Skrivet den: 2012-11-30 Klockan: 01:39:43

Sammanställning av Real - Gnäll

Då så.
Då kör vi igång med årets sista Real Life, höll jag på att skriva. Men riktigt så fort har året inte gått. Det är ett tag kvar och jag ska bara åka på semester i två veckor. Veckan innan jul är jag tillbaka igen och då ska vi NATURLIGTVIS köra en julspecial.
Men med mer info om den återkommer jag med.
 
Veckans tema var alltså GNÄLL >>>.
 
 
 
 
Hörrni det här med gnäll är ju en känslig sak, något jobbigt att tänka på. Alla vill väl vara glada och positiva, ge energi och få folk på gott humör.
Inte vara en gnällspik och surkärring.
 
Men det är ju inte samma sak att gnälla som att tala om sakers negativa sidor.
Och det är ju inte samma sak att gnälla som att se saker realistiskt och verkligen se att:
- Det går aaaaaaaldiiiiig (kännt närkingskt ordspråk) ;)
 
Men VAD är skillnaden?
 
 
De som funderat och rannsakat sitt gnällande denna veckan är:
 
- Dagliga Ljusglimtar tar upp två klassiska och onödiga gnäll: det är FÖR varmt, när det egentligen är värmen som vi går och längtar efter hela lååååånga vinterhalvåret (varför heter det vinterhalvåret när den mörka årstiden sträcker sig nästan 99% över året?) ;)
Och att ungarna ska bli sjuka när de inte ens visar ett tecken på att trilla dit.
Men hon konstaterar att stress och trötthet ger mer gnäll och att ändrar man bara på det kan saker och ting visa sig från en helt annan sida.
 
- Freja ransakar sig själv på djupet och kommer med en MYCKET klarsynt reflektion. Hennes främsta klagooffer jobbet är någonting som hon egentligen borde vara väldigt glad över, något som inte alla har förmånen att ha. Och hon kommer också med en anledning till att det är så.
Att klaga på jobbet är ju en väldigt vanlig sak. Man tillbringar ju så otroligt mycket tid där, så när det inte funkar tar det över en stor del av livet.
 
- Ansibecki tror inte att hon är en speciellt gnällig person. Hon gnäller bara när hon är sjuk, och då ÄR det ju väldigt synd om henne ;)
Anledningen till att det kan vara så är att hon får utlopp för sitt gnällande i låtskrivandet och kan då istället vara den som "peppar" bland folk.
 
- Jenny i Wales funderar på om inte svenskar är ett väldigt gnälligt folk som gnäller på det mesta. I alla fall gämfört med walsarna som har mycket MER att gnälla på egentligen men inte gör det. Och en teori från Jenny är att vi har det FÖR bra i Sverige.
 
En sak dock som det verkar gnällas om i HELA världen, är vädret. Och så även här på Gran Canaria. ÄVEN här gnäller man om vädret ;)
 
- Anna försökte att förklara en vinkelvolt och jag är inte riktigt säker på att jag kan sammanfatta det hela. MEN jag har ett hum om vad det är som hon klagar på ;)
 
Alltså att tycka är ju inte samma sak som att gnälla. Någon tycker något och du blir intresserad av det. Just för att personen tyckte eller "gnällde".  Du skaffar dig lite mer information om sken som det tycktes och vips vet du mer än den som tyckte från början.
Hänger ni med?
Det blir liksom en vinkelvolt här då, då man kommer på sig själv med att veta mer än den som visste från början och DÅ kommer på att den som visste inte hade en susning om vad den talade om.
Och DET gnäller Anna om ;)
 
Nu är jag inte riktigt säker på att detta blev något klarare än när Anna själv förklarade, men så är det ;)
 
Ha ha!
Mycket gnäll.
Och kan gnäll vara bra?
Hur som helst så var det fruktansvärt intressant att höra vad ni tyckte. Tack så hemskt mycket för att ni var med.
 
/Y

Kommentarer
Postat av: AnneliH

Härlig sammanställning som vanligt :) ...och som vanligt "missade" jag tåget. Har varit en dag efter hela veckan...

Svar: Ja vilken vecka det har varit ;) pust!
Yohanna i Las Palmas

2012-11-30 @ 09:52:49
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: Freja

Ska bli kul att läsa vad alla gnäller om, och kanske få gnälla lite med dem! Tack för att du håller i det här, gör en fantastisk sammanställning varje vecka och klarar av att hitta på nya utmaningar vecka efter vecka! Ha en härlig semester från Real Life nu, och njut av Jul Life med familjen i Sverige...

Svar: Vassego! Det är så roligt att ni alla är med och förgyller.
Yohanna i Las Palmas

2012-12-02 @ 19:34:29
URL: http://frejareddevil.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0