Skrivet den: 2010-09-23 Klockan: 11:44:34

23 september 2010 Jag hatar hundägare o rökare

Jag har länge velat skriva ett inlägg med denna rubriken, men har varit rädd för att få hela världen emot mig. Men nu gör jag det ändå, för jag har nått gränsen för vad jag tål.
MEN börjar med att påpeka att jag inte är, varken rasist (är rökare en ras?)eller diskriminerare (är hundägare en folkgrupp?). Utan det är ett specifikt beteende jag hatar hos dessa grupper.

Nu får jag väl hela världens hundägare och rökare emot mig men jag vill ändå påpeka detta.....so here we go.

Mmmmm, nu blev det svårt att förklara för detta är ju en känslig fråga. Jag tar ett par exempel så fattar ni vad jag menar.

******
När sonen var liten så var BAJS ett av de första orden som han lärde sig. Och det var inte för att vi pratade särklillt mycket om bajs utan jämt när vi var ute och gick så var det:
- Se upp! Akta bajsen
- Trampa inte i bajsen.
- Ursch ta inte upp bajsen.
osv. Och det är inte människobajs jag talar om nu....

Jag skulle önska att alla hundägare som lämnar kvar bajsarna där de äcklar andra fick hem all kvarlämnad bajs till sina vardagsrum. Då kanske de skulle fatta vad äckligt det är.
Det går väl an (fast det gör det egentligen inte) i Sverige där det regnar och sköljs bort med gämna mellanrum. Men här där det inte regnar, utan bajsen o kissen ligger kvar och pyr på gatorna. Luktar och är i vägen för folk och lekande barn.
BLÄ!


Bilden är ifrån: ugglanharordet.blogg.se/category/dagens-lapp.html

********
En dag när vi var ute och gick med barnvagnen så gick det förbi en hundägare. En typisk sådan som var ute och rastade sin älskling. Gubben gick först och efteråt strosade hunden fritt. Gubben hade inte en aning om vad hunden hade för sig.....den är ju så snäll och uppfostrad, gör ingenting.
Rätt vad det var så stannar hunden vid barnvagnen och lyfter på benet och skakissa på den och alla sakerna som jag hade i varukorgen under den.
Huuu, jag fick undan vagnen i tid och hade god lust att fota till hunden, men så gör man ju inte mot ett djur.
Gubben var långt framför och hade inte märkt något.
SUCK!
****'*'
Samma sak med en granne vi har här. Varje gång hon går ut för att rasta hunden så kissa hunden på bilden som står utanför porten. Flera gånger om dagen händer detta och ägaren tycker förmodligen att det är helt ok.
VAD!!!
*******'
I min familj (jag, sambo o barn) är vi inte så förtjusta i hundar och sonen är till o med lite rädd. Men gämt när vi träffar en hund på gatan så när sonen försöker undkomma hälsningarna från hunden så säger ägaren:
- Det är ingen fara. Han bits inte.
Jaha tänker jag. Det var ju bra. Men om man inte vill hälsa på hunden. Eller bli slickat i ansiktet. Eller få kläderna nersmutsade av tassar.....Han bits ju inte.....
ÄCKEL!
*******
En bekant till mig klagade så på att vi föröldrar var så äckliga. Vi var så vana vi barnens kiss o bajs att vi inte visade någon hänsyn till de utanför familjen som kanske äcklades över barnens beteende och allt snack om kiss o bajs.
Och det kan jag hålla med om lite. Man blir så van med att handskas med allt detta när man har barn att det liksom tappar sin äcklighet. Man måste ju. Då går det inte att vara spyfärdig varje gång. Och så gillar föräldrar att snacka o gämföra med andra föräldrar och kanske glömmer bort att det finns folk utan barn i närheten.
MEN!
Denna bekant tyckte att det var helt naturligt att sin hund satt med vid bordet och slickade på tallrikarna och sin gaffel när vi alla satt runt bordet.
HMMMMM!
*******
Och så detta med att en del kallar sig för mamma och pappa när de talar med hunden. Det heter väl matte och husse om jag inte minns fel.
Tror de att hunden är deras barn eller är detta nån ersättning för något annat?
*****
Ja nu får jag väl hela väldens hundägare emot mig men idag har vi fått köra extra mycket slalom på trottoaren med barnvagnen och jag är rejält trött på detta betteende.

Om rökare vill jag bara säga:
- Det är irriterande när någon röker bredvid en.
- Det är inte bara sen synliga röken som stinker, effekten når mycket längre bort.
- Det är farligt att röka, så gör inte det bredvid barne och speciellt inte barnvagnar eller i stängda bilar.
- Om en röker så liter många runt omkring. Tänk på det och gå iväg en bit så inte resten måste gå därifrån.

Jag vet att i Sverige så är detta inte något stort problem i dagsläget. Men här är vi fortfarande kvar på medeltiden ang. rökning. Och jag blir så trött på det.
Inte sällan kommer jag in i portuppgången eller hissen och dessa är fulla med rök för att någon gått in med cigarett. Det finns till o med ett askfat där. Fast det finns en skylt också som säger att det är föbjudet att röka innomhus.
Och inte sällan ser man en bil full med barn och två vuxna där fram som bolmar så hela bilden är full i rök.
Och inte ofta men inte heller sällan ser man gravida som röker och jag har till och med sett en ammandes mamma som satt och rökte samtidigt.
Det är ju så man kan gråta.
Och inte kan man gå ut och äta med barnen heller för det enda stället som är rökfritt är Mc:D.

Ja idag är jag sur.....och trött på detta.
Nu känns det bättre att jag fått spy ut detta.

Hej!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det där med hundar.... Min dotter har en hund som jag älskar jättemycket o han är jag inte rädd för. Han kan hoppa på mig o ja vad som helst.

Men sen kommer det andra hundägare o bara låter sin hund gå fram till mig. Nej säger jag. Åh men han är så snäll. Det spelar ingen roll, jag vill inte att någon hund går fram till mig. Men din dotter har hund ju o den får gå fram till dig. Ja men det är skillnad, han känner jag. Ingen människa vill begripa detta. Det kvittar om hunden är SÅ snäll men jag vill ändå inte att den ska gå fram till mig.

Det blev rörigt men jag hoppas du begriper.

Ha det så bra

ewa.t

2010-09-23 @ 12:39:15
Postat av: sara

ÄNTLIGEN!!!! JAG HÅLLER MED DIG SOM IN I HELVETE .. jag bor i en lägenhet där alla har en gemensam tvättstuga.. och varje gång jag ska tvätta ska det naturligtvis ligga massor med hundhår i maskinerna och torktumlaren. när jag skriver en lapp att dom får ta bort hundhåren skriver dom en arg lapp tillbaka. Detta är inte okej.

2011-11-09 @ 16:54:37
Postat av: sara

ÄNTLIGEN!!!! JAG HÅLLER MED DIG SOM IN I HELVETE .. jag bor i en lägenhet där alla har en gemensam tvättstuga.. och varje gång jag ska tvätta ska det naturligtvis ligga massor med hundhår i maskinerna och torktumlaren. när jag skriver en lapp att dom får ta bort hundhåren skriver dom en arg lapp tillbaka. Detta är inte okej.

2011-11-09 @ 16:55:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0