Skrivet den: 2012-11-08 Klockan: 01:29:00

Sammanställning av Real - Pysselmissar

Men FÖRST och främst: Kom igen och rösta nu då ;) >>>
 
 
 
 
Och nu över till veckans Real Life och dessa pysselmissar som bara trillar över en när man sitter där och minst anar det.
Jag sitter där i lugn o ro och har allt förberett och planerat i huvudet. Det ska bli SÅ roligt och SÅ fint det här och så bara poff blir det inte alls som det ska.
Det som skulle bli en fin prydnad-jul-tomte blir något som ser ut som katten spytt upp. Och jag skulle faktiskt vilja påstå att jag är rejält händig.
När jag väl kommer till skott ;)
 
Men ibland är det som förgjort.
Logiken slår vinkelvoltar i huvet och det blir alldeles tokigt.
 
Först och främst så var det ju Trappsittar-Ann-Mari som hade skrivit om den finska boken om pyssel som inte blev som de skulle. >>>
Tack Freja för uppfräshningen av mitt minne ;)
 
 
 
 
Visst sitter schablonerna upp-och-ned och visst det kanske inte märks så mycket......för andra. Men JAG tittar på dem och blir alldeles nipprig i skallen av det.
De ser inte alls lika fina ut upp-och-ner som de gjorde rättvända, på nåt sätt ;)
 
Men jag får skylla på att jag stog där och filosoferade över magen och var helt BORTA. Jag hade inte en tanke på att det fanns ett upp och ett ned på schablonen.
NU vet jag ;)
 
Eller när vi fick karva bort halva dörrposten med en Mora-kniv bara för att diskmaskinen inte kom in genom dörren.
Men där var det faktiskt inte jag som bar skulden den gången. Utan nån korkad arkitekt ;)
 
Eller här-om-veckan när vi skulle göra Halloween-pumporna >>> och det tog en EVIGHET för dem att torka, vilket aldrig näms i sånna där pysselprogram där de verkar torka på fem röda. Och när de väl torkat så blev de inte HÅRDA & STYVA (inget att fnissa åt alls he he) som de skulle. Använd INTE hushållspapper utan tidningspapper Yohanna.
 
Nog om MINA missar här kommer:
 
- Ansibecki berättar om sitt GRÖNA rum. Eller gröna och gröna, de målade bara en längd så kom de på att det var "något" fel med kulören ;)
 
- Anna får det svårt när hon ska visa upp en miss i huset. Hon är ju gift med en hantverkare, inget kan ju gå snett då ;) Om det inte vore för de där dekorationsknopparna på taklisterna...
 
- Gardenhouse visar minsan inte upp några tabbar men erkänner att det ofta händer hemma hos henne som pysslar med DET MESTA ;) Men då är det bara att göra om tills man blir nöjd. Annars så blir det soporna.
 
- Ann-Mari har gjort en "smutsig" vägg i sitt sovrum. Det var ju bara det att tanken inte var att den skulle se smutsig ut utan som vanligt så såg det helt annorlunda ut i huvudet.
 
- Dagliga Ljusglimtar erkänner direkt: Hon kan INTE pyssla. Det KAN bero på att hon höftar lite här och där och lever ut sin spontanitet i pysslandet. Hon menar: Hur svårt kan det egentligen vara? Ja, det kan visst vara svårt. Att få det att sitta ihop bra (pepperkakshuset) men inte svårt att få det att se charmigt ut (enligt mig) ;)
Så kör hårt!
 
- Freja pysslar mest med stora saker som renovering men även småpyssel som att sy. Och HON har kommit på det ULTIMATA sättet att inte misslyckas:
Inte ha FÖR stora förväntningar på det.
Då blir man oftast nöjd med det man åstadkommer.
 
Så ÄR det!
Inte ha för stora krav, ha roligt, leva ut spontaniteten och leklusten, göra om OM det inte känns rätt, ha en hantverkare till hands för kriser och vänta in inspirationen ;)
 
Det var mina tips. Tack så jättemycket för att ni delade med er av era, OCH av era pysselmissar.
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Wildrose

Hann inte med nu i veckan men jag erkänner villigt att jag gjort som du. Fast med gardiner. Och jag har kvar dem i köket.

Jag har samma mönster som hu har på väggen men som gardiner. Den ena sydde jag rätt. Och den andra upp och ner.

Och det var inte jag som kom på det. Det var min mamma som skrattade högt åt det så blir jag arg varje gång jag kommer på det :S

Svar: Ha ha vad skönt att höra ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-11-08 @ 10:32:10
URL: http://wildrose.blogg.se/
Postat av: Anna

Vill ge dig en stor eloge för sättet du sammanfattar alla våra andras bidrag!
Kul och det ger en viss känsla när man sen läser bidragen!
Anna

Svar: Sâ jätteroligt!
Yohanna i Las Palmas

2012-11-08 @ 13:07:01
URL: http://pajver.blogspot.com
Postat av: AnneliH

Härlig läsning som vanligt!...och jag fick inte ihop något, men tack för att du/ni väckte min inspiration till att komma på något att "pyssla" med.

Svar: Vad bra att du fick lite inspiration av detta ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-11-08 @ 13:25:24
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: Freja

Härlig sammanställning som vanligt, med en klockren sammanfattning! Nu ska jag kolla runt till de andra!

Svar: Tackar!
Yohanna i Las Palmas

2012-11-08 @ 19:42:18
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0