Skrivet den: 2007-05-10 Klockan: 11:40:32

8 Maj 2007 1a-maj-lång-helg

Ja jag skulle ju berätta om vad som hände när vi var i Puerto Rico.

Det var ju lång-helg eftersom tisdagen var ledig pga 1a maj "arbetarnas dag". Vi hade åkt ner till bungalowen som var ledig: jag, Octavio, Alexander, Octavios föräldrar och hans farbror och faster. Octavio var visserligen tvungen att åka och jobba på måndagen men vi hade bestämt oss för att ha en långhelg ändå, i solen.

image86

Så vi var där fredag eftermiddag, lördag, söndag, måndag (O åkte iväg och jobbade) och tisdag. Bungalowen ligger i ett komplex som består av ca 35 bungalower runt två pooler och en reception som för tillfället är stängd. Alla bungalower har en parkering på framsidan och en terrass på baksidan som leder ner till ett gemensamhetsområde med solstolar och parasoller.
Alla bungalower ägs av olika personer och en del hyrs ut till turister och en del används av sina ägare. Under långhelger brukar det bli fullt med kanarier där och när så många människor ska samsar på samma ställe så är det naturligt att vissa sammanstötningar uppstår.

Under denna helgen så hände det en del men jag och Octavio missade det mesta eftersom vi var uppe på rummet med Alexander, antingen bytandes blöja eller ammande. När vi var ute på terassen hände det inget roligt.
Det var ett par som satt utanför receptionen och hånglade och lite till. Det pågick under flera dagar och nätter och det verkade som att de tyckte om att bli beskådade för där passerar alla som ska in och ut från området och när folk passerade så gick det extra hett till. Men när de gick för långt och sa "fucki-fucki" till barnen som lekte vid poolen tyckte föräldrarna att det var nog och tog ett snack med paret.
Men det såg vi aldrig, eller hörde för det var en utskällning på spanskt manér.

Så var det en incident med en agresiv hund och ett barn som kissade på sig av rädsla. Men det fick vi höra om i efterhand också.

På tisdagen var det kaos i PR. Massor med människor var där för att njuta av playan och det var ont om gratis parkeringar. Som jag berättade förut så finns det privata parkeringsplatser framför bungalowerna. Två bilar parkerar på en yta framför varje hus. Våran yta var ju full för vi var ju tre bilar och grannen hade en bil. Men grannen på andra sidan hade åkt en sväng och när han kom tillbaka så hade en besökare till playan snott, inte bara hans parkeringsplats utan bägge två i hans ruta.
Grannen ringde polisen som kom och tittade på situationen. De beklagade men kunde inget göra. Parkeringsplatsen var privat och visst var det fel av playa-besökaren att parkera där, men eftersom det inte var allmän parkering eller bilen störde trafiken så kunde de inte flytta bilen.

Grannen blev så irriterad att han parkerade bakom playa-bilen så att den blockerade hans utfart och således inte kunde åka hem utan att först behöva be grannen flytta på sin bil. Sedan väntade alla med spänning på vad som skulle hända och när skulle denna playa-besökare komma tillbaka.

När Octavio och jag gjort oss i ordning för att åka tillbaka till LP (vid 8-tiden) så hörde man en tuta som tutade frenetiskt. Alla ställde sig i fönstren för att titta på spektaklet. Playa-besökaren hade kommit tillbaka från playan och ville nu åka hem. Hon fann bilen inparkerad och blev naturligtvis sur över att inte kunna åka hem. Hon tutade frenetiskt tills några turister stack ut huvudet genom dörren och bad henne sluta tuta eftersom de hade en baby som försökte sova.

Hon knackade på grannens bungalow men därinne satt hela familjen och hade bestämt sig för att inte öppna utan låta henne vänta tills hon fått sig en läxa.
Playa-kvinnan ringde nu polisen som kom och förklarade samma sak för henne som för grannen, att de inte kunde flytta på bilen. Självklart fattade nu alla vad som var på gång och polisen knackade på dörren som grannen nu öppnade och förklarade vad som hänt. Gatan var nu fylld av människor som ville se och höra vad som var på gång. Grannens hela familj med släktingar, jag och Octavio som skulle åka hem och vår familj samt de andra grannarna. Playa-kvinnan förklarade att hon inte förstått att detta var privata parkeringar och att hon bara gjort ett misstag.
Alla diskuterade nu och polisen stod handfallna.
Octavio och jag var tvungna att åka men vi hörde sedan att polisen bett grannen flytta på bilen och låta kvinnan åka.

Så går det till här!
Jag kände mig lite generad över allt ståhejet, men det är bara att vänja sig. Här vet alla allt om alla och lägger sig i och lägger inte band på tungan. Men så kan man också räkna med ett helhjärtat stöd från sin familj och sina vänner. Man behöver aldrig stå själv i stormen.
Om man inte är playa-kvinnan förstås och har gjort ett misstag.

Viva España!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0