Skrivet den: 2011-09-01 Klockan: 14:58:41

Husmorstips

Herre gud!
Här står jag och lagar mat i bara nattlinnet. Men det FÅR jag göra, för det är MITT hem och det kommer inte komma in någon arg mamma och titta på mig och sucka:
-Men Yohanna då, har du inte klätt på dig än.

Jomenvisstsåärdetserru.
Det har jag INTE.
Men det är varmt här idag. Termometern visar på 28 grader och gråmulet. Till och med Alexander har tagit av sig tröjan och sitter i soffan i bara kallingarna.

Men här kommer ännu ett husmorstips från Yohanna som är en RIKTIG husmorstyp ;)

LÖK
Jag tycker mycket om färsk hackad lök.
Men ibland tycker jag att den är lite för stark.
Jag tycker om när den är så där mild och söt som när man får den i MacceD-hamburgaren och nu har jag kommit på trixet.
Man lägger den i vatten en liten stund.

Jag vet inte vart jag såg det, om det var på TV eller. Men de gör så visst på McD för att hålla grönsakerna fräsha. De har den hackade och klara i vatten.

Och min svärmor gör så också. Hon stoppar grönsakerna i vatten ett par timmar innan hon gör salladen.
De får ligga där och skölja sig. Och löken är alltid så god.

Idag blir det Biff a´la Lindström och eftersom jag har på känn att varken karln eller ungen kommer att äta biffar med något i så är liksom hacket vid sidan av.
Det blir bra så.
Ungen får potatis med smör på och vi andra bara vanlig plugg till.

Nu fortsätter jag.

/Y

Kommentarer
Postat av: Marie-Louise

Tack för löktipset :) ska testas.

Jag förstår verkligen om du går runt i nattlinne, om ni har det så varmt. Här hemma börjar ju hösten såattja... Kram

2011-09-01 @ 17:14:29
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Anna

Fick samma tips av min svärmor för många herrans år sedan när jag bad om receptet på hennes goda gurksallad bestående av bra gurka och så mild och god lök i lite dressing. Himla bra för löken är det i alla fall!

2011-09-01 @ 19:58:01
URL: http://smid.blogg.se/smidsfashion
Postat av: M

Smart, det ska jag testa nångång!

2011-09-01 @ 20:29:03
URL: http://traningpag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0