Skrivet den: 2011-05-17 Klockan: 12:38:02

Fler idioter

Jag vet inte om jag råkar ut för alla idioter eller om jag är för petig eller negativ. Men idag så råkade vi ut för en till i alla fall, idiot.

När vi tog hissen ner för att gå till skolan så möttes vi av, när vi öppnade hissdörren, ett moln av cigarettrök. Det bara bolmade in i hissen.

Det är i och för sig inget ovanligt trots att det, numera är föbjudet i Spanien att röka på offentliga platser precis som i Sverige. Och trots att det står en skylt i hissen om det och att rökning undanbedes.
Folk står i portuppgången och röker medans de väntar på hissen.
Fortsätter att röka inne i hissen. Ända tills de kommer ut eller in i sin egen lägenhet.

Är folk verkligen SÅ desperata att de inte kan vänta tills de kommer till ett ställe där de inte stör någon?
Eller ÄR folk verkligen SÅ dumma att de inte tror att cigarettlukt/rök stör någon eller att det inte märks?

Hur som helst, när vi kom ut ur hissen så stog det ju mycket riktit en gubbe därnere. Och när jag tittar riktigt noga så står han ju med en cigarett gömd i handen.
HALLÅ!
Tror du verkligen inte att vi märker att du står och röker?
Han var ju uppenbarligen medveten om att han gjorde något fel eftersom han gömde cigaretten i handen. Hoppas att han brände sig riktigt ordentligt....

Det är inte det att jag själv aldrig har rökt. För jag har också varit ung och festat loss ;)
Men efter att barnen kom så går det ju inte och jag är glad för det. Vi får se hur det blir i framtiden för man vet ju aldrig. Men jag hoppas att jag gjort den erfarenheten och nu gått vidare.
Men jag är ju förebanne mig medveten om att det stinker. Och det spelar ingen roll om man äter halstablett eller tuggummi efteråt. Det märks.

Älsklingen röker.
Visserligen bara när han jobbar, så jag fattar verkligen inte varför han fortsätter när han uppenbarligen kan hålla upp om han vill. Men ibland så, när han går ut för att göra något ärende, kommer han tillbaka och luktar rök. Det märker ju jag på en gång. Men det fattar inte han och försöker att smussla med det.
Dummerjönsen....;)

Spanien för mig har en speciell lukt. Det luktar sol och värme. Det luktar avgaser och sopor. Det luktar vitlökskorv och framförallt rök.
En ganska angenäm kombination om jag får säja det själv. Det luktar sommar och semester.
Men när man måste stiga in i en rökig, instängd hiss, med små barn som börjar att hosta, då blir det förmycket.

Läs mer om mina "rökning-i-spanien-erfarenheter (samt hundbajs) >>>".

Nu ska jag börja med lunchen.
hej!
/Y

Kommentarer
Postat av: Marie-Louise

Jag har heller aldrig förstått det där med rökning i hissar och trappuppgångar. Även jag har rökt, men jag kan faktiskt inte minnas att jag rökte i hissar och liknande utrymmen, jag väntade tills jag kom utanför. Men dessa bekymmer finns även här hemma. Jag blir tokig på folk som tänder cigaretten precis innan de ska gå av t-banan, bussen, ut ur hissen eller porten m.m. Visst kan jag feströka även nu, men aldrig inomhus. Kram

2011-05-17 @ 19:18:58
URL: http://madredetres.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0