Skrivet den: 2011-11-21 Klockan: 23:21:54

Real Life - Shopping

Jag måste ju visa upp mitt senaste shoppingfynd.

Ja, eller för att vara ärlig så är det inte MITT fynd. Det är Älsklingens, som han ska ge mig i julklapp i år. Men jag har sett ut dem och provat ut dem. Och de är till mig ;)

Och för det andra så var det inget FYND. Jag brukar inte köpa så dyra skor, skor över 300 kr. Men med tillgodokvitto så kändes det som ett fynd.

För att göra en lång historia kort så hade vi ett tillgodokvitto. Jag var tvungen att köpa något i denna affären inom 9 dagar. Jag hade tittat ut ett par knähöga snörkängor.
De ville jag ha.
Och så kunde jag skylla på att de var perfekta att ge till mig till jul.

Men som alltid så ser ju saker och ting, och speciellt skor då, inte ut som de ska PÅ mig. Och framför allt så KÄNNS de inte som de ska.
Så kängorna gick bort.

Men jag var ju TVUNGEN att köpa något, annars så skulle vi förlora pengarna.
Så jag provade dessa, ett par lårhöga musketör-stövlar som VERKLIGEN inte är min stil.
De satt som gjutna.
Så det blev de som fick följa med hem.
De vita papperstussarna som sitter på dem är silkespapper som skyddar spännena från att rispa lädret. Jag kan ju inte ta bort skyddspappret för jag har ju inte fått dem än. Inte ens för att fota dem ;)

Nu kan jag inte sluta tänka på dem.

Hur kan det komma sig att en sån lite skitsak, som köppts för surt förvärvade pengar, som jag definitivt INTE behöver, som jag med största sannolikhet inte kommer att använda speciellt mycket och som definitivt inte är min stil, hur kan det komma sig att de kan glädja mig så?

Jag har ett hat- kärleks-förhållande till shopping.
Jag ÄLSKAR att shoppa.
Jag HATAR att shoppa.

Jag älskar att shoppa för jag får en adrenalinkick av att gå i affärer och hitta saker som jag får ett ha-begär till. Älskar det när jag KAN köpa det och få gå hem med det i en påse, hem till mig.
Älskar att sitta med det hemma, stryka på det, prova det, spegla mig i det, drömma om hur jag ska använda det.

Men jag hatar shopping för det ger mig dåligt samvete för att jag älskar det.
Jag känner mig billig och ytlig som finner en njutning i att spendera pengar.
Får dåligt samvete över att jag spenderat pengar som borde ha gått till annat. Tänk så mycket svältande barn och riktigt behövande som det finns där ute i världen. DE skulle ha haft nytta av mina shopping-pengar.

Och då shoppar jag inte mycket, nästan aldrig.

Fick svara på en enkät idag om hur mycket pengar som jag lägger på olika saker varje månad.
Kläder 0 kronor.
Smink 0 kronor.
Teknik 0 kronor.
Hudvård 10 kronor?
Bostad 1/3 av lönen.
Mat 1/3 av lönen.
Räkningar & Bil 1/3 av lönen.

Varje MÅNAD!?!

Fråga mig vad jag lägger per ÅR så kanske vi kan komma upp i litegrann. För sanningen är att jag inte köper så mycket. Det blir mest presenter som man kanske får byta till det som man egentligen ville ha ;)
Hårsalongbesök kanske var 3:e månad.
Ansiktcreme en gång om året. Men det brukar jag önska mig i present.

Ändå så har jag dåligt samvete.

Jag ser ju reklam överallt om dessa kläder som är på modet och som kostar skjortan typ ODD MOLLY eller CHILLNORWAY och jag tycker det är jättefint.
Men vem är det som köper ett klädesplagg, typ nattskjorta för 16-hundra kronor?
Eller en halsduk för 4-hundra kronor?
Jag säjer inte att det är fel.
Det skulle jag också göra om jag kunde.
Men har dessa personer lika dåligt samvete som jag?

