Skrivet den: 2007-01-08 Klockan: 18:36:43

30 December 2006 Hemma igen!

Jag åkte hem från Sverige Lördagen den 30e december. Det var sorjligt som 17 att lämna min familj och resor hem från semestrar brukar ju inte vara några höjdare och så även denna. Det var tur att jag hade min älskling som skulle hämta mig på flygplatsen, annars hade det inte varit mycket att se fram emot på denna hemresa.

Jag hade en underbar jul hemma hos mina föräldrar. Vi tog det ganska lugnt och gjorde som vi ville och försökte att inte stressa. Jag planerade inte in några saker utan följde bara med mina föräldrar på det som de hade att göra.

Hemma hos oss är det mycket stämning som gäller, tända ljus, blommor, lukter och smaker.
Julblommor

En dag var jag hos min syster Sara och bakade pepparkakor och dagen före julafton åkte vi och tomtade och ställde ut lyktor i mina systrars trädgårdar.
Pepparkakor  Jultomtning

Julaftonen var ganska lugn. Vi var ute och gick på morgonen,precis som alla andra dagar. Sedan kom min lillasyster och hennes karl på lunch som blev ganska tidig för min stackars mor som jobbar på sjukhem var tvungen att gå och jobba kl. 15. Då satte vi oss och tittade på Kalla Anka o Co och endel av oss somnade sött framför TV och allt julgodis. Så var det kaffe och Karl Bertil och sedan mös min far o jag framför TVn tills min mor kom hem vid 21.30. JÄTTELUGNT!
Julafton

Juldagen var det upp kl. 06 och på julotta i Svennevad som är en tradition och sedan julfrukost hemma. Varm choklad och skinkmacka smakar aldrig så gott som just då.
Julotta

På juldagen är det lutfisk med brysselkål och annandagen är en dag med bara slapp.
Jag åkte på en rejäl förkylning därefter men släpade iväg mig på REA på fredagen innan jag skulle åka hem. Men den turen var lugn även om min far nästan förgicks av leda och stress av allt tittande och plockande i butikerna. Nästa år får han stanna hemma tