Skrivet den: 2012-07-20 Klockan: 01:47:44

Sammanställning av Real Life - Veckohandling

Detta med veckohandling som veckans Real Life >>> handlade om, det finns mânga sätt att göra det pâ. Alla har sina egna varianter och tips och trix för att göra det mer eller mindre glamouröst ;)
 
 
 
Jag kommer ihâg frân när jag var liten och följde med mina föräldrar som ALLTID handlade inför veckan pâ fredagar. Min far som alltid svor över alla pensionärer som skulle trängas med alla barnfamiljer pâ fredagskvällar fastän de hade hela övriga veckan pâ sig att strosa i lugn och ro.
 
Mina föräldrar handlade ocksâ, precis som jag, alltid samma saker. En hel kundvagn full med varor som, pâ den tiden landade pâ för den tidens otroliga summa av 700 kronor. Nu-för-tiden sâ fâr man knappt nâgot för den summan.
 
Varje fredag sâ stannades det till vid kött-ost-och pâläggsdisken och provsmakades pâ än det ena, än det andra. Och vi ungar fick alltid en prinskorv att knapra pâ. Jag kommer ihâg att en gâng ville jag inte ha nâgon och tackade artigt nej. Det blev ett herrans liv och jag förstod inte dâ att det var fruktansvärt oartigt att tacka nej till en gratis prinskorv ;)
 
 
 
Och de som berättar om sin vecko- eller ej vecko-handling är:
 
- Jenny kör för det mesta storhandling i EN affär och använder sig av deras bonussystem som ger mânga sköna slantar i âterbäring. Nâgon gâng blir det kompletteringshandling i den lokala affären bara för att de är sâ trevliga och ha sâ bra service.
Sânt betyder mycket för oss handlare ;)
 
- Ewa berättar att hon BRUKADE tycka att det var roligt att âka och storhandla, att strosa omkring och titta. Men nu för tiden sâ känns det mest som man slänger pengarna i sjön. Och man fâr vad man betalar för tycker hon och berättar om en gâng dâ de fyndade oxfilè som sedan visade sig vara fläskfilè som man rödfärgat.
Huvaligen ;)
 
- Marie-Louise tycker om att gâ och handla sent pâ kvällstid, dâ hon fâr strosa själv och titta i lugn o ro. Fast det blir ju alltid problem med att fâ hem de överfulla pâsarna dâ.
Dâ ringer man efter guben som fâr komma och dra sitt strâ till stacken ;)
 
- Freja gör veckomatlistor och veckohandlingslistor, när det inte är semestertider vill säja ;) Och sedan kör hon med världens bästa tips för att göra handlingen mer glamourös. Handla med världens tjusigaste väska ;)
Det MÂSTE jag testa ;)
 
- Anna och hennes gubbe mâste vara veckohandlarnas veckohandlare ;) Det skrivs listor pâ tvärsen och korsen. Sorterade pâ livsmedelsgrupp och i den ordningen som de kommer i affären.
Här har vi ett par riktiga proffs :)
 
- Hyrestanten vill pâpeka en erfarenhet: " hur något som normalt sett känns jobbigt och tråkigt, plötsligt verkar väldigt roligt eller tom ouppnåeligt. Efter att ha blivit kraftigt försämrad i hjärtsjukdom denna sommar kunde jag plötsligt inte längre cykla och handla maten, eller ens gå de två kvarteren med rullator. Snacka om att känna sig hjälplös! Grannarna och några andra vänner hjälpte mig men så fick jag hjälp genom kommunen med inköp. Vilken otroligt skön känsla att veta att jag kan få hem maten, även om jag så klart helst hade velat komma iväg på egen hand. För hur vänliga alla som hjälper mig än är, så känns det rätt privat att räkna upp allt man behöver till en främmande person och likaså att få allt upplockat hemma av andra främmande människor."
 
- Ruth berättar sâ fint om sin man: "Efter min man blev pensionerad, tyckte han om att handla åt oss. Han gick helst vid 10-tiden på morron. Jag undrade varför. Jo, sa han, då är det många mammor med bäbisar i affären. Han var en av de få män, som uppriktigt älskade bäbisar - inte bara våra utan alla bäbisar. Han pratade med alla och kunde komma hem med en livshistoria av nån kvinna från Nigeria eller Pakistan. Han var ganska dålig på att följa min shoppinglista :)"
 
Jag tackar sâ mycket, som vanligt, för att ni ställer upp och berättar om hur det gâr till i era "riktiga" liv. Alltid lika intressant att läsa om.
 
/Y

Kommentarer
Postat av: AnneliH

Jag började och skriva på veckans R.L men den glömdes bort ?? Jag börjar bli senil tror jag. Ja, ja det går väl fler tåg antar jag :)
Ha en bra dag! Kramen

Svar: I morgon lägger jag upp veckans nya, om second hand. Det är bara att sätta igâng ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-07-20 @ 07:29:32
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: Freja

Härlig sammanställning som vanlig, fast du är på semester. Duktiga du och tack för utmaningarna du ger oss!

Svar: Tack själva för att ni ställer upp vecka ut och vecka in.
Yohanna i Las Palmas

2012-07-20 @ 20:26:42
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil/
Postat av: Ewa (mamma till 6 döttrar)

Vilken vacker berättelse om mannen som ville gå och handla tillsammans med bebisarna :) Oftast tycker jag man möter folk som anser att barn är "i vägen"... så det var en solskens berättelse om någon :)

Kram och som vanligt en toppen sammanställning

Svar: Ja mammor med barn är väl inte sâ jättepoppis i affärerna. Jag är det första att erkänna att jag är en av de jobbiga, för det mesta. Men handla mâste man ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-07-20 @ 22:37:50
URL: http://tjejmorsan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0