Nog svammlat idag om shopping.
Vad har du för förhållande till shopping?
Vad är ditt senaste köp/fynd?
Vad lägger du på shopping i månaden?

Som vanligt så fota, berätta och länka till ditt inlägg här i en kommentar till detta inlägg. Så gör jag en sammanställning på onsdag kväll SENT och återkommer. Så vi alla får en glutt på RIKTIGA liv.

För nytillkomna läsare så är det bara att hänga på, alla är välkomna.
Bakgrund till Real Life var detta. >>>
Förra veckan så körde vi TV-fronten >>> med sammanställningen >>>.
För äldre inlägg är det bara att klicka på kategorin Real Life.

Och glöm inte bort. ALLT är rätt. Det finns inger rätt eller fel sätt att göra detta på. Ja det skulle vara förståss om du ljög ;)
Men då är det ju inte REAL LIFE.

Men nu väntar jag med spänning på att få se vad ni hittar på.

/Y

Kommentarer
Postat av: Lena

Tycker det var kanonsnygga stövlar! Inte skall du ha dåligt samvete för den shoppingen.........Tänker att jag kan inte rädda alla i hela världen .......försöker göra det jag kan. Men när jag shoppar så unnar jag mig verkligen att glädjas åt det jag köper! Kan säga att det blev inte mycket under de 15 år jag var ensamstående med två barn. Nu har jag det betydligt bättre å då får en shoppa lite mera, men tänka till ! Ha det bra i veckan och njuta av tanken på dina fina stövlar......

2011-11-22 @ 09:22:53
Postat av: Alfva - i preggoland!

Ha inte dåligt samvete, ibland måste man få unna sig!Här ska vi nu dra ner för att kunna klara oss på X antal tusen mindre per månad. Och med de vana spenderarbyxorna så inser jag att det kommer bli tufft som tusan. Trots att vi BORDE ha råd att gå ner i inkomst, men man vänjer sig vid en viss standard. Att aldrig behöva bry sig hur många kronor som finns på kortet.

Det blir havregrynsgröt och makaroner framöver känns det som, men jag tror det är nyttigt. Riktigt, riktigt nyttigt!

2011-11-22 @ 10:11:25
URL: http://alfvan.wordpress.com
Postat av: Everlasting

Men det var ju snygga boots du snubblade över i alla fall. Jag har ungefär samma inställning jag. Nyinköpta saker gör mig lycklig (särskilt om jag suktat ett tag och lagt lite extra genomtänkta pengar på det) men samtidigt skäms jag lite över det faktum att onödig konsumtion gör mig glad. Min svaga punkt är väskor och skor (oj vad vanlig jag lät där). Jag har ingen aning om vad jag lägger i månaden för det varierar väldigt. Men 500-1000 blir det säkert.Mitt senaste inköp var vinterskor (varför behöver jag nya skor varenda vinter?!); jag är galen i Converse och blev överlycklig när jag hittade fodrade sådana:

http://kattisbiggestfan.blogg.se/2011/october/forsaljartaktiker.html

2011-11-22 @ 10:48:19
URL: http://kattisbiggestfan.blogg.se/
Postat av: Marie-Louise

Inlägg kommer, jag ska bara samla kraft för att bekänna ytterligare en knepighet som jag sysslar med ;) Kram fina

2011-11-22 @ 10:54:34
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Ewa (mamma till 6 döttrar)

http://tjejmorsan.blogg.se/2011/november/yohannas-real-life-is-back.htmlOjojoj.. jag älskar shopping! Men i och med att jag nu pluggar på universitetet så åker jag nästan aldrig iväg till något köpcentrum och tar mig tid för att strosa runt och "investera" :)Kram

2011-11-22 @ 11:09:49
URL: http://tjejmorsan.blogg.se/
Postat av: Ewa (mamma till 6 döttrar)

http://tjejmorsan.blogg.se/2011/november/yohannas-real-life-is-back.htmlOjojoj.. jag älskar shopping! Men i och med att jag nu pluggar på universitetet så åker jag nästan aldrig iväg till något köpcentrum och tar mig tid för att strosa runt och "investera" :)Kram

