Skrivet den: 2013-04-11 Klockan: 13:23:00

Sammanställning av Real Life - Klädbyten

Vi kom hem sent igår och nån måtta får det vara på dumheterna med att sätta sig framför datorn mitt i natten ;)
Så här kommer sammanställningen, lite sent, men inte mindre intressant för det, av veckans Real Life som handlade om KLÄDBYTEN i vår vardag.
 
 
 
 
Jag skrev ju tidigare att jag inte byter kläder varje dag och det kanske inte är riktigt sant. Jag byter kläder faktiskt FLERA gånger om dagen. Det jag ville säja var att jag inte byter kläder och tar fram nya ur garderoben varje dag och att jag inte kastar kläder i smutstvätten efter EN dags användning om de inte är smutsiga.
Vilket de MYCKET väl kan bli med ett par skitungar här hemma som använder mig som allt från servett till näsduk. Eller utsätter mig för diverse "olyckor" ;)
 
Jag kan byta kläder både en och två gånger om dagen. Och även i extrema fall även fler. Det beror på vad som händer och sker och framför allt vad som KOMMER att hända och ske under dagen.
 
Tex:
Jag går upp på morgonen och drar på mig joggingdräkten alias mysdressen ;) och så ger vi oss ut på skollämning och morgonrunda.
Kommer hem, duschar och sätter på mig "riktiga" kläder.
Sen kan det hända att jag drar ut på en runda till på eftermiddagen och då byter jag ju till joggingdräkten igen eller om solen har kommit fram och det behövs shorts och linne.
Bjuder eftermiddagen på nån annan aktivitet som strandbesök ja då behövs ju badkläder.
Och ska vi iväg på nått finare typ kalas, ja då måste man ju få på sig finkläder ;)
 
Men träningskläderna får hänga med i en vecka och andra får hänga med tills de har en fläck. Så mycket tycker jag inte om att tvätta.
Däremot så kan jag tvätta finklänningar redan efter bara en användning. Lite onödigt kanske om de inte blivit smutsiga. Men på något sätt så känns det som att finkläder måste tvättas för att vara just finkläder.
 
Som idag kan det bli någonting av ett kläd-bytar-marathon. Joggingkläderna på i morse, "riktiga" kläder på nu när jag ska gå till skolan och hämta, så ska vi åka söderöver och poola med föräldrarna då blir det byte till shorts och linne, eventuellt bikini ;) och så myskläder ikväll efter duschen när det kylnar på och vi ska åka hem. Och detta för att vi INTE ska gå på restaurang idag och äta middag. Annars hade det behövts finkläder till det.
Pust!
 
 
 
Andra som berättar om sina klädbyten är:
 
- Lisbeth tycker inte heller att det är så roligt att tvätta. Därför får kläderna hänga med så länge de inte har fläckar. Vilket INTE är så länge när man är fipplig och fumlig SAMT har 4 hundar som skuffas ganska bra. Nu här sistens så räckte de FEM minuter. Kläderna alltså ;)
 
- Jenny har jobbaruniform så för henne blir det MINST ett byte av kläder om dagen. Jobbarkläderna åker av så fort som hon kommer hem ;) Hemma hos henne hänger kläderna på en tamburmajor om de inte är tillräckligt smutsiga......tills de blir SÅ dammiga att de måste tvättas för det ;)
 
- LCHFTrollet kör kistvarianten henna hos henne. Allt som inte ska tvättas läggs på en kista. Man KAN hänga upp kläder också....har hon hört ;) När det tvättsorteras blir dock det som inte klassas som smutsigt vikta i fina högar....PÅ kistan ;)
 
- Freja kör med krokar på dörren, precis som jag, för kläder som inte är tvättklara än. För jobbarkläder har hon tydliga regler för hur och när de ska tvättas, hemma kläder inte lika strikt och hobby-kläderna får hänga med tills de står av sig själva. Som målarbyxorna nu som är så stela av färg att de står av sig själva ;)
 
Härligt med en massa nya deltagare, lite färskt blod i stammen så att säja. Men samtidigt så saknar jag de gamla rävarna.
Har ni tappat sugen?
I alla fall, så helt otroligt skönt att höra att det inte bara är jag som INTE byter kläder varenda dag. Då kanske den där konstiga skamkänslan från högstadiet kan släppa nu då ;)
Tack för denna veckan.
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Jessica Högberg

Mycket rolig ide, hur ofta "släpper" du nya teman?? Länken till Jenny funkar inte...
Tack för denna gång!

Svar: Tack för tipps, länken är fixad nu. Jag brukar försöka att lägga ut veckans utmaning på lördagar....eller söndagar. Eller så fort som möjligt i veckan beroende på hur mycket som ställer till det för mig ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-04-11 @ 21:38:44
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Freja

Kul att några nya dök upp, jag har kollat runt och du har som vanligt lyckats plocka ut russinen i din sammanställning, bra gjort!

Svar: Jag tackar och bockar och blir SÅ nöjd över att du tycker att det är kul och bra.
Yohanna i Las Palmas

2013-04-11 @ 22:03:59
URL: http://frejareddevil.wordpress.com
Postat av: Marie-Louise

veckorna flyger förbi så jag hinner aldrig vara med längre på dina real-life... Jag vet inte riktigt vart tiden tar vägen. Kram

Svar: Ja jag har saknat dig och tänkt på vad du pysslar med nu för tiden. Men det är sant att tiden bara flyger förbi.
Yohanna i Las Palmas

2013-04-11 @ 22:30:57
URL: http://www.madredetres.blogg.se
Postat av: wildrose

Nej då, det är bara att jag inte hinner. Veckan går så fort att när jag väl tittar in så har jag precis missat och nu när jag kikade in för att se denna veckas så stod det inte vad det ska vara. Jag hoppas jag hinner kika in imorgon för det är ju roligt att vara med.

Kram!

Svar: Ja visst går det fort. Jag hinner knapt blinka så är det fredag och söndag eftermiddag och så fredag igen...osv. Men nu ligger veckans Real Life uppe i alla fall.
Yohanna i Las Palmas

2013-04-15 @ 15:16:19
URL: http://www.wildrose.blogg.se
Postat av: countrylivingintheciity.blogg.se

Då går jag in och kikar :)

Svar: Det hoppas jag att du gör ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-04-16 @ 09:44:35
URL: http://countrylivingintheciity.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0