Skrivet den: 2012-02-21 Klockan: 15:43:09
Lax i kastrull
Har star jag med en DUNDERhög med rena handdukar som ska vikas. Annu ett projekt som jag vill hinna med idag pa var LATA dag ;)
Eftersom det ar lite sondagsfeeling har idag sa blir det nagot enkelt men lyxigt; lax i kastrull.
Och eftersom den barbara ar tagen under forvar pa grund av tandborstningsvagran, sa kan jag skriva "Yohanna trixar i koket" i realtid i dag.
Sa da kor vi.
I en stor kastrull mater jag upp ris och rakbuljong som jag kokade av alla-hjartansdagsskalen. Det som inte racks till med buljongen fyller jag upp med vanligt vatten.
(Älsklingen och jag firade ju alla hjartans dag i lordags med att ata ett kilo rakor i varierande former, skagenrora, vitloksrakor och brod. Medans vi at sa kokade de skalade skalen i vatten och med en morot i en kastrull pa spisen. Jag forsoker, pa sista tiden, att ta hand om skal och ben. Det var ju inte sa svart som jag trodde nar allt kom omkring.)
Sa strimlar jag i en morot och en lok i riskoket och efter halva tiden sa slanger jag i en skinn- och benfri lax dari.
Inget mer.
Enkelt sa det forslar.
Totalt tog den 20 minuter, 10 med laxen i, och sa ar det klart.
Jag serverar den med CF till ungarna och cirtron med CF till oss. Och sa de overblivna kokta gronsakerna fran igar till mig.
Smaklig lunch!
/Y
Eftersom det ar lite sondagsfeeling har idag sa blir det nagot enkelt men lyxigt; lax i kastrull.
Och eftersom den barbara ar tagen under forvar pa grund av tandborstningsvagran, sa kan jag skriva "Yohanna trixar i koket" i realtid i dag.
Sa da kor vi.
I en stor kastrull mater jag upp ris och rakbuljong som jag kokade av alla-hjartansdagsskalen. Det som inte racks till med buljongen fyller jag upp med vanligt vatten.
(Älsklingen och jag firade ju alla hjartans dag i lordags med att ata ett kilo rakor i varierande former, skagenrora, vitloksrakor och brod. Medans vi at sa kokade de skalade skalen i vatten och med en morot i en kastrull pa spisen. Jag forsoker, pa sista tiden, att ta hand om skal och ben. Det var ju inte sa svart som jag trodde nar allt kom omkring.)
Sa strimlar jag i en morot och en lok i riskoket och efter halva tiden sa slanger jag i en skinn- och benfri lax dari.
Inget mer.
Enkelt sa det forslar.
Totalt tog den 20 minuter, 10 med laxen i, och sa ar det klart.
Jag serverar den med CF till ungarna och cirtron med CF till oss. Och sa de overblivna kokta gronsakerna fran igar till mig.
Smaklig lunch!
/Y
Kommentarer
Postat av: AnneliH
Mums! Vad gott och enkelt det låter! Nästan så t o m jag kanske kan trixa till det lite i köket :)
Kram!
Postat av: Znogge
Lät både gott och enkelt! Lax är sällan fel...
Postat av: emelie-mamma till elliott och leila
lät enkelt o smidigt
tack för din kommentar- känns skönt o veta vad det är o att man fått nåt för att hon ska bli av med det så fort som möjligt.
hur länge har du bott i Las Palmas?
kramis
Postat av: Freja
Älskar den sortens recept. Enkelt och gott! Här kommer mitt real life inlägg: http://blogg.amelia.se/reddevil/2012/02/21/real-life-ovanor/
Postat av: gunsan
Ännu en supergod maträtt, lax är ju så toppenbra;))
kramizzzz
Postat av: Krönikören
En snabb och enkel maträtt! Men vad är CF?
Trackback