Skrivet den: 2009-03-01 Klockan: 15:52:46

25 Februari Karneval karneval....

Jag har ett rum som är över i lägenheten. Där har vi en massa skräp som inte får plats någonstans och där sover gäster när det kommer några. Egentligen ska allt skräp ner i förrådet men eftersom förrådet är fullt med fukt så kan vi inte ställa ner något där innan fastigheten har löst problemet med fukten.
Vi provade att ställa ner saker där när vi flyttade hit och ALLT var täckt av mögel där ner innan ens en vecka hade passerat.

Men men hur som helst. "Skräp-rummet" har förvandlats till ett "dressing-room" nu. Det är fullt med halvuppackade kartonger, det hänger karnevalskostymer, påsar med smycket och tillbehör står på golvet och sminkväskan står beredd för att fylla sin funktion.
Det är karneval här och i helgen har vi verkligen firat allihopa.

I torsdags så var vi ute på stan för att hitta en kostym till Alexander men vi hittade bara skräp eller dyra saker. Jag ville inte köpa en kostym för 300 kronor som han ska använda i år och så är den för liten. Och jag ville inte köpa något som var töntigt som en hund eller kyckling.
Men så såg vi den!
En liten pajjaskostym som var så söt. Men den var för liten. Eller inte för liten men den satt för trångt för att kunna ha en mjukisdräkt under och det är nödvändigt att ha. Eftersom det är ganska kallt här nu på kvällarna och det kan blåsa kyliga vindar.

Men jag tog en sväng på avdelningen och JA jag hittade samma kostym i en större storlek. Det var bara en tråkig fluga till kostymen så jag ägnade fredagseftermiddagen åt att sy en ny fin slips och täcka den med paljetter så blev kostymen tipp-topp.

 

På lördagseftermiddagen var det "Stora Karnevalståget" och vi hämtade svärmor och åkte till starten där tåget skulle avgå. Svärfar skulle sova middag (siesta) så han ville inte följa med. Jag och Alexander hade klätt ut oss och Octavio åkte oklädd föra han hade "inte lust".

 

Karnevalståget är ett tåg med alla grupper som ska uppträda under karnevalen + ett antal lastbilar som man smyckat. Tåget avgår från hamnen i ena änden av Las Palmas och går sedan igenom hela staden i snigelfart. Vi åkte till ett ställe nära avgångsplatsen för tåget för att i alla fall kunna se en bra bit av tåget innan det skulle vara dags för Alexander att gå och lägga sig. Vi hade stämt träff med Eduardo och Yeray som har en som på tre dagar yngre än Alexander.

Över hela staden såg man folk stå och vänta på tåget, uppradade längs gatan runt avspärrningarna som polisen ställt upp. Vi parkerade i ett parkeringshus nära och fick plats av ren tur för det var kö för att komma in och parkera och längs alla gator och till och med längs motorvägen var det bilar parkerade.

Och så skulle vi försöka att knö oss in till stället där vi bestämt möte och det var folk högt och lågt och av en ren slump så hittade vi kompisarna. De hade ställt upp sig längs gatan tillsammans med ett annat kompispar och parkerat alla barnvagnarna så vi hade en bra bit att stå på och så att barnen såg bra. Det andra paret hade med sig en kundvagn som de målat och förberett med stol i så att alla barnen kunde vara i kundvagnen och se bra och inte bli överkörda av någon eller springa bort. Bra för trötta småbarnsföräldrar med armar som spagetti efter mycket konkande på barn.Så kom tåget med sång och dans och karamellkastande från lastbilsflaken. Massvis med roliga utklädnader och ett par pojkspolingar till och med sa:
- Hola guapa till mig (typ hejsan snygging) så jag blev stolt och kände mig uppraggad :)
Men uj vad sakta det gick. När det gått ett par timmar, från klockan 5 till ca 8 så hade det bara åkt förbi ett 20-tal karosser av 90!!!
Vi åkte hem för att äta men de som var kvar fick nog vänta hela natten för att få se alla.

På söndagen var det utklädningstävling för barnen i stora SantaCatalina-parken och vi åkte dit med samma par som dagen innan och deras son Ariko. Där spenderade vi ett par timmar under solen som sken på en blå himmel. Underbart.

 


Alexander somnade trött i sin vagn fastän musiken spelade på högsta nivå.
Det är tröttsamt att vara på fest...

På måndagskvällen bestämde vi oss för att nu var det föräldrarnas tur att gå på fest och vi åkte till farmor och farfar för att lämna Alexander och förbereda övernattning.
Det var traditionell folkfest i gamla stan i Las Palmas.
Alla klär ut sig i vita linnekläder och kastar barnpuder på varandra under musik av levade orkester som prommenerar gatan fram.
Seden av detta kommer från ön La Palma och är ifrån då kanarierna åkte till Sydamerika för att göra sig rika, eller överleva, precis som i Sverige på den tiden.
När de kom tillbaka var de klädda som typ maffioser från Argentina och hade fickorna fulla med pengar och guld som de strödde omkring sig.
Förståligt nog så har jag inga bilder från den festen eftersom det är väldigt riskabelt att ta med sig kameran till ett puderkrig. Stor risk att den inte kommer att fungera efter detta.
Vi hade det jättekul och kom hem klockan 5 på morgonen som riktiga ungdomar. Alexander hade klarat sig fint hos farmor och farfar och klarade sig ännu bättre på morgonen då mamma och pappa behövde sova ut.

Karneval karneval......(som vanligt finns det fler bilder på hemsidan i albumet)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0