Skrivet den: 2012-12-14 Klockan: 00:46:25

Här vare Lusse-firande

...för jag måste ju lägga ut lite bilder på mina barn iklädda Lucia-utstyrsel också. Man vill ju inte vara en sämre förälder än nån annan ;)
 
Internet-Sverige druknknar i bilder av lussefirande barn idag och man kan ju inte vara en sån som inte lägger ut och riskerar att bli stämplad som en "sämre" mamma. Och speciellt inte när mina små skitungar premiär-lussade för första gången i sina liv.
 
Det är inte så lätt. Speciellt inte om de enda man sett av Lucia tidigare har varit sin mamma lussandes när man sitter i badet >>>. Eller det första riktiga man tvingas se är TV-lucia klockan JÄTTEtidigt på morgonen när man vill sova fastäm man annars aldrig gör det ;)
 
Med detta i åtanke så gick det väl bra, detta firande vi gjorde på min mors jobb på ålderdomshemmet tillsammans med tre andra vilsna själar som tvingats dit ;)
Alexander stog som ett tänt ljus och till och med mimade med i låtarna som han hört tidigare under dagen. Irma TOTAL vägrade efter att hon kommit in och fått se vad det hela skulle gå ut på. Hon drog som en avlöning.
Annats ljud i skällan blev det när alla barnen skulle få en godispåse.
Åhjo då dög det...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tilläggas bör väl, i jämställdhetsdebatten, att ända tills de sista självande sekundrarna innan uppträdandet så var det osäkert vem som skulle axla vilken roll i tåget och jag höll inte i några som helst trådar. Jag var öppen för alla förslag. Men till slut kom de överens om att Alexander skulle ha struten och Irma kronan.
Det är bra när kommunikationen fungerar.
 
Och sen skulle jag ju skapa lite debatt om åtets Lucia-firande i TV >>> hade jag tänkt. Men jag är trött och morgonens diskussions-känslor har falnat under dagen och jag känner mig egentligen bara nöjd och glad.
Va spelar det för roll...kan man tycka?
 
Jag tycker inte att man måste hålla så där benhårt på traditionerna. Eller JO det tycker jag ju. Jag tycker om det gamla och invanda, OM det är bra.
Men man måste också kunna förändra och göra nytt....OM det är bättre, eller OM det är bra.
Men ibland så känns det ju bara så förbaskat tillkämpat att man bara ska hitta på nytt för påhittandets skull. Och inte bara ser till att om det gör saker bättre eller möjligtvis bra.
 
Så här kommer Yohannas åsikter om morgonens Lucia-TV helt utan krusiduller.
- En annolunda Lucia, eller vad man nu ska kalla det utan att uttrycka sig "fel" - Skitbra och är väl inget att hänga upp sig på. Lucia var ju italienska så sannolikheten för att hon skulle ha varit blond från början är väl inte så stor. Har alltid varit så himla irriterad på att det alltid har varit de snygga, blonda tjejerna med långt hår som vunnit alla omröstningar jämt.
Nej fram med lite variation tack!
 
- ABBA-tuch på sändningen - Kul och han gör ju alltid bra grejjor och Helen sjunger ju som en gudinna. MEN kan man tänka sig......agerande för publicitet...eller bryr jag mig?
 
- Rappare i ett Luciatåg? - Ja här satt vi som fågelhålkar hela familjen när rapparen kom in och resten av sändningen gick åt att förklara för Alexander vad den där snubben gjorde där. jag tog till förklaringen att det var som Hacke Hackspett i Kalle Anka på jul.
 
Alltså man ska inte vara så jäkla strikt när det gäller traditioner och det kanske ska in lite andra musikstilar i Luciatåget. Men för 17, detta var ju inte ens bra. Passade INTE in.
 
Hade ALDRIG hänt i Spanien konstaterade Älsklingen och så fnissade vi ;)
 
- Lingonkransar i håret i stället för glitter - Fint. Ger mig en nostagitripp tillbaka till min egen barndom då mamma alltid band lingonkransar till oss. Och tänk vad mycket glitter som sparades in. För miljön.
 
Nej nu orkar jag inte tycka mera. God natt!
 
Det var denna dagen, torsdagen, dag 11 av 15. Det drar ihop sig :(
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Ewa (mamma till 6 döttrar)

Vad härligt att det blev ordentligt MKT lucia för er :)

Svar: Ja nu fick vi en redig dos här. Men det är bara att passa på. Det vankas ju inte Real Life Sverige varje jul så att säga ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-12-14 @ 01:22:52
URL: http://tjejmorsan.blogg.se
Postat av: AnneliH

Så mycket lussefirande, det är ju ett härligt minne att ta med hem! Ja,jag måste hålla med om att det kändes lite udda att höra en "rappare" i luciasången (snabbspolade mig genom) och kunde konstatera att jag inte missade något alls :)
Jag tänkte också på att det var fint med lingonkransar men sen kom jag på hur det luktar...euw! no me gusta!
Ha det nu underbart de återstående dagarna.

Svar: Luktar lingomkransar illa? Det har jag aldrig tänkt på. Nu måste jag ut och lukta ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-12-14 @ 10:43:14
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: countrylivingintheciity.blogg.se

Oj vilket rejält lussefirande ni haft! :)

Svar: Japp man måste ju passa på och suga musten ur det nu när man kan ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-12-14 @ 11:38:06
URL: http://countrylivingintheciity.blogg.se/
Postat av: Marie-Louise

Vad fint att gå Luciatåg på din mammas jobb :) Det gillade säkert alla gamlingar iaf :D
Kram

Svar: Ja de ser lite tråkiga ut på fotona men det var mycket ack och O i salen när barnen kom.
Yohanna i Las Palmas

2012-12-14 @ 13:14:28
URL: http://www.madredetres.blogg.se
Postat av: Bertil

Vankas det godis så får det väl gå ;)
P. Rico kl: 15.00 26gr.(plus);)

Svar: Med godis går ALLT ;) Härligt värme du har.
Yohanna i Las Palmas

2012-12-14 @ 18:33:02
Postat av: Freja

Jag såg inte en enda lucia på hela dagen, varken på tv eller nått annat... Men traditioner är inte min grej, så det gjorde mig ingenting!

Svar: Men Lucia kan man väl inte ogilla ;) ? Den högtiden kan väl i alla fall svärmor inte ha varit och pillat på ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-12-14 @ 21:19:47
URL: http://frejareddevil.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0