Skrivet den: 2013-02-25 Klockan: 17:51:57

Måndagslista med överaskningsbesök

...för det blev en helt OVANLIG måndag när det helt plötsligt knakade i dörrlåset när nyckeln vreds om och Älsklingen som åkt iväg och försökt att jobba efter en helg med 39 grader i feber, kom hem igen för att försöka kurera sig och insett att han nog var lite för klen för att köra lastbil idag.
 
 
 
 
Så nu är han (Älsklingen) iväg till doktorn för här måste man ha läkarintyg från och med FÖRSTA sjukdagen. Även om man bara har en aldrig så liten förkylning så måste man gå till doktorn och få pappret om sjukskrivning påskrivet.
Finns det ingen tid hos doktorn?
Ja då får man vänta tills det finns det och gå dit då och försöka förklara att man VARIT sjuk och behövt ligga i sängen och kurera sig.
 
Fast under de TIO år som jag bott här så har Älsklingen varit sjuk TVÅ gånger. En var en magsjuka och en annan, förra året, när vi inte blev friska och han fick tvångssjukskrivas för att det skulle gå över.
Så det är ju inte som att vi har sån HIMLA stor erfarenhet av detta med sjukskrivningspapper ;)
 
Det har varit helg och den sprang förbi som en skrämd hjort. Och jag har kommit på att det krävs MINST tre tvättar av en ny handduk för att den ska börja att torka ordentligt när man är nyduschad. Jag tror att jag kommit på något stort där och att Nobellpriset snart kan vara på väg hittåt ;)
 
Men nu är det banne mig måndag, även om det är ovanlig-överasknings-måndag, och på måndagar skrivas det lista:
 
- att vi fick besök idag av hemkommen Älskling. Ja jag är ju INTE glad över att han är sjuk, för det har vi haft här hela helgen, en sjuk pappa i soffan och det är inte kul, men det är kul när det händer något nytt och en måndag bryter av från det vanliga.
Ja, jag är inte stor i kraven numera.
Jag tycker att vad som helst som bryter av från vardagen är skoj ;)
 
- att vi var i väg på födelsedagskalas (igen 4:e denna månaden) i lördags och fick umgås med en massa vänner och jag fick lära mig, vad och att dricka, chispazo (glittring) är för något ;)
 
- att vi ska åka till sommarstugan för första gången i år till helgen. OM inte "sjukan" i huset sprir sig och invaderar resten av familjen också lagom till helgen.
 
- att milliveckan fick sånt bra resultat och efter måndagsvägningen (sånt FÅR man göra när man har millivecka och vill hålla ordning på kilona) så har jag, för FÖRSTA gången under mitt liv, gått ner ÄVEN under helgen :D
 
Jag fortsätter väl här då.
Med måndagen.
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Freja

Härligt att kunna glädja sig åt det lilla i livet även om det förstås inte är kul att han är sjuk. Men liiiite kan man ändå får glädja sig åt att få vara hemma tillsamman!

Svar: Ja lite får man glädja sig mitt i sjukan här hemma.
Yohanna i Las Palmas

2013-02-25 @ 21:59:36
URL: http://frejareddevil.wordpress.com/
Postat av: AnneliH

Unnar er en badhelg och hoppas inte sjukan sprider sig :) Men vad nyfiken jag blir på chispazo :)

Svar: Ja nu verkar helgen gå om intet. Chispazo ;) Du ska få en förhint: Martini röd och coca cola.
Yohanna i Las Palmas

2013-02-26 @ 06:48:48
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: Fnulan

Men oj, sjukintyg första dagen? Tänk om man ligger och kräks? Och har dom så mycket personal på sjukhusen? Jisses! Det innebär nog att det inte är många som är hemma på grund utav trötthet i alla fall!
Krya på!
Kramen

Svar: Får man TAG på en tid så är det bara att häva iväg till och sitta i väntrummet och vänta. Nu tog det "bara" en och e halv timme för Älsklingen ;) MED tid.
Yohanna i Las Palmas

2013-02-26 @ 08:14:32
URL: http://www.femme.se/fnulan

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0