Skrivet den: 2012-12-30 Klockan: 14:07:00

Här har vi en SÅN morgon

...då jag är så arg så det ryker ur öronen på mig och jag har INGEN lust alls att bli på bättre humör.
Grrrrrrrrr...
 
 
 
 
Ibland så, ja okey då väldigt ofta, så funderar jag på varför man över huvud taget anstränger sig och försöker att göra saker och ting mysigt. För det är nästan alltid då och UTAN undantag då,  som det går åt pipsvängen, skitungarna beter sig som monster och hela familjen blir osams.
 
Idag är en sån dag då det rann över.
Och det blir bara värre.
Påminner mig faktisk om när vi var små och det var julafton och min mor var stressad som en gnu. Då blev vi ALLTID osams för att hennes tålamod rann över, vi betedde oss som själviska ungjäklar som inte hjälpte till (varför varför varför blir ungar alltid monster i de värsta ögonblicken) och sedan gick vi alla som på nålar som inför ett vulkanutbrott.
Sånn är jag nu, fast vulkanutbrottet redan har varit och nu går alla på nålar här för att det inte ska hända igen ;)
 
Det är så jädra typiskt att det ska hända just idag för den här söndagen har jag sett fram emot länge. Vi är färdiga med allt, har inget på agendan utan skulle bara vara hemma och mysa, baka bullar och slappa.
Vi skulle vara snälla och glada.
Inte arga som bin och ha en sorglig känsla av dåligt samvete i hjärtat.
 
Men det går faktiskt till en gräns, sen går det inte längre.
Jag försöker vanligtvis vara tålmodig och locka och pocka. Varenda dag vid frukosten så klagar Alexander. Eller han klagar för det mesta, på ALLT, är aldrig glad och nöjd. Lägger jag skinka på mackan så vill han ha korv, lägger jag korv så vill han ha skinka. Tar jag fram en jordgubbsyoghurt så ska han ha en annan osv.
Vanligtvis så låter jag honom hållas, eller har han tur så byter jag, om han har TUR ;)
 
Och Irma leker ALLTID med maten. Först så springer hon och tjatar hela morgonen om att hon är så hungrig och vill ha mat.
Vill äta, vill ha mat,vill äta osv.
Så man blir alldeles uppstressad och skyndar sig.
Men så sätter vi oss vid bordet, hon äter tre tuggor och så börjar hon leka och förstöra maten. Och sabbar matron för oss andra med att skrika.
Och jag brukar låta henne hållas. Hon leker och jag försöker att stoppa in en bit lite då och då på henne när hon inte märker något.
 
Vad är det med ungar och mat & sömn?
Alltd stora problem?
 
Och idag efter en morgon då vi försökt göra vårt allra yttersta med mysmorgon i sängen med täcken, kuddar och film. Tror ni det var någon som uppskattade det?
Nej.....just det.
Bråk och tandagnisslan så långt ögat kunde nå.
 
Idag blev det alltså EXPLOSION och bägge skitungarna blev utan frukost. Jag vägrar att fjäska mer. Vill de inte äta så kan de skita i det.
Idag kommer jag inte att bry mig.
Idag kommer jag inte att ge med mig och göra mellanmål.
Idag har jag lust att skippa maten helt och hållet på HELA dagen så att de fattar vad hunger är.
Jag är så jädra trött på att bli utnyttjad och stampad på.
 
Nintendot är konfiskerat, TV:n är konfiskerad, frukosten blev undanplockad. Irma är nedstoppad i sängen för förtidig middagslur och Alexander och Älsklingen (som också har fått sina vedträn varma) är utskickade på gården för att tvätta bilen.
Där kan de hållas.
 
Jag ska låsa in mig i köket och baka limpor och lussebullar med MIG själv. Sätta på MIN julmusik och inte fråga någon annan om de vill vara med och hjälpa till.
Det blir bara skit av det.
Jag ska mysa bara JAG, för då blir det bäst ;)
 
* ** * * * * * * *
 
Jag har också hört talas om några PMS-piller eller hormonsprutor som man kan ta för att bli av med PMS:en och DET kanske jag borde kolla upp.
För nu RYKER det verkligen ur öronen på mig och det verkar INTE avta.
För det kan ju INTE vara så här som jag EGENTLIGEN är ;)
 
 
 
 
.....men så kommer ju det västa av allt, det dåliga mammasamvetet. Jag ska inte bli arg och skrika åt min familj.
....yeh right ;)
 
/Y

Kommentarer
Postat av: AnneliH

Sådana dagar är inte alls roliga. Jobbiga medan de pågår. Som tur är, så är de övergående. Hoppas dagen slutade lyckligt. Kram

Svar: Ja den här dagen den tog slut den också. De brukar ju det ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-12-30 @ 17:22:19
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: Ansibecki

Även om det inte är så kul när det händer så tror jag det är bra. Man ska inte ta vad som helst. Man måste få pysa över och låta barnens beteenden få konsekvenser. Annars tar det ju aldrig slut och man går där och är ständigt småirriterad. Bättre då att få ut allt och rensa luften ordentligt. Så länge man kan bli sams igen och förhoppningsvis lära barnen och gubben (och sig själv kanske?) lite andra sätt att hantera saker på för att undvika ett psykbryt framöver just över DE grejerna. Jag är övertygad om att du visar dina barn så mycket kärlek att de aldrig skulle tvivla på att du älskar dem trots att du blir arg och skäller på dem emellanåt. Sen kommer det upp annat och så får man rensa luften angående det... Och så håller det på så. Visst är det spännande och utmanande att leva tillsammans i en familj??? ;) Jag kan lova dig att jag får såna där utbrott med jämna mellanrum jag med. Hoppas ni får en alldeles underbar nyårsafton med eller utan mys :) kram på dig

Svar: Det blir nog bättre i morgon nu när jag har fått pysa lite idag ;) Och skönt att höra att jag inte är ensam. Man ska inte ta skit....eller hur är det nu hon säjer hon den där tjejen?
Yohanna i Las Palmas

2012-12-30 @ 20:22:03
URL: http://www.ansibecki.blogspot.com
Postat av: Viktkamp

man känner sig som en drake dem dagarna.. Stora kramar Gott nytt år!

Svar: Drake var just RÄTT benämning ;) Gott nytt 2013 detsamma.
Yohanna i Las Palmas

2012-12-30 @ 21:42:07
URL: http://viktkamp.webblogg.se
Postat av: Gardenhouse

Gott slut och gott nytt på er!
Kram Sussi

Svar: Gott nytt 2013! Detsamma.
Yohanna i Las Palmas

2012-12-30 @ 21:58:51
URL: http://www.gardenhouse.blogg.se
Postat av: Hyrestanten

Det ÄR jobbigt med barn emellanåt men som tur är glömmer man. Däremot kommer man också alltför väl ihåg de där gångerna när tålamodet brast, senare när barnen blivit vuxna.
Länkar till Kristians blogg. http://ikroppenmin.blogspot.se/ Vet inte om du hört eller läst om honom, en 29-årig alldeles fantastisk kille, som drabbats av obotlig cancer. Ibland behöver vi få lite perspektiv på vad som egentligen är hemskt. Kram till dig!

Svar: Jag var inne där och läste i går natt och sen kunde jag inte sova. Det är bra att man får sånna där käftsmällar ibland. Men sen så blir det så svårt att skaka av sig. Och skaka av sig måste man ibland så att man kan njuta av det man har.
Yohanna i Las Palmas

2012-12-31 @ 01:23:52
URL: http://www.hyrestanten.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0