Skrivet den: 2011-08-02 Klockan: 13:06:29

Söndagens födelsedagsbuffé

Igår (söndag) >>> kan man verkligen säja att grytorna stog på spisen hela dagen.

Det börjades redan på lördagskvällen då jag satte på en kastrull med räkskal. Jag vet inte hur man gör fond, men jag sätter, om jag har tid förståss, på en kastrull med vatten att koka med räkskalen i. Då får man i alla fall lite fondkänsla på vattnet som riset ska koka i sedan.
Låter avancerat men det är det INTE.

En kompis till mig, ringde på söndagsmorgonen för att berätta att de var sjuka och att måndagens födelsedagskalas var inställt. När hon fick höra att jag sog vid spisen så blev det alldeles tyst i luren.

- Så här tidigt på morgonen, sa hon sedan.
Så olikt mig var det...

I alla fall.
Det gick bra. Jag lagade mat. Octavio åkte och köpte en tårta och gästerna kom nästan på utsatt klocklsag. Och då var nästan allt klart.Det lagades:
-Lasagne med extra mycket grönsaker i köttfärssåsen. Dock blev det klumpar i bechamellen så jag fick sila den. Men sånt händer...
-Blomkålscreme med baconbitar i.
-Potatis och morotsmos.
-Korvar och helstekt fläskfilé.
-Räkris med räkor och crabfish.
-Bröd och sallad.

Vi passade på att fira Irma 1 år (om en vecka) och Octavio 40 år (om två veckor) eftersom familjen från Göteborg åker hem på onsdag och inte hinner vara med och fira på de riktiga dagarna.

Riktigt bukastinna efter mat och tårta så gick vi en sväng till parken efter maten, så att barnen fick springa av sig tillsammans med papporna. Och mammorna fick sitta och njuta och titta på ;)

Det var våran härliga söndag det.

/Y

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0