Skrivet den: 2012-02-13 Klockan: 16:01:00

Kycklingpasta

YOHANNA TRIXAR I KÖKET

Sa dar ja.
Da ar det mandag igen och jag star har i koket. Tillbaka till grytorna ;)
Det ska visst bli kramig kycklingpasta enligt min smal-mats-parm. Jag har gjort detta recept innan, men naturligtvis kommer jag inte ihag hur jag gjorde. For jag gjode ju inte enligt receptet, det kan jag ju aldrig tro ;)

Som vanligt sa har jag inte alla ingredienser hemma sa det far bli att tanka efter extra och forsoka sa gott det gar.

Jag kokar en kastrull med spagetti med tva kyckling-buljong-tarningar i. Jag har faktiskt slutat att anvanda annan buljong. Jag har bara kyckling hemma.
Enklast sa ;)

Sa tar jag en stor kastrull. Battre an att det ska halla pa och valla over kanterna på stekpannan, eftersom jag inte har nagon gjutjarnspanna. Den ar kvar hemma i Sverige. Den vager ju bly. Överviktskilon kostar manga pengar extra ;)

I kastrullen sa hackar jag i tva lokar och ett paket bacon. Det ska egentligen vara kotlettbacon som ar smalare, men det har jag inget hemma. Faktum ar att den enda affaren som salde sant har, har faktiskt slutat med det. Sa jag far kora med vanligt bacon.

Men da tar jag inget smor. Eftersom baconet kommer att avge fett och lok inte brukar branna fast sa gar det utmarkt.
Sedan i med tva strimlade kycklingfileér. Enligt receptet ska det vara fardiggrillad kyckling, men det har jag inte. Tar man det ska kycklingen vanta tills pa slutet. Men nu sa maste den stekas med.

Sa i med en nave farsk strimlad basilika.
Tva buljontarningar.
2 dl vin, eller det som ar kvar i flaskan. Vilket var drygt en dl i mitt hem.
Och sakert 2 dl vatten eller lite mer.
Sa strimlar jag i en stor klyfta vitkal som far koka med.

Bli inte oroliga over storleken pa mangden nu, vitkalen smalter ner till nastan ingenting.
Sa far det koka ihop sig nagra minuter och sa i med en dl CF. Det ska vara lattCF, men det har ju inte jag ;)

Smaka av.
Blanda med pastan eller servera tillsammans, det gor man som man vill.

Smaklig lunch!

/Y


Uppdatering:
Hela familjen åt med god aptit.
Det är bra. Då blev det lyckat.
Enkelt att göra, går fort men kanske inte SÅ smakrikt.
Rätten får 4 av 5 gafflar.



Kommentarer
Postat av: Freja

Åhhh, låter smaskigt. Jag gillar kyckling mer än rött kött, så jag gillar kycklingrecept!

2012-02-13 @ 16:22:21
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil/
Postat av: gunsan

Mumselimums vad gott det låter, o vad jag suger åt mig alla dina goa recept;))



kramizzzzz

2012-02-13 @ 16:24:12
URL: http://nybogunsan.blogspot.com
Postat av: Anna

Låter verkligen jättegott!

2012-02-13 @ 17:54:09
URL: http://smid.blogg.se/smidsfashion
Postat av: Caroline

Låter gott!

Skönt att läsa att det finns fler osm jag, omöjlig att följa recept. Men huvudsaken är väl att du kom ihåg kycklingen ;)

2012-02-13 @ 18:04:43
URL: http://barbaskon.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0