Skrivet den: 2012-02-23 Klockan: 15:48:23
(Vilt)-biffar med lök
Jisses vad trött jag är.
Syns det? ;)
Så trött att jag helt plötsligt fann mig ståendes och mumsandes på en macka med mjukost istället för min vanliga morot. DEn där tröttheten och hungern är inte att lita på.
Inte så där sömnigt trött utan trött/slut i kroppen. Jag skulle bara vilja slänga mig på soffan alt. i sängen med en bok, ett par chokladbitar och läsa, alt. stirra i taket.
Och så är det torsdag.
Finns inte en chans i universum att den möjligheten kommer att finnas idag.
Om inte jultomten kommer. Är han på G?
Och lagas mat ska det ju.
I pärmen står det viltbiffar med vild sås och det ska vara älgfärs och enbär i. Så vitt jag vet så har jag aldrig sett de ingredienserna här nere så det får bli "tager-vad-man-haver-metoden" igen.
En kastrull med potatis sätts på och kokas. De sista 10 minutrarna så slänger man ner en halv påse fryst broccoli däri.
En sås vispas ihop på:
3 dl vatten.
3 msk CF (creme fraishe eller hur det nu stavas).
3 msk glögg (ska vara svartvinbärssaft, men detta är det närmsta jag kommer det).
1 msk lingonsylt får representera det vilda ;)
1 msk fond, ska vara kantarell men jag hade ox med rödvin.
1 msk japansk soya.
1 msk vetemjöl.
Nötfärs knådas och steks hamburgare av.
När de är färdiga i med två skivade lökar och stek mjuk.
Ta upp.
I med såsen.
Koka upp och i med kött och lök.
Servera!
Ungarna får mos på potatis och broccoli med smör och mjölk. Och en hamburgare till det + tomat.
Smaklig lunch!
/Y
Uppdatering:
Ännu en KANON-rätt. Den får fem gafflar av fem från oss allihopa. Enkel, snabb och god.
Syns det? ;)
Så trött att jag helt plötsligt fann mig ståendes och mumsandes på en macka med mjukost istället för min vanliga morot. DEn där tröttheten och hungern är inte att lita på.
Inte så där sömnigt trött utan trött/slut i kroppen. Jag skulle bara vilja slänga mig på soffan alt. i sängen med en bok, ett par chokladbitar och läsa, alt. stirra i taket.
Och så är det torsdag.
Finns inte en chans i universum att den möjligheten kommer att finnas idag.
Om inte jultomten kommer. Är han på G?
Och lagas mat ska det ju.
I pärmen står det viltbiffar med vild sås och det ska vara älgfärs och enbär i. Så vitt jag vet så har jag aldrig sett de ingredienserna här nere så det får bli "tager-vad-man-haver-metoden" igen.
En kastrull med potatis sätts på och kokas. De sista 10 minutrarna så slänger man ner en halv påse fryst broccoli däri.
En sås vispas ihop på:
3 dl vatten.
3 msk CF (creme fraishe eller hur det nu stavas).
3 msk glögg (ska vara svartvinbärssaft, men detta är det närmsta jag kommer det).
1 msk lingonsylt får representera det vilda ;)
1 msk fond, ska vara kantarell men jag hade ox med rödvin.
1 msk japansk soya.
1 msk vetemjöl.
Nötfärs knådas och steks hamburgare av.
När de är färdiga i med två skivade lökar och stek mjuk.
Ta upp.
I med såsen.
Koka upp och i med kött och lök.
Servera!
Ungarna får mos på potatis och broccoli med smör och mjölk. Och en hamburgare till det + tomat.
Smaklig lunch!
/Y
Uppdatering:
Ännu en KANON-rätt. Den får fem gafflar av fem från oss allihopa. Enkel, snabb och god.
Kommentarer
Postat av: gunsan
Men du håller väl inte på att bli dålig, inget gott tecken när man känner sig så där trött o slut....
Den där mackan den hoppas jag gjorde susen, det betydde säkert att du behövde den o ingen morot;)
Kramizzzzzz
Postat av: Spanienfrugan
Hehe, roligt att du har glögg i såsen ;)
Nu har jag läst en massa om dina två graviditeter och din förlossningar här i Spanien. Spännande läsning! Som du förstår är man ju rätt nyfiken på hur det funkar här...
Postat av: Znogge
Lät som om det skulle smaka väldigt gott!
Postat av: AnneliH
Mums! Hoppas maten piggade upp dig!
Kram
Postat av: Freja
Det låter kanongott, och jag har ju faktiskt älgfärs, det är det kött som finns i min frys. Någon fördel ska jag ju ha av att bo mitt i snön mitt i skogen....
Postat av: Hanna
Gott!
Trackback