Skrivet den: 2012-02-07 Klockan: 15:53:02

Yohanna trixar i köket

Det star i min receptparm att det ska vara quornbiffar med bulgur idag.
Som vanligt sa blir det modifikation.
Jag har inga quornbiffar hemma. Nar jag tanker efter sa vet jag inte ens om jag sett det i min matvaruaffar. Kanske for att jag inte aktivt letat efter dem. Men det ar ocksa mycket mojligt att det inte finns.

Och bulgur var ingen poppis hos ungarna sist jag testade. Jag kor det sakra fore det osakra och tar ris.
Kokar en kastrull med ris och skalar tva morotter. En river jag ner i riset dit jag ocksa slanger i en kycklingbuljongtarning.
Den andra moroten ater jag sjalv upp medans jag lagar mat.

Och vatten, vatten, vatten. Battre att dricka nu an precis innan man ska ga och lagga sig ;)

I stallet for quornbiffarna sa tar jag vanlig notfars for det har jag hemma.
Tinar farsen och rullar bollar som jag plattar ut till hamburgare.
Bara fars inget annat.
Enklast sa.
Men man maste knada farsen ordentligt innan man plattar ut den om man inte ska ha nagot i.
Stek i lite fett och salta. Inget annat.

Jag har 500 gram fars och gor 5 burgare av det. 100 gram per boll och person.

Sa ska det vara sas till.
Blanda:
1 msk dijonsenap
1 tsk olivolja
1 riven vitloksklyfta
1 pressad citron
1 tsk flytande honung

Sa 2 dl ris med morotter i, 1 st. hamburgare a 100 g. som serveras med sasen (som ska racka till minst tva pers. och en tomatsallad till med MASSOR med hackade tomater och FINT hackad ra lok.

Ungarna far smor i riset, bara hackade tomater, hamburgare och ketchup till.
Tror jag blir bast.

Smaklig lunch!

/Y

Uppdatering:
Lunchen blev KANON. Alla åt så det smackade om det. Jag blandade riset med tomatena och löken och hällde såsen/dressingen över. Hamburgaren till.
Jättegott. Får fem gafflar av fem möjliga.

Kommentarer
Postat av: Anna

Duktig du är!

Här ska nu tillagas Pestolax och cous cous. Kleta på lite pesto på laxfileérna in ugnen och koka cous cous till, så smidigt! Och så ett gäng grönsaker till då oxå förstås.

2012-02-07 @ 16:38:46
URL: http://smid.blogg.se/smidsfashion
Postat av: mintekopp

Å det är väll härligt att kunna improvisera sådär, bli oftast det bästa!

2012-02-07 @ 16:39:07
URL: http://www.mintekopp.se
Postat av: AnneliH

Mums! Det lät gott.

2012-02-07 @ 17:34:10
URL: http://shaggkvist.se/wordpress
Postat av: Jenny

Ja, vem har sagt att det alltid är det komplicerade som är godast? Jag gillar dåman gör lite "tager-vad-man-haver-hemma-mat".



kram

2012-02-07 @ 19:12:13
URL: http://jennysviktigaliv.blogspot.com
Postat av: Freja

Låter smaskigt!

2012-02-07 @ 20:44:05
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil/
Postat av: Lisa

Vad duktig du är med matlagningen =) En annan kör bara på det vanliga, tråkiga.. hmm.. Men ja, så är inte matlagning min största begåvning heller =)



Hoppas att ni har det bra!

/ Lisa

2012-02-07 @ 20:48:07
URL: http://fotolaiza.blogg.se/
Postat av: gunsan

Tro jag det att det blev gott, men en sån duktig kocka vid spisen;))



Kramizzzz

2012-02-07 @ 23:37:46
URL: http://nybogunsan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0