Skrivet den: 2013-02-07 Klockan: 13:27:04

Här har det fyndats i soporna

....för detta är en ganska så vanlig syn som möter mig och Lillskatten på vår morgonrunda. Och det gör mig så beklämd att se.
 
Saker/kläder som folk inte vill ha längre, helt sonika ställda vid soporna. Förhoppningsvist för att andra, som kan tänka sig ha användning för dem, ska ta hand om dem.
MEN därigenom blir de också måltavla för hundarnas pinkbehov eftersom hund-ägarna tillåter det mesta här: hundarna tillåts pinka på klädpåsar vid soporna, parkerade bilar och här-om-dagen blev även min barnvagn måltavla för en skvätt medans ägaren stog brevid och tittade åt ett annat håll.
 
Gränsen är nådd för mig.
Jag är FÖR ett hundförbud i Las Palmas.
 
 
 
 
Något som också händer är att sop-letarna, de "så kallade" fattiga, rotar bland detta och strör ut det på gatan. Helt perfekta kläder och skor kastas ut på gatan för att trampas på och smuttsas ner av de förbipasserande.
Vi har VÄLDIGT kräsna "fattiga" här.
Inte vad-som-helt duger.
 
Hur som helst.
Jag blir VÄLDIGT beklämd när jag ser detta och jag har bestämt att slänga stoltheten över bord.
Jag har blivit sop-letare.
 
Kommer ni ihåg soptunne-kudden? >>> & >>>
 
Denna morgonen så fick påsen på bilden följa med hem PLUS en helt perfekt bilbarnsstol som låg och skräpade i en annan tunna. Irma fick gå resten av biten hem för vagnen var FULLASTAD.
 
Och visst skämdes jag där jag gick och släpade på en vagn full med lumpor.
FAST det var ju ingen som visste att det var lumpor, utan bara jag. För andra kanske jag var på väg att slänga detta, eller fått det av en kompis eller...osv.
Men JAG visste och skämdes.
 
Fast VARFÖR egentligen?
Detta var perfekta kläder, cirkus 15 par med nya jeans som låg i påsen plus lite annat. Och så en, ja om inte sprillans så näst intill, ny bilbarnstol. Bara att ta hem detta, köra en sväng i tvättmaskinen eller av avduschning i badkaret, så var det som butiksnytt igen.
Bara två par av jeansen passade mig och så vitt jag vet ska vi inte använda nån bilbarnsstol till bebisar mer här hemma ;). Så detta går ju till loppisen som vi ska prova på igen >>>
 
Jag kanske kan göra mig en karriär på detta.
Vem vet?
;)
 
 
 
 
I lördags stog denna vid tunnan och eftersom vi var ute och körde med lastbilen >>> så fick den ju följa med hem. Men den ska INTE säljas. Den ska målas om och få pynta Irmas nya rum.
 
/Y
 
 
PS Jo det FINNS så kallade klädtunnor här också. Men de är VÄLDIGT sporadiskt utplacerade och folk föredrar att slänga allt i soprna istället för att lasta bilen full och åka ivägg och lämna det till de behövande. DS

Kommentarer
Postat av: Kenneth

du får öppna en seconhand butik :)

Svar: Om du visst hur pang på rödbetan den där iden var ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-02-08 @ 07:05:59
URL: http://rothvoss.blogspot.se/
Postat av: Sabina


Tkr det är en utmärkt sak att ställa ut de vi inte behöver – så gör vi här på grannön (Tf) också. Visst känns de bättre att sakerna kommer till användning än bara bränns.
Jaa, second hand – har ni lika ont om såna butiker som vi så är det en himla bra tanke!

Svar: Absolut! Bättre att de kommer till användning. Men det jag blir mest ledsen över är att folk låter sina hundar pinka på påsar fulla med användbara kläder som står där :(
Yohanna i Las Palmas

2013-02-09 @ 21:31:21
Postat av: Sabina


Har över huvud taget svårt förstå den där med att "alla i stan måste ha minst en hund" oavsett tid o intresse :(

Svar: Håller med dig!
Yohanna i Las Palmas

2013-02-11 @ 08:07:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0