Skrivet den: 2012-11-28 Klockan: 00:20:00

Här ficks det loppis-erfarenhet

....när vi stog på loppmarknaden i Arguineguin i lördags >>>. Klart att jag tar till mig och lägger på minnet. Man var väl inget proffs och saker och ting kan behövas justeras till nästa gång. För SJÄLVKLART blir det en andra gång ;) Vi blev ju inte av med allt som måste blis av med. OM vi ska kunna stänga dörren till lägenheten ;)
 
Först och främst, kan ingen säja åt mig att hålla klaffen när jag kommer med sådana här ideér. När jag kommer på sånna braighta ideér som att stå på loppis, tjäna storkovan och samtidigt bli av med allt skräp hemma, kan inte någon fråga mig om jag tänkt på den här idén riktigt ordentligt från början till slut och om jag verkligen är säker på att det är det bästa att göra JUST NU.
Inte bara hålla med mig och säja:
- Kul Yohanna, det gör vi.
Utan:
- Stopp å belägg Yohanna. Det där ska du inte pyssla med nu, utan fokusera du på Sverigeresan. Loppisen kan du ta när du kommer tillbaka.
 
Men det är så dags att komma SEDAN och klaga på att det blev mycket packning i bilen som sedan skulle fyllas med ÄNNU mer packning från sommarstugan. Och det kanske inte var så smart att gräva fram allt detta när det sedan ska ställas undan nånstans igen för man INTE säljer ALLT som förhoppningarna var. Och det kanske är lite jobbigt just nu att vada i väskor och påsar hemma medans man SAMTIDIGT försöker att tvätta allt som ska med på resan OCH packa väskorna som ska med.
 
Suck!
Men man lär sig så länge man lever.....säjer de som vet ;)
 
 
 
 
Oceanångaren FULLpackad med loppisgrejor på väg ut på äventyr.
 
Note to myselfe:
Inte köra loppis SAMMA vecka som det ska packas ihop en sommarstuga för att forsla hem saker. För du kommer INTE att sälja allt som du tagit med dig dit, hur mycket du än hoppas på tom bil vid hemfärd ;)
 
 
 
 
7:15 var vi på loppis-parkeringen och fick, efter en tids nervös väntan, två rutor som visade sig vara PERFEKTA. Parkeringsplats alldeles bredvid ståndet, en bänk att sitta på och INGA grannar att knuffas med.
 
Note to myselfe:
Reservera SAMMA rutor till nästa gång + glöm INTE alla galgar hemma så att du får montera ståndet själv medans caffisen måste åka tillbaka till stugan och hämta dem.
I och för sig så tog han med sig skitungarna och det var ju skönt ;)
 
 
 
 
Frukosten var packad dagen innan och intogs i bilen av glada och förväntansfulla ungar som fick prova O´Boy för första gången. Ja det har lixom inte blivit av tidigare. Men ingen hit. Bara halva kliantelet gillade det.
 
Note to myselfe:
Förbered frukost dagen innan med allehanda frukostingredienser, det går åt. Men tro INTE att du själv ska hinna sitta ner och njuta av picnic-frukost med familjen ;)
 
 
 
 
Så körde då själva marknaden igång och det var ståhej redan från första början. Redan INNAN vi fått upp själva ståndet så kom det ett par "skumma" killar och frågade vad vi skulle sälja ditten och datten för. Speciellt intresserade var de av alla barnskorna och ville köpa dem allihopa.
Fast inte till det priset som jag hade tänkt mig ;)
 
Då blev det ingen affär och det hade man ju kanske kunnat ångrat.
 
Men jag kommer ihåg från den första och enda gång som jag stått på loppis tidigare. Då som nu kom det förbi en "skum" typ och frågade om vissa varor i ståndet.
DÅ föll jag för erbjudandet han gav mig och kände mig nöjd. Tills jag såg honom sälja mig grej i ett stånd längre bort för det DUBBLA priset.
Den enkla går jag inte på igen.
Då får det hellre vara.
 
Note to my selfe:
Gå inte på några snabba affärer med "skumma" typer om det inte är en jättebra affär ;)
 
 
 
 
Och marknaden ja, den rullade på i sakta mak och jag sålde lite här och lite där. Älsklingen agerade barnvakt och leverans av diverse nödvändiga saker som kall läsk, choklad och toalettombyte.
Och här kan man väl lugnt påstå att jag lärde mig lite inför framtida försäljning.
 
Note to myselfe:
- Prismärk ALLTING. Folk orkar inte fråga.
- Ha INTE för mycket saker framme. Folk orkar inte rota i högar med kläder.
- Bord är en bra investering inför framtiden att ha och lägga upp på.
- Häng fram lite ögongodis på speciellt barnkläderna som annars drunknar i mängden. Hänga upp på nån ställning tex. Gör paket erbjudanden eller gör korgar med storlekar.
- Ha inte för höga priser. Men heller inte för låga för folk prutar på ALLT.
- Placera parasollet så att det blir skugga för tittande folk.
- OM möjligt, lägg ner kläderna redan upphängda på galgar i lådan. Man spenderar en hel oändlighet med att hänga upp kläder på galgar och sedan ta ner dem igen och vika. Jag höll på hela dagen ;)
 
 
 
 
 
 
Det var det och självklart så blev det lunch på kanariska MacceD - Peppe Chiringo. Fast jag hade faktiskt inte tänkt det utan förberett lunch hemma i stugan.
Men allvarligt. Man blir SKIT-trött av att STÅ på marknad. Jag var helt slut efteråt och det blev faktiskt inga rundor på HELA helgen (ve och förbannelse vilken ångest). Jag var så slut att jag bara ville sitta och stirra ut i luften. Något som jag inte gjorde eftersom vi åkte på annan loppis i Maspalomas på söndagen och sedan packade ihop stugan på eftermiddagen.
 
 
 
 
Då kan vi väl lägga detta till handlingarna och bläddra vidare till nästa kapitel: Sverigeresan.
Iiiiiiii!
Vad nervöst det blev nu då ;)
 
/Y

Kommentarer
Postat av: SiA

Åh shit, vilket projekt...och du höll ut hela dagen! Heja dig!! =)

Hoppas hemresan går som planerat!

/Wiveca

Svar: Ja men när det var över var jag som en blöt disktrasa ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-11-28 @ 07:45:53
URL: http://sleeplessinashyred.blogspot.se
Postat av: AnneliH

Övning ger färdighet...till nästa gång :) God morgon!

Svar: God Lunch! Ja nu vet vi lite mer om hur det går till...lite mer ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-11-28 @ 07:49:17
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0