2011-11-22 @ 11:09:51
URL: http://tjejmorsan.blogg.se/
Postat av: AnnaPanna

Jättesnygga!!! Tjejen har koll!! :D

2011-11-22 @ 12:50:50
URL: http://annapannis.blogg.se/
Postat av: gunsan

Men sååååååå snygga stövlar o du ska baske ´mig inte ha dåligt samvete,även om jag förstår vad du menar, jag är nämnligen lite grann så jag också;)Köpte en duffel för ett par år sedan, den kostade lite mer än vad jag hade tänkt mig, men ojojoj vad jag grämde mig o räknade o räknade om om igen;)Men hur är det dom säger....."köper man dyrt....köper man billigt" ;))Kramizzzzzz

2011-11-22 @ 15:02:46
URL: http://nybogunsan.blogspot.com
Postat av: Barnens Hjältar

Väldigt snygga stövlar! Jag gillar att shoppa men jag hatar att gå i affärer. Himla bra med web-shoppar då eller hur :P

2011-11-22 @ 15:49:36
URL: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Postat av: Barnens Hjältar

Ja det får absolut bli ett real life inlägg ikväll eller morgon bitti. Det tycker jag skall bli kul.

2011-11-22 @ 17:28:55
URL: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Postat av: Vuxenmamman

Mkt fina stövlar. Odd Molly och de andra dyrgriparna har jag inte råd till och jag vet ine om jag tycker det är så snyggt längre. Så många som har det. Kolla in deras strumpor....kostar ju nästan 600 kr- är det klokt???KRAM

2011-11-22 @ 17:55:20
URL: http://vuxenmamman.wordpress.com
Postat av: Anna

Ursnygga stövlar ju! Ha inget dåligt samvete för dem, men se för sjutton till att använda snyggingarna!Här är då mitt shoppingbidrag: http://smid.blogg.se/smidsfashion/2011/november/real-life-shopping.html

2011-11-22 @ 19:19:49
URL: http://smid.blogg.se/smidsfashion
Postat av: Ansibecki

Jag håller med dig lite att jag kan få dåligt samvete när jag shoppar "onödiga" saker. Trots att jag gör det ytterst sällan. Jag gillar egentligen inte att gå i affärer. Fika är mer min grej i så fall. Eller bara gå i stan utan att gå in i affärerna... ;) Tyvärr hinner jag inte skriva ett inlägg om shopping men jag har ett gammalt som jag skrev efter en second hand-runda. För de affärerna gillar jag faktiskt att gå i. Och det får jag inte heller dåligt samvete av :) http://ansibecki.blogspot.com/2011/02/second-hand-runda.html

Förresten, stövlarna var jättesnygga!

2011-11-22 @ 20:00:43
URL: http://www.ansibecki.blogspot.com
Postat av: Ewa (mamma till 6 döttrar)

Sv: Tack snälla rara Yohanna!

Ja det är uten tvekan de värsta två dygnen i våra liv! Man är så maktlös när barnen är sjuka...

Sen var ju den första läkaren utan psykologikunskaper helt och hållet vilket ju förvärrade vår situation.Och när det gäller Odd Molly så var jag nog bara helt enkelt väldigt klar med min "OM-period" i livet :)Kram

2011-11-22 @ 20:04:27
URL: http://tjejmorsan.blogg.se/
Postat av: Emma | Tillvaron.se

