Skrivet den: 2011-01-25 Klockan: 11:50:13

25 januari 2011 Morrrrrr...!

Vissa dagar borde man inte behöva gå upp.
Idag var en sån dag.

Det spöregnade när jag gick upp klockan 7 efter att ha sovit.....?....timmar. Irma har nämligen börjat med en ny vana. Hon somnar inte på kvällarna. Eller hon somnar och så vaknar hon efter en halvtimme, ammar och somnar om igen. Och vaknar efter 5 minuter. Och så håller det på tills jag stoppar ner henne i min säng. Och där somnar hon och sover flera timmar på raken, tror jag, om jag inte ammat i sömnen. Men så runt 4 börjas det igen. Snurra runt, gnälla, amma, snurra runt. Runt 5:30 tror jag hon somnade igen. Och hela tiden pillar hon med mitt ansikte, drar mig i läppen, smeker mig över ansiktet, drar mig i håret. Egentligen ganska sött om det inte var så att vi skulle sova.

Men regnet. Jag trodde först att det var någon som duschade först. Men så tittade jag i fönstret och det verkligen SPÖregnade.
Hur skulle jag göra nu?
Det är ju inte så att man har riktiga regnkläder och gummistövlar här. Hur får man en unge torr till skolan med parraply?

Men jag hade tur. Tills det var dags att gå så hade regnet slutat och det tittade fram en blå himmel när det väl började ljusna (runt 8 här nu för tiden).

Men så är vi dunderförkylda allihopa här hemma. Inte Irma, än, peppar peppar. Bara några nys och lite vatten som rinner ur näsan. Jag hoppas att det stannar vid det.
När ska man egentligen hålla hemma barnen från skolan?
Alexander har ju varit sjuk sedan i början av december. Skulle jag ha hållt honom hemma? Om han inte har feber, och det hade han inte, så skickar jag har jag en liten regel som säjer.
Kanske det är fel?

Och den eviga kampen med snart 4-åringen.
Slutar tre-års-trotset när de fyller 4?
Börjar 4-års-trotset då?

Först när han ska väckas: NEEEEEJJJJ! GÅÅÅÅÅ härifråååån!
Så frågar han: Var är pappa? Och när jag svarar att han jobbar men kommer snart, när vi kommer hem från skolan. Då börjar ambulansen: IIiiaiaaaaaiiiiia. Jag vill ha pappa. Iiiiiiaaaaa. Skriker i högan sky så grannarna på 10 våningen hör oss.
Jag: Sshhhhyyyy Du väcker Irma som sover.
IIIiiaiiiiiaiiiiia, mer abulans. Ännu högre.

Sedan toakampen.
-Nej jag ska inte kissa.
-Men du har ju inte kissat på hela natten. Kissa nu så ska vi äta frukost.
-NEJ!
Jag orkar inte kämpa.
och så fort vi sätter oss för att äta frukost:
- Mamma, jag måste kissa.
Suck!

Och så ska det sjungas vid bordet (Sjung inte vid bordet Aleander, du sätter i halsen, vi sjunger inte vid bordet). Vilket bara resulterar i att det sjungs ännu högre. Alexander, testa mig inte....(hot i rösten). Tyst i ca 3 sekunder.
Och så ska det lekas med maten (Snälla A lek inte med maten. Ät den istället.)
Äta frukost tar en halvtimme....

Och så vill han inte ta vägen till skolan utan trapporna. Och så vill han ha parraplyet fast det inte regnar. Och så tappar han parraplyet 100 gånger. Och så måste vi stanna för att dricka vatten. ...och snyta näsan. Och så tappar han påsen som han har i handen 100 gånger.

Hej då vid skolan (lite ont själen för hur morgonen har avlöpt) och så bär det av hemmåt för mig.
Äntligen får jag lägga mig i sängen nu?
Jag köper i alla fall med färskt bröd hem.


Vilken tur att det slutade regna och att jag fick med
mig färskt bröd hem.


/Y

Kommentarer
Postat av: Annelie

Ja jag hoppas att vädergudarna är med mig nu, jag kommer ned till ön i morgon och då hoppas jag på ok väder :-)

2011-01-25 @ 21:01:48
URL: http://blogg.aftonbladet.se/3207/
Postat av: Sara Small Town

hi hi hi Så jag känner igen mig eller rättare sagt min son i er 3 åring! Det verkar vara något speciellt med pojkar och att vara typ 3-4 år... Det ska testas, tills man blir tokig ;-)MEN jag måste faktiskt säga att nu när vår kille varit 4 år i ett par månader, så har han faktiskt börjat lyssna, ibland. Det är en stor skillnad! Han vill börja förstå och göra som vi säger, ibland -Det är stort och underlättar vardagen.Så även fast den lilla 3åringen kommer fram titt som tätt, så ser jag ljuset i trots-tunneln. Skönt vill jag lova :-)Hoppas regnet ger med sig.../Hälsningar

Sara Small Town

2011-01-25 @ 22:45:21
URL: http://smalltownlife.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0