Skrivet den: 2010-12-06 Klockan: 13:05:56

6 december 2010 Fortsatt helgmys

Glömde ju att berätta att jag såg världens gulligaste här i helgen. En stor stark karl med liten bebis i famnen springer omkring och jagar 3-årig son för att få höra bebis kikna av skratt.
Hade jag vetat hur man får in en filmsnutt i bloggen så hade jag filmat det. Nu blev jag bara hänförd av synen och stog och njöt.
Dettta är MIN familj!!!

Irma har börjat att skratta högt nu, flera på raken, och skrattar gärna och ofta åt storebror som älskar att spexa. Dock går det oftast överstyr och slutar i nåt tråkigt. Men det är ju så underbart att höra de små skratta och man känner sig som en jättetråkig vuxen om man ska förstöra momentet med tjat.
Men det är ju min roll.....tråk-mamman.

Ja vi är hemma och myser idag också. Måndag är helgdag här i Spanien. Den spanska konstitutionen firas. På onsdag är det Maria - den obefläckade, den utan synd, som firas. Alexander är ledig från skolan ända tills på torsdag. Men vi är ju hemma och sjuka i alla fall. Vi får se hur länge. Vi ska till doktorn igen på torsdag morgon, för inspektion.


Paketkalendern går över förväntan. Alexander är jätteglad över det krims-krams som jag köpt. Igår kväll gick han t.o.m. för att titta i luvan innan han skulle gå och lägga sig för att se om det fanns något där. Och i morse hoppade han upp ut sängen och utbrast: Titta ett paket!

Ja jisses vad skönt det är att vara tvingade att vara hemma och förbjudna att gå ut eller hitta på någonting. Nu får vi strosa här och plocka lite här o där och göra lite ditt o datt. Annars så skulle vi säkert ha stressat omkring och handlat julklappar som resten av jordens befolkning. Den stressen får vi ta igen senare. Men då är sen...

Jag hann så mycket i går (söndag) så jag är rent förvånad. Trodde jag skulle vara död efter flera nätters hallabalo och utan sömn, en det verkar som det slagit över och blivit överenergi istället.
Jag for fram med damsugaren, skurade bägge toaletterna, lagade lunch, handverkade i min provisoriska verkstad på balkongen. Där målade jag 5 bokhyllor + spacklade, slipade och målade ett bord. Sedan började vi infodringen av sänggaveln, men då fick O hjälpa mig. Sedan kom svärmor och avbröt så då fick vi fika. Men avslutade det hela efter middagen som bestod av tacos, eftersom det var lillfredag...Det har gått så bra och bägge ungarna har varit små änglar, om ganska livliga sådana. Man borde ha så här jämt. Då skulle jag kunna ha 100 ungar....(ja kanske inte 100 då:)...)
Inge jobb.
Inge stress.
Inga tider.
Inga måsten.
Och två föräldrar som hjälps åt.

Jag skulle igentligen ha gått ut i lördagskväll. De är ett gäng tjejer som, vid jultider, brukar träffas, äta ute och sedan kalasa vidare i natten. Det är härligt att i alla fall komma ut ensam en gång om året. Förra året kom jag inte iväg, för jag var gravidbakis och ville bara ligga i sängen. Och året innan dess kommer jag ihåg att jag var festsugen för det var första gången på länge jag var ute själv.
Då var ingen annan festarsugen utan ville ha en lugn middag.....typiskt.
Men jag frågade O om det var OK att jag gick iväg och fick ett sånt där:
"Visst, om du vill så...det är ok", till svar.
Ni vet ett sånt där svar som vi tjejer är specialister på. Och som vi sedan blir jätteledsna över att karl tolkar som att det är ok att gå och inte förstod den bakomliggande meningen....hänger ni med?
Jag fattade att det inte var ett bra läge att lämna O själv med två kinkiga och sjuka barn varav den ena har en hungerperiod och man inte vet hur länge hon sover på nätterna. Räcker en flaska, två...hundra?
Men det var OK att stanna hemma och äta tacos.

Nattrapport:
I natt var det ganska bra. Hon somnade vid 21.
Sov till 23, åt somnade om.
Sov till 03 åt somnade.
Mellan 03-04 vaken-sov-perod och 4 amningar.
Sov till 06.
Sov till 08.
Frukost


Mix av mina ungar - Irma vill inte ligga ner längre, nej sitta upp och ännu hellre
stå - Alex är sjuk - Irma har hittat nappen och försöker stoppa in den i munnen
 - Alex somnar framför TVn, utlagen sjukling.


Nu ska jag ta tag i dagen och se vad den har att bjuda. Kommer jag till så lägger jag ut recepten under dagen.
Ha en bra "fake-Lördag".

/Y

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0