Skrivet den: 2012-02-28 Klockan: 23:37:59
Fem-gafflars fiskgryta
Alltså.
Nu kommer jag ju att låta som värsta nybörjar-bloggaren, men det är faktiskt så att jag inte hann med att ta något foto på dagens lunch.
Totalmiss!
Men den blev så god att hela kastrullen gick åt på ett naffs, både som lunch och som middag. Och jag hade ingen tanke på att föreviga skapelsen.
Jo en tanke hade jag, men sedan så tog hungern över och kameran glömdes bort i allt gluffsande.
Det blev en fiskgryta idag.
Och jag har gjort den förrut.
Den är så jäkla god.
Häng med nu!
I en STOR kastrull häller man i 1,5 L vatten och sätter på plattan.
I med 2 buljongtärningar. Det SKA ju förståss vara fisk, eller fiskfond, eller hummerfond. Men jag hade bara kyckling-buljong-tärningar och det gick så bra så.
1 msk timjan.
3 msk thai seet chilisås. Man kan ta 5 msk om man inte har några barn som ska äta maten. Eller också tillsätta en msk i sin egna tallrik när man ska äta.
5 potatisar skurna i tärningar.
5 morötter skurna i tärningar.
2 hackade lökar.
1 klyfta strimlad vitkål.
Detta får puttra i ca 10 minuter.
I med 500 gram vit fisk. Jag brukar köra med Pnga och det har gått bra. Men idag provade jag med en smakrikare fisk och det blev ju naturligtvis bättre ;)
5 dl skalade räkor. Jag tog frysta.
Låt puttra en 10 minuter till.
Rör i 1 dl kräm fräs.
Pressa över en stor citron. Här får man smaka sig fram. Det blir gott med ganska så syrlig smak.
Smaklig lunch!
Denna gryta är otroligt enkel att göra men ack så smakrik. Den får helt klart fem gafflar av fem möjliga från oss vuxna. Alexander äter fortfarande inte. Förutom en yoghurt idag. Men Irma åt till lunch och fick då en variant som hade mycket mer CF i sig för att mildra smaken.
Nu kommer jag ju att låta som värsta nybörjar-bloggaren, men det är faktiskt så att jag inte hann med att ta något foto på dagens lunch.
Totalmiss!
Men den blev så god att hela kastrullen gick åt på ett naffs, både som lunch och som middag. Och jag hade ingen tanke på att föreviga skapelsen.
Jo en tanke hade jag, men sedan så tog hungern över och kameran glömdes bort i allt gluffsande.
Det blev en fiskgryta idag.
Och jag har gjort den förrut.
Den är så jäkla god.
Häng med nu!
I en STOR kastrull häller man i 1,5 L vatten och sätter på plattan.
I med 2 buljongtärningar. Det SKA ju förståss vara fisk, eller fiskfond, eller hummerfond. Men jag hade bara kyckling-buljong-tärningar och det gick så bra så.
1 msk timjan.
3 msk thai seet chilisås. Man kan ta 5 msk om man inte har några barn som ska äta maten. Eller också tillsätta en msk i sin egna tallrik när man ska äta.
5 potatisar skurna i tärningar.
5 morötter skurna i tärningar.
2 hackade lökar.
1 klyfta strimlad vitkål.
Detta får puttra i ca 10 minuter.
I med 500 gram vit fisk. Jag brukar köra med Pnga och det har gått bra. Men idag provade jag med en smakrikare fisk och det blev ju naturligtvis bättre ;)
5 dl skalade räkor. Jag tog frysta.
Låt puttra en 10 minuter till.
Rör i 1 dl kräm fräs.
Pressa över en stor citron. Här får man smaka sig fram. Det blir gott med ganska så syrlig smak.
Smaklig lunch!
Denna gryta är otroligt enkel att göra men ack så smakrik. Den får helt klart fem gafflar av fem möjliga från oss vuxna. Alexander äter fortfarande inte. Förutom en yoghurt idag. Men Irma åt till lunch och fick då en variant som hade mycket mer CF i sig för att mildra smaken.
Kommentarer
Postat av: Fina Frun
Det låter gott!
Postat av: AnneliH
Vi hade något liknande till middag i går...men inte de där smakhöjarna...det måste testas. Tack för jättebra tips!
Ha en fin dag!
Postat av: Malin
Mums, vi äter alldeles för lite fisk.... Kan tänka mig att den är både godare och billigare nere hos er...
Postat av: Camilla
Lät ju riktigt gott!
Vi äter sällan fisk. Men det där lät gott.
Kram!
Postat av: Marie-Louise
Lät riktigt gott det där, ska testas. Kram vännen
Postat av: Spanienfrugan
Åh, låter mumma! Haha, kul att du skriver kräm fräs. I like!
Trackback