Skrivet den: 2007-03-08 Klockan: 13:35:06

8 Mars 2007 Väntan, väntan, väntan

Ja än har ingeting hänt. Men titta så fin spjälsängen blev när vi väl bäddade den. Spöklampan uppe till vänster är från IKEA och för att ha mysig nattbelysning.

image82

Jag är mycket bättre nu efter den förmodade magsjukan. Kan inte äta riktigt som vanligt och hade gått ner 1,5 kilo på senaste undersökningen hos barnmorskan igår men jag känner mig mycket bättre i kroppen.

På fredag är det dags enligt ultraljudet, den 22a enligt sista mensen och den 17e kommer mina föräldrar.
Jag ska förklara lite om detta kaos med datumen. Det är så man blir alldeles snurrig i huvet.
När man blir gravid så räknar man graviditeten från sista mensens första dag. Då är en graviditet 40 veckor lång. Men egentligen är man ju inte gravid de fösta veckorna, det blev man ju någon gång emellan sista mensens första dag och den mensen som fösvann när man började misstänka att man var gravid. Hänger ni med?
Enligt mitt datum ska jag då föda den 22a mars och är just nu i vecka 39 (38 veckor och 3 dagar).

Fram till och med vecka 20 så säjer man att alla foster växer lika mycket och är lika stora, därefter börjar de skilja sig. Därför gör man ett ultraljud innan vecka 20 för att mäta lårbenet och på skallbenet för att på så sätt få fram en säkrare ålder på fostret.
Vi gjorde ultraljudet lite sent (i vecka 23) och då vidade det på ett förlossningsdatum den 9e mars (på fredag). Det kan bero på att mensdatumet var fel, att fostret är stort för sin ålder eller något annat. Men det är UL-åldern som jag har angett på hemsidan. Då är jag just nu i vecka 40 (39 veckor och 6 dagar).

Om inget har hänt efter att vecka 42 så sätter man igång det hela här nere (vet inte hur det funkar i sverige). Det skulle vara om inget har hänt fram till den 5 april för mig.

Fattar ni? Det är en djungel detta med datumen. Så säjer man att förstföderskor brukar gå över tiden. Men i samma veva säjer man att detta med förlossningsdatumen ligger i familjen. Så man kan titta på hur sin mamma och mormor har fött för att få ett litet hum om hur länge man kan gå. Om man inte vill följa Octavios pappas teori och tro på månförändringarna. Att det blir när månen ändrar fas, vilket var i lördags eller kommer att bli den 19e.

Vi får se vilken teori som funkar bäst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0