Skrivet den: 2010-10-18 Klockan: 12:43:30

17 oktober 2010 Sköna söndag med IKEA-verkstad

Alexander var ju dödstrött efter en tidig lördag och somnade (jag svär på att det bara var max 45 min.) i bilen hem från IKEA i lördags.
Men det fick sitt straff.
På lördagskvällen kunde han inte somna och fick sitta uppe med oss en sväng i soffan till klockan 23.
Nu banne mig om inte ungen ska sova lite längre i morgon bitti tänkte jag.

Nähepp!
Klockan 7 igen så var det upp o hoppa, tyckte Alexander. Han fick dock ligga kvar i sängen med pappa för att försöka somna om tills klockan var 8.30. Han lyckades dock inte. Men nån måtta får det vara på tidigheten.
Nu vet jag vad som väntar....
Gnällig söndag med någon som vill sova middag. Men si de går inte för i morrn är det skola så det måste gås och läggas sig tidigt ikväll. Gäller bara att hålla ungen vaken så länge som möjligt.

Dock blev det en ganska bra söndag. Vi var inne och pysslade hela dagen och fick ganska mycket gjort. Alexander var med i verktygslådan. Han tycker om Händige Manny just nu och säjer hela tiden att vi ska jobba i lag, tillsammans antar jag att han menar, hjälpas år osv.
Lillgammal och supersöt, Alexander alltså.

Tvättstugan (ja egentligen kan man väl inte kalla den stuga, det är bara ett hörn av köket) fick en ny garderob så att jag kan få undan alla farliga flaskor med spännande innehåll, från nyfikna fingrar. Har oroat mig länge för det och nu blev det löst.
Nu fattas bara det roliga, att flytta in i det nya tvätt-hörnet.

  
Före och efter i det nya tvätthörnet. Äntligen ett sk. "farligt skåp" inhandlat för alla farliga flaskor. 1000 spänn på IKEA, dyrt men välbehövligt.

Rätt vad det var när vi höll på att jobba så fick Irma syn på Alexander som hoppade omkring och släppte ett riktigt skratt. Förrut har hon bara hållit på och lett, ett soligt men tyst leende. Nu var det ingen tvekan, detta var ett bebis-gap-skratt.
Ja Alexander är rolig han, det tycker Irma. Hon följer honom med blicken vart han än går.
Han är hennes idol.....

Söndagsmaten blev en av mina favoriträtter, lax. Enkelt o gott. Och till det gjorde jag gömt potatismos. Gömt är en del grönsaker, idag morötter och broccoli, som jag stoppar ner i pot.moset för att herrarna ska få i sig lite hälsoheter.


Lax i ugn med gömt potatismos.
Smöra en form och stoppa i en skin- och benfri laxfilé.
Salta och pressa över citron.
Skjuss in i ugnen tills den är genomstekt.
Täck laxen med en röra på creme fraishe, salt, citronpeppar och pressad citron.
Toppa med körsbärstomater eller hackade stora.
Skjuss in i ugnen igen tills det börjar att bubbla.
Servera med kokt potatis och broccoli eller gömt potatismos, potatismos (hemmalagat) som man stoppat ner andra grönsaker i (tex broccoli, morötter blomkål) och kös med stavmixer.
MUMS!!!

Så blev det kväll och det blev dags för badning och nattning. Octavio var tvungen att springa iväg och parkera om bilen så jag blev själv- huvaligen.
Alexander gick på överkurs nu och skulle inte bada, han skulle inte kissa, han skulle inte stänga av TV.
Han började skrika så Irma började gråta.
Jag skickade in honom på rummet medans jag badade Irma. Så kom Alexander och hoppade självmant ner i badet när han fått tänka på saken lite.
När jag gick iväg för att torka Irma så hör jag vågskvalp ifrån badet och hittar hela badrummet översvämmat av Alexanders simmlektioner. Så vet han att han inte ska göra, men när jag inte var där....
Så jag tar upp honom ur badet, torkar och sätter honom på sängen där han ska vänta medans jag klär på Irma.
Hysteriskt skrikande att han ska bada mer, springer då A runt naken i lägenheten tills O kommer in och hittar kaos.
Matning under tårar och A slocknar i sin säng efter en superkort saga, klockan 19.20.
Innan hinner han dock be om förlåtelse, är det inte så man smälter när de känner på sig att de gjort tokigt, och lova att han aldrig ska bete sig så igen (oj vad jag tror på det men det är snällt sagt).

PHuuuu!
Det var söndagen det.
Jag fattar inte varför de ska vakna så tidigt på morgonen när de onekligen behöver mer sömn och inte orkar en hel dag igenom utan att balla ur.
Men jag vet ju att jag inte är ensam om problemet.
Men ledsen blir man efter ett sådant avslut på en dag och som en dålig mamma känner man sig.

Hej!
/Y

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0