Skrivet den: 2012-11-20 Klockan: 13:15:07

Här funderas det på argument

....för jag har läst i tidningen igen ;)
Ja jag håller på att plöja igenom alla dessa tidningar >>> som jag har liggandes från förra århundradet och frammåt ;) Och har kommit på att om jag tar en liten del varenda dag när vi äter frukost och Irma ändå tittar på Timmy >>>, så kommer jag snabbare frammåt än om jag går och TITTAR på tidningshögarna och bara suckar.
 
Ja, ja låter Irma titta på TV när vi äter frukost. Var emot det tidigare och med det menar jag INNAN jag fick Irma. Men har nu kommit fram till att en lugn Irma, som hon är när hon ser på Timmy, ger en lugn mamma och en rejält äten frukost. Så då prioriterar jag det.
.....för ögonblicket.
 
I alla fall.
Jag läste i en Ica Kurir från 2011 om vindkraftverk och jag blir lite konfyst av resonemanget. Hur tänker man egentligen när man är emot något som vindkraft i detta fallet?
 
En väninna berätta för mig här-om-dagen om en kommun här på ön som röstat om ett förslag om att fixa en sån där rastningspark till hundarna. Så att de inte ska skita och pinka så mycket på gatorna. Vilket har blivit ett enormt problem här på ön och speciellt då i "stor"stan Las Palmas.
Hur som helst, förslaget röstades emot och det ledande argumentet för att förslaget INTE skulle antas var att det skulle lukta för mycket.
 
?
 
Vad?
Nu måste man ju verkligen ta och tänka till här ordentligt och fundera på VAD det är för argument som jag använder mig av här.
Visst det luktar när hundar skiter och pinkar, det håller jag med om.
MEN nu måste man ju ställa detta i förhållande till vad som motsattsen är.
Luktar det mindre om hundarna skiter och pinkar på gatan?
Nej!
Snarare tvärt-om. För här i parken så är det ju meningen att ägarna ska ta upp efter sig och stoppa det som luktar i papperskorgen som ska bli tömd med gämna mellanrum istället för att det som luktar ska ligga på gatan och pyra i all ivinnerlighet eller tills det regnat tillräckligt ordentligt nån gång.
 
Hänger ni med på var det är som jag vill komma?
 
 
 
Samma sak med vindkraften här. Nu står detta inte i artikeln men ett av se STORA argumenten MOT vindkraft, när jag flyttade från Sverige, var att de var så FULA.
Samma sak här igen.
Vad är det för argument som jag använder?
Vad är motsattsen som jag föredrar då?
Vindkraftverk är fula därför vill jag ha.......kärnkraftverk, som är så vackra istället?
 
Eller som det står i artikeln, de låter så mycket, folk blir sjuka av dem, de känns farliga av gå bredvid, de gör så stor åverkan på naturen.
I jämförelse med kärnkraftverk som känns så trygga, av besinångor som man blir så frisk av, av oljeborrning som inte förstör någonting osv.
 
Herre gud, ska vi rädda naturen eller ska vi hålla på och tjaffsa om petitesser?
Gillar avslutet på artikel:
"men vi ska komma ihåg att vindkraftparkerna, fullt utbyggda, bara kommer att utgöra några promille av landets yta."
 
 
 
 
Nu vill jag inte ha igång nån miljödebatt här utan bara reflektera över VILKA argument som folk avänder sig av när de ska tycka för och emot.
Man måste ju tänka efter lite FÖRE man öppnar munnen. ;)
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Wildrose

Ja tänk vad många dumma människor det finns som inte vill tänka långsiktiktigt! Suck!

Svar: Ja och bara häver ur sig konstiga argument för varför det skulle vara ett dåligt förslag.
Yohanna i Las Palmas

2012-11-20 @ 14:32:27
URL: http://wildrose.blogg.se/
Postat av: AnneliH

Ja, religion och politik brukar jag hålla mig i från att argumentera :) För det är ju politikerna som bestämmer i slutänden och vissa beslut är ju helt horibla kan man tycka ibland. På tal om hundlorten, läste jag någonstans att det är dryga böter på hundlorten i LP...några tusen om jag inte missminner mig.

Svar: Ja det är en ny lag som gör att de ska visst BÖRJA att böta hundägare som inte tar upp efter sig. BÖRJA för vi har inte sett till något sådant här än.
Yohanna i Las Palmas

2012-11-20 @ 17:32:13
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: Mor & Far

Va bra du skriver, kanske än blivande miljöpartist? KRAM

Svar: Har ALLTID varit....i smyg ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-11-20 @ 21:16:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0