Skrivet den: 2012-12-21 Klockan: 15:43:36

Fredagsvägning efter julsemester

Det är dags att ta tag i den här delen av livet igen. Eller i alla fall en check-up för att se hur jag ligger till efter julsemestern och innan riktiga jultiderna här ;)
 
 
 
 
Ett snabbt upphopp på vågen när vi kommit hem från Sverige visade på en uppgång på 2,5 kilo. Det går minsann bra att gå upp 2,5 kilo på två veckor. Men att gå ner dem är en annan femma.
Jag tycker ju, helt logiskt och matematiker som jag är, att om man helt plötsligt äter en bunt saker och går upp så borde ju borttagandet av dess produkter också generera en viktnedgång.
Men SÅ är icke fallet ;)
Konstiga kropp som vänjer sig alltför fort vid Dumlekolor och julbord ;)
 
FREDAGSVÄGNING
I alla fall så när jag hoppade upp på vågen i morse så visade det sig att kroppen korrigerat sig efter all flyguppsvullning och kommit i gång rent teknikmässigt igen med morgonrundor. Gjort sig av med lite överflöd och kommit till sig igen.
62,2 kilo (+ 1,2 kilo under semestern)
 
Det känns inte som någon katastrof med tanke på vad jag njutit under semestern ;)
Det fixar jag snabbt när allt lugnat ner sig igen.
För det är ju uppenbarligen lite turbulent i mitt liv just nu.
 
UTVÄRDERING
Det har varit enna två veckor av ren och skär semester OCH njutning och det är som balsam för själen. Man kan inte leva så för jämnan för då skulle jag definitivt INTE komma i mina jeans. Men en semester här och en jul där kan nog komma på fråga tycker jag ;)
 
Jag har ätit julbord och julmat i massor. Fast ännu är jag inte nöjd. Lite till skulle kunna gå innan jag tröttnar. Två gånger, eller var det tre, eller fyra ;), räcker inte för mig.
Julskinka och mammas knäck, precis som jag hade förhoppningar på.
Jag har prova nya saker från Maxi som Dumle-pepparkaks-kolor, chips, orstbågar, pepparkaksrullar, kex och fan och hans moster. Vadav  EN DEL fick följa med hem att njuta av under vår jul här.
Jag har suttit vid datorn och TV:n och snaskat PRECIS det som jag varit sugen på. Två ställen så är riktigt svåra för mig att INTE småäta på.
Njutning på HÖG nivå.
 
Rörelse har det däremot blivit MINIMALT av. Ungarna sov länge på mornarna och de njöt vi av som föräldrar. Annars så brukar vi ju alltid hänga på mina föräldrar på deras morgonrunda. Men denna gången, men massvis med minusgrader, ett helt berg med kläder att klä på gnälliga ungar och en varm och go säng som lockade, ja det gjorde att vi helt enkelt stannade hemma och njöt där också.
 
Det blev ju en del knatande i pulkabacken dock och all den motion som man fick utstå varje gång det var av och påklädning. DET måste ju ha brännt en del kalorier tycker jag.
 
Jag är nöjd, sketanöjd.
Det var det VÄRT.
Alla gånger.
 
 
 
 
Det var denna semestern.
Morgonrundor - Glöm det!
Mat - Check! men inte av den sorten som man blir smal av ;)
Och godis och gottis i MASSOR.
TVÅ kilo kvar till målet. Det får man ta.
Hur har det gått för er?
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Bertil

Skit i vikten. Det sägs att världen går under imorgon och då kan ju vikten kvitta. ;)

//Bertil

Svar: Ja jag hörde att jorden skulle gå under. Men nu gjorde den ju inte det ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-12-21 @ 17:07:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0