Skrivet den: 2010-12-04 Klockan: 13:24:11

3 december 2010 Föräldraplikt & Sjukstuga

Fredag?
Är det fredag?
Jag vet inte för jag har bommul i huvet....
Efter en sömnlös natt....eller jag vet inte ens om jag gick och lade mig, tidig morgon och helknasig dag så kom äntligen kvällen.....
Vi får se hur detta blir.

Ja Alexander fick feber i natt. Hade typ 40 grader hela natten och jag fick inte ner febern, trots paracetamol var 6e timme. Sånt är läskigt. Jag kommer ihåg hur det var sist >>> då fick vi vara på sjukhus en hel vecka.
Jag är livrädd att det ska hända igen.

Så A var dålig och grät hela natten. Klagade även på ont i örat och ville sova i vår säng. Vilket betyder att ingen anna sover då han är där. För jag har aldrig sett någon som rör så mycket på sig som han.

Och Irma kännde av stämningen eller nåt för hon blev orolig och ville äta varje timme. Så inatt har det varit antingen Alexander som behövt vård eller Irma som velat ha mat. Phu! Jag är helt slutkörd.

Typiskt också, för jag hade min första uppgift som förälder till barn i skola idag. Och jag har varit upprymd som ett barn innan julafton för detta. Jag skulle nämligen få komma in på As skola för att deltaga i målander av scenen till barnens julteater. Målandet skulle vara roligt, att träffa andra föräldrar skulle vara roligt. Men framför allt skulle det vara roligt att få se hur A är i skolan.
Och nu var han sjuk.
Just denna dagen.
Jag såg mitt äventyr gå upp i rök.

Men jag gick.
Jag gav A medicin och lämnade honom hos farmor & farfar, och så gick Irma och jag till skolan tidigt på morgonen. Jag var där i ca 2 timmar och det var jättekul att vara med andra vuxna och måla och snacka lite.
Sedan skyndade jag hem, medans de andra gick för att dricka kaffe (nästa vecka ska det målas igen och då minsann ska jag stanna och dricka kaffe, fast jag inte dricker kaffe...). Hämtade A och vi gick till vårdcentralen och fick en akut-tid till honom.

Jag hade tänkt att köra bägge ungarna på samma tid, men det fick man inte förklarade mannen i tidsbokningen. Utan jag skulle vara tvungen att komma tillbaka och få en ny tid till Irma. Suck vad allt är krångligt här....

Så var det "Vassego och sitt ner och vänta..."
Medans vi satt och väntade så kom det TVÅ andra elever från samma klass som A, med samma, hosta, som skulle till doktorn också. Förstå vad detta spridit sig i skolan...
Så kom farmor förbi också. För hon var så nyfiken så hon kunde inte sitta hemma och vänta på att få veta. Hon var tvungen att komma dit.
Sån är min svärmor :)

Vi kom in och det konstaterades att A hadde öroninflammation, allvarlig sådan. Slem hosta och röd hals. Och åvanpå allt detta hög feber.
Det blir antibiotika direkt och hemskickade i säng.

Jag skickar hem A med farmor och går vidare för att få tid för Irma.
Irma har katarr men klarar sig visst så bra mha modersmjölken och ska ha mjölk så ofta som möjligt (som om det vore möjligt att ge henne oftare, i alla fall på natten, då bleve det ingen sömn för mig...).

Av den snälla barnläkaren, som är barnens husdoktor, får vi tid för återbesök på torsdag och order om att gå hem och kurera oss i sängen under hela långhelgen.
Det är nämligen långhelg denna helg och Octavio är ledig lör-mån och alex lör-ons.
Vi skulle egentligen åka på födelsedagskalas på lördag eftermiddag, men nu blir det alltså inställt. Huvaligen för att berätta det för Alexander...

Köper medicin på vägen hem.
Hämtar A hos svärisarna. Han har nu 40 grader igen. Snabbt hem och i med mediciner och stoppa honom i säng. Han sover nästan innan jag fått i honom dem.
Irma och jag slocknar lite senare och sover en liten sväng. Tur för mig. Jag var ganska slut.

Så kommer O hem och han hämtar hem maten från svärmor. Vi går inte dit och äter idag. Nu väntar vi på att Alexander ska vakna så vi kan öppna peletkalendern som jag ÄNTLIGEN gjorde klart igår.


Äntligen färdig! Det är en kalender med dagarna fram till jul. Varje dag kommer
det ett paket i tomteluvan. Varje paket har dagens datum som skall sättas in i
kalendern. Pedagogiskt och kul, hoppas jag....

/Y

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0