Skrivet den: 2013-04-29 Klockan: 14:39:24

Måndagslista efter "kind of" slapparhelg

...för det blev en ganska så slapp helg trotts allt.
Vi hade ju inga planer.
så.himla.skönt ;)
 
Facebook igår skrev jag:
 
 
Riktigt så slappt blev det ju nu inte, det blir ju sällan så som man tänkt sig. Men man kan nästan säja att det blev bättre, för Älsklingen tog tag i en tråk-sak som legat och väntat sedan låååång tid tillbaka:
- kökslamporna
som tog ner när taken fick sig en omgång i julas ( ja de togs ner i sommras >>> men sista omgången fick de efter julen).
Och då fick jag också inspiration och energi och så fixade vi och donade till sent på söndagskvällen medans ungarna tittade på film i slösoffan.
 
Men det känns ju så jäkla skönt att äntligen få det där gjort som man gått och tänkt på så länge.
 
Ljus i köket alltså. Inte överskattat alls.
 
 
 
 
Måndag igen, så här kommer listan:
 
- att vi ÄNTLIGEN fick upp kökslamporna igen. Visserligen lagom tills kökstaket börjat att flagna igen så det är väl dags att börja tjata på försäkringsbolaget att de kommer och fixar igen. Det tar ju sin lilla tid. Men en så HIMLA skön känsla.
Nu kan jag börja flytta in i mitt kök igen ;)
 
- att vi även fixade ett par hängande sladdar i vardagsrummet när vi ändå var i fixartagen.
 
- att vi haft en helt planlös helg och mest strosat omkring i hemmet och plockat med saker och ting. Visserligen var det bland annat för att Guldklimpe är sjuk. Men skönt ändå.
 
- att vi är hemma idag. Just på grund av ovanstående, sjukdom och det är jag ju INTE lycklig över. Men det är ändå skönt att slippa stressa upp på morgonen och rusa till skolan, även om det INTE blir sovmorgon för det.
 
- att jag fixade in alla pappet till Lillskattens skolstart idag, med två sjuka barn i släptåg. Men vi tog det lugnt och försiktigt. Så nu föll äver den stenen från to-do-listan.
Herre gud, ska hon börja skolan....
 
- ja då får jag väl vara lite lycklig över att Lillskatten ska börja skolan då, fast det är lite tve-känslat det där. Mest är det sorgligt just nu, men det kommer säkert att bytas till lycka när och OM jag hittar ett jobb och får börja "leva" igen ;)
 
- att det är helgdag denna veckan, så veckan blir kort med trevligt avbrott. Och vi ska iväg, OM nu alla blir friska och någolunda krya tills i morgon kväll, på svensk valborgsfirande med svenskaklubben här nere. Jag har ALDRIG gjort något med dem under de TIO år jag bott här, men nu när vi kom in i "smeten" via Guldklimpens svenskakurs >>>, så känns det som att det är dags att börja ta tag i de svenska traditionsmöjligheterna här nere ;)
 
- att nästa helg så ska vi ha grillning med Älsklingens jobbarkompisar i sommarstugan. Känns lite konstigt att efter tio år utan att ha umgåtts någonring, helt plötsligt träffas var och varannan helg månad. Men det ska bli kul ändå.
 
 
(helgen på instagram - yohannailaspalmas)
 
 
Men nu så, måndags-tags-tagning.
Lunchdags.
Känns det inte lite som att det är taco-måndag idag?
Jajjemen ;)
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Jessica Högberg

Låter ju som en ganska härlig helg... och kommande vecka=))

Svar: En ovanligt trevlig helg måste jag säja ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-04-29 @ 21:52:07
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Marie-Louise

Låter som en bra helg och härligt med en kort vecka :) Kram

Svar: Kortveckor borde man ha fler av ;) Synd bara att man hinner jobba så lite under de. Eller det kanske just det som är bra ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-04-29 @ 21:59:48
URL: http://www.madredetres.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0