Jag är ju helt slut efter idag, första dagen på jobbet och nyss hemkommen från tandläkaren (det gick sådär, är superinflammerad, måste rotfylla, och började verkligen STORBÖLA när de la en kyld tuss på onda tanden) så jag orkar verkligen inte göra något inlägg om detta.Men jag är ungefär som du, har lite svårt att bara gå och shoppa för skojs skull. Är ju student så jag har sällan råd att göra det, men känner även det här med ytlighetsgrejen som du beskriver.Älskar dock att handla när jag behöver köpa något. Köper en del på tradera, både kläder och nu senast en fönsterlampa, och säljer mycket där. Så om köper jag nya kläder tex, så åker en del kläder ut på tradera samtidigt, för att liksom rättfärdiga lite att jag köper hem nytt.Senaste köpet var som sagt en fönsterlampa på tradera, och nästa köpt hade jag tänkt skulle vara en ny vinterjacka. Men de planerna gick åt h-vete pga den satans tanden.Gillar dina de här utmaningarna, gör dom ju sällan, men tycker desto mer om att läsa dom. :-)

2011-11-22 @ 20:16:59
URL: http://tillvaron.se/emma
Postat av: Therese - Sockenvägens Söta

JAg är nog som du, både älskar och hatar shopping. I morgon åker jag bort för jobbmöte och kommer int att kunna blogga (annat än tidsinställda inlägg) Men shoppa kommer jag göra ;-D Så när jag kommer hem och om tid och ork finns hakar jag på din utmaning!!! :-D Ha en fin kväll <3

2011-11-22 @ 20:21:20
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag är en sån som inte gillar attt springa runt i affärer utan går snabbt in å ut å köper det jag ska ha, himla snygga stövlar, kramen

2011-11-22 @ 21:19:28
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Jenny

Man ska tänka "Pris per tillfälle" då man shoppar. Kommer man kunna använda det man köper i många år så blir ju PPT inte så mycket... ;)Här kommer mitt bidrag:http://jennysviktigaliv.blogspot.com/2011/11/dags-igen-for-yohannas-real-life.html

2011-11-22 @ 22:06:18
URL: http://jennysviktigaliv.blogspot.com
Postat av: Veronica, mamma till Nim & mini.

Jag shoppar typ ALDRIG. Inte till mig själv. Men nu har jag beställt hem lite tröjor som jag ska hämta om ngn dag. Ska bli spännanade. Dock skittråkigt att shoppa som gravid ju.. är ju inga mammakläder jag köpt. Det vägrar jag ;)Och ang viktnedgången så låter det ju väldigt sunt. Är ju så man "ska" göra. Lycka till med ditt mål :)Hälsn Veronica

2011-11-22 @ 22:46:37
URL: http://attblifler.blogg.se/
Postat av: Ruth i Virginia

Hur är det med matten?

l/3 till bostad

1/3 till mat

1/3 till räkningar och bilHur lyckas du skrapa ihop 10 kronor till hudvård? :)

2011-11-23 @ 00:30:36
Postat av: Katja

ÄLSKAR din nya stövlar!!!

2011-11-23 @ 01:14:16
URL: http://isnusmumrikens.blogg.se/
Postat av: Vuxenmamman

Här finns mitt inlägg om shopping och mitt bidrag till REal Life.

http://vuxenmamman.wordpress.com/2011/11/23/vuxenmammans-forhallande-till-shopping/

För mig handlar det om att göra fynd- inte köpa dyrt!

2011-11-23 @ 08:14:09
URL: http://vuxenmamman.wordpress.com
Postat av: Hanna

Jag är en typisk rea-shoppare och här kommer mitt bidrag och dagens fynd: http://mamzter.wordpress.com/2011/11/23/real-life-5/

2011-11-23 @ 13:25:11
URL: http://mamzter.wordpress.com
Postat av: Fru Sederblad

Men jädrans vad snygga stövlarna var!!

2011-11-23 @ 16:13:49
URL: http://blogg.sunnanahast.se/#.
Postat av: Jenny

Hade ju tankt vara med i Real Life denna vecka, saklart. Tyvarr ar jag sa trott idag att jag vackert vantar pa nasta Real Life utmaning. Synd egentligen, eftersom jag tycker veckans utmaning var extra rolig. Naval, ska bli kul att lasa alla andras forhallande till shopping.Ha en fin kvall!Halsningar Jenny

2011-11-23 @ 19:32:21
URL: http://iwales.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0