Skrivet den: 2008-01-11 Klockan: 12:44:48

11 Januari 2008, God fortsättning!

Ja då var glada julen slut, slut, slut....
Julegranen bäras ut, ut, ut.
Jag ska plocka bort julen i morgon, lördag. På söndag är det 20 dag Knut, då dansas julen ut enligt tradition. Och syster Sara fyller år. Grattis grattis!!!

Det är med blandade känslor som jag plockar bort julen. Det är lite sorjligt. Den gick så snabbt, vi var så sjuka och hann inte fira så mycket. Sedan blev allt bara stress och man hann inte att njuta. Och så vipps ska man ta bort sakerna som ger en sådan fin stämning i huset.

Ja vi var sjuka över jul, allihopa. Alexander var först förkyld tillsmmans med mig fast han blev frisk snabbare. Sedan kom kusinen från Sverige och smittade honom med snor och feber som nu har gått över och blivit öroninflammation. Fast han håller på att bli bättre och han är så tapper och gnäller inte. Han bara gråter om man råkar ta honom på öronen, fast inte idag, det verkar ha blivit bättre.

Först så var det jul och det firade vi hemma. Först så jobbade O på dagen. När han kom hem så åt vi jullunch och så kom tomten (fast han inte kom, bara klappöppning). På kvällen åkte vi till Os föräldrar och åt middag (klockan 10 på kvällen) och öppnade klappar där.

image114

Kartongen var roligast som det brukar.

Ett par dagar senare så kom Os syster med familj från Göteborg på 2 veckors semester och då var det fullt upp.
Jag gick ut med tjejjerna för fösta gången sedan A föddes. O var hemma och barnvaktade. Det gick bra. Jag tittade bara på mobilen ett par gånger och kom hem vid 4-tiden. Fastän jag hade baksmälla som förr i tiden som om jag hade kommit hem klockan 8 på morgonen. O underhöll A på morgonen så jag fick sova. Det var underbart.

Så var det nyårsafton. Inget speciellt egentligen. Jag hade tänkt att gå ut men A var sjuk och jag kännde mig inte helt återställd. Vi åt middag med familjen hos Os föräldrar. Såg på TV och skålade. Inget mer.

Trettondagen är här den stora julaftonen. Då kommer de tre vise männen (kungarna som de kallas här) med presenter till barnen. De kommer på natten och barnen ställer ut vatten och karameller till kamelerna och kungarna i hallen. På morgonen är det ett enda stort paketfrosseri. Vi öppnade hemma hon oss i pyamas. Så åt vi frukost, gjorde oss i ordning och åkte till Os familj och öppnade mer paket. Sedan äter man en sor bulle som är gjord som en stor ring med antingen grädde (då smakar det som en semla) eller vaniljkräm i mellan. I bullen är en böna och en kung gömd. Den som får bönan får betala kalaset och den som får kungen får vara kung för en dag med krona på huvudet.
Sedan åkte hela familjen ut på restaurang och åt lunch och sedan var det besök hos Os farmor med mer paketöppning och besök hos Os farbror med mer paketöppning.
Vi kom hem sent och stupade i säng allihopa.

Os syster åkte hem igår och nu ska väl vardagen återgå till det normala.
Jag ska alltså plocka ihop julen i helgen. Felaktiga julklappar är byttna. Inga pengar till julrean finns och vågen står på 3 kilo mer än innan julen.
Dags att ta tag med hårdhandskarna.

Nu ska jag uppdatera hemsidan lite.
Vi syns!

/Y

Kommentarer
Postat av: Ina

Tack Yohanna. Du har räddat min dag : )

2008-01-11 @ 15:15:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0