN MÅNADS semester och julande.
 
Skolan börjar, morgonrundorna skall tagas tag i, maten som lagas ska vara nyttig(are) och INGA snedsteg i form av godis och annat "farligt".
Det kommer att bli tufft.
Det känner jag på mig ;)
 
Därför gäller det NU, denna helgen, att klämma i sig ALLT gott som vi hade med hem från Sverige och som kommit i och med julen.
ÄT så att du spyr och tröttnar, Yohanna ;)
 
 
 
 
FREDAGSVÄGNING
- 800 gram
Det är ju självklart att jag var LIVRÄDD när jag ställde mig på vågen.
Konstigt vore det väl annars.
Med förra veckans plus-kilo i minnet och med tanke på att jag NU väger nästan lika mycket som jag gjorde vid samma tidpunkt som FÖRRA året, så kändes det onekligen lite dystert.
 
MEN, nästan ett kilo ner och jag är lika förvånad som vågen ;)
 
UTVÄRDERING
Ja jag har ju haft jullov och jag har varit förkyld.
Ni fattar.
Vare sig motion eller lust med att röra på mig, har funnits i livet.
 
Och därtill en viktig snuskbok >>> att läsa ut medans jag knaprade praliner i soffan och NJÖT.
Ja, det har varit konceptet här.
Att njuta.
 
Alltså vilken JÄDRA tur att jag blev förkyld just NU när jag skulle ha jullov och vara ledig. Nu kan jag bli frisk och sätta igång med "operation fettsanering" i lugn o ro på tisdag.
Jag är ganska förvånad och det låter inte SÅ sanningsenligt, men jag är faktiskt på G och kanske lite sugen ;)
Nu ska jag banne mig ta tag i de där ynka 2,5 kilona som hånflinar åt mig, gå i mål som en vinnare och fira med något riktigt bra som jag inte har tänkt ut än.
 
Det är planen.
 
Men jag är också förvånad över, och det låter HELLER inte så troligt, men jag har inte ätit eller vart SÅ sugen på gottis som jag TRODDE att jag skulle vara när jag väl bestämde mig för att ha jullov och att njuta.
Det kanske finns hopp ;)
 
Det var denna veckan.
Morgonrundor - Jullov!
Mat - Jullov!
Godis - Jullov!
Och 2,5 kilo kvar till målet. Jag ligger i startgroparna.
Hur har det gått för er?
 
Men nu.
Njuta så att det sprutar och se till att bli av med allt så jag kan börja ren och lätt på tisdag.
Njuta järnet alltså ;)
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Annelie

Hej!
Jag åker ned på torsdag den 10.. nästa vecka :) Tror du att du har tid med en fika om jag åker upp till Las Palmas??

Sedan så frågar jag än en gång.. vet att jag har frågat tidigare. Vilken dag är det loppmarknad i Arguien (lär mig aldrig stava det rätt)? Och var i byn är de, är de nere vid hamnen/stranden?

Det kan bli ganska skönt när allt återgår till det normala igen :) Julen känns lång ibland även om den är helt underbar också :)

Svar: Visst ska jag ha tid med en fika, självklart. Det är bara ibland som det kan köra ihop sig med ungar och sånt ;) Marknaden i Arg. (lyckas heller aldrig lära mig stava det) är på lördagar och nere vid havet. På den stora parkeringen som turistmarknaden brukar vara. Hoppas att du hittar dit. Det kan ju inte vara så svårt. Byn är ju inte SÅ stor ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-01-05 @ 19:10:10
URL: http://anneliestankar.wordpress.com
Postat av: Ansibecki

Du är en sån stor inspiration med alla dina tydliga mål :)
För mig har det bara gått utför den här senare delen av hösten och framförallt jul och nyår... Fast jag har tvingat mig själv att träna regelbundet och det har väl gjort att vikten ändå inte sprungit iväg för mycket och att jag har mått hyfsat bra och känner mig hyfsat stark och i god kondition, trots det extra fläsket på magen ;)
Efter nyår blir det nya tag! :)

Svar: Tack så mycket och så kul att höra att du tycker jag har tydliga mål. Ja nu tar vi snart tag i det igen. Påt bara ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-01-05 @ 20:51:00
URL: http://www.ansibecki.blogspot.com
Postat av: AnneliH

Ja, njut nu så mycket du orkar :) Hoppas ni fick mycket godis av "los reyes" :)

Svar: OM vi fick. En hel påse full. Men sorgligt nog är det ju hårda karrameller som man sen inte orkar äta upp. Synd men sant. De brukar ligga och klibba ihop i nån väska till slut ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-01-05 @ 22:36:16
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: Åsa

Hm..som alltid har jag en åsikt. Varför inte skita i att väga sig och känna på kläderna istället? Alt. vägning var 3:e månad el nått? Varje fredag känns som om det går upp för att du inte skitit eller ner för att du har vätskebrist :)
Nej, ta ngn gång/månad..Vi går väl inte ner i vikt på en vecka, som verkligen handlar om att förbränna fett? Det är väl under längre perioder som vi bränner? Eller är jag ute och cyklar nu?
Kram på dig!

Svar: Och som alltid har du en poäng i det du tycker ;) Visst är det så som du säjer och när jag väl nått mitt mål och ska påbörja underhålls perioden, ja då blir det nog månadsvägning. Jag har kört veckovägning nu för att hålla koll på mig. Men det är ju kurvan i LÅÅÅNGA loppet som spelar den viktiga rollen.
Yohanna i Las Palmas

2013-01-05 @ 22:46:34
URL: http://sommerseth1.wordpress.com
Postat av: Marianita

Ner i vikt går man lättare om man inte är stressad. Jag åkte hem till Malmö 17/12 och åker ner igen på måndag under den tiden har jag gått ner 5 kg men så äter jag ju LCHF. Julmaten är perfekt om man låter bli godiset och jag har inte tränat en enda dag, det är fett som bränner fett.

Svar: Stressad? Jag? Jag firar snart TVÅ-års-jubileum av denna viktresa, så jag tycker nog att jag tagit det rejält piano ;) Lite i taget är min melodi. Fast ibland kan det gå FÖR långsamt också.
Yohanna i Las Palmas

2013-01-06 @ 00:16:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0