Skrivet den: 2011-04-18 Klockan: 23:45:39

Monteringshelg

Helgen som gick ägnades åt att montera alla de möbler som IKEA-lastbilen kom med i tisdags. De har stått i hallen hela veckan och lockat. Men för att kunna ägna sig åt monteringen med själ och hjärta så fick vi vänta tills helgen kom.
Och nu var det ÄNTLIGEN dags.

Vardagsrummet blev en snickeriverkstad och det såg ut som Hej-kom-och-hjälp-mig. Mellan lekhörna åt Irma, godiskskål till snickarna, vattenflaskor, spel och verktygslåda så packade vi upp paketen och instruktionerna.
Ungarna ville ju vara med mitt i händelsens centrum och det är egentligen bäst. Då slipper man oroa sig över vad de håller på med när det blir oroväckande tyst ibland.
Och allt gick SÅ bra!Alla delarna till möblerna var med i paketen.
Alla hål satt där de skulle.
Alla skruvarna passade i hålen.
Och alla mått på möblerna som vi gjort stämde överens med verkligeheten när vi fick dit de färdigmonterade möblerna.
Det blev SKITSNYGT!

Vi monterade en garderob till hallen. Med plats för alla drällande skor. Och en stång att hänga jackor på när det kommer besök. När det väl kommer besök som har jackor på sig. Annars så går det lika bra med de koftor som vi använder i vår vardag.
Plats för paraplyer, Alexanders skolryggsäck och annat löst som hittills har drällt omkring i hallen i brist på ställen att förvara det på.

En lådhurts som jag inte är riktigt klar över var den ska få hålla hus. Men den var billig och en lådhurts kan man ALDRIG få för många av.

Och så påbörjades monteringen av garderobsstrukturen på balkongen. Planlösningen fick ändras efter att fått sett hur de skulle blivit i verkligheten.
Det skulle inte ha blivit bra.
Så vi tänkte om.
Det är fördelen med att få lägga ut hyllplan på golvet där de kommer att vara. Så man får se hur mycket 50 centimeter verkligen är. Något som ofta låter så lite i huvudet, men som i verkligheten är en hel del.

Visserligen blir det att åka tillbaka till Ikea och byta en del saker på grund av detta. Men det kommer att bli SÅ bra.
Jag kan knappt vänta tills nästa helg då vi ska fortsätta byggandet.

Som vanligt så höll vi på till långt in på sena eftermiddagen på söndagen. Och så blev det rush med att få barnen duschade, pappan rakad, middagen serverad och annat smått o gott som inte hunnits men som borde hinnas varje söndag (damsugning tex).
Skönt att denna veckan är påsklov. Så det var ingen egentlig fara på taket att Alexander inte kom i säng i tid. Måndagsmorgonen skulle ju tillbringas hemma.

Otroligt produktiv helg.
Me like.
Men vi kom knappt utanför dörren...

Kommentarer
Postat av: Ann Catrine

Härlig bild som visar teamwork ;-)Gillar faktiskt att sätta ihop Ikeamöbler,

det är något med känslan att "jag kan"!

Idag ska jag faktiskt ge mig på ett litet

drivhus som ska stå på min mammas altan,

får väl se om det blir som tänkt...Önskar dig en härlig tisdag!

2011-04-19 @ 06:48:47
URL: http://mormormu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0