Skrivet den: 2012-02-09 Klockan: 16:16:36

Spagetti med tonfisksas

YOHANNA TRIXAR I KÖKET

Vad det star i matparmen idag vet jag inte for jag blev sugen pa spagetti. Och ar man sugen sa ar man.
Da blir det spagetti.

Men det maste ga fort. Ungarna springer kring benen pa mig och skriker efter mat.
Sa kor igang.

Enkastrull med spagetti kokandes i vatten med en kycklingbuljongtarning.

En STOR kastrull fylls med:
3 burkar krossade tomater.
2 pasar a 400 gram med frysta grillade gronsaker; squash, aubergine, lok och rod och gul paprika ar det i mina.
3 skivade vitloksklyftor.
oregano
timjan
salt
3 sakariner (sotningsmedel)

Detta far koka sa lange som man har tid att vanta. I detta fallet medans spagettin blir fardig.

Nagonstans har sa ramlade Irma ner fran soffan och slog i lappen sa blon sprutade.....droppade ;) Och matlagningen blev lite upp och ner bland tarar, blod och trostning.

Mixa sasen med stavmixer till en slat sas.
Hall i 3/4 burk CR. Nu har ju jag bara vanlig CF pa fetthalt 40%. Sa jag brukar akta mig for att ha i sant. En halv burk brukar racka till en stor kastrull for att fa lite kramighet pa sasen.

Sa i med en massa tonfisk. Jag hade i 5 stycken burkar a 80 gram. De kommer ju i sa forbaskAT SMA BURKAR ;)
tonfisk i vatten naturligtvis.

Smaka av, justera och servera.

Smaklig lunch!

/Y

Uppdatering:
Hela familjen åt med STOR glädje och vi ger den 5 gafflar av fem möjliga. Vardagskrubb som kan piffas till, till fest.


Kommentarer
Postat av: gunsan

Mumsans, tonfisk gillar jag o pasta, mmmmmm;)



Kramizzzz o hoppas att läppen mår bra))

2012-02-09 @ 20:41:41
URL: http://nybogunsan.blogspot.com
Postat av: AnneliH

Mums! ...vilka goda recept!

2012-02-09 @ 21:44:23
URL: http://shaggkvist.se/wordpress
Postat av: Anna

Vad kul att höra att inlägget var uppskattat. Jag var så nojig att det var så långt och bara rörigt och svårt att förstå. Så din kommentar värmde verkligen. Du får hojta om du undrar något :} Kram!

2012-02-09 @ 22:19:47
URL: http://madeinjapan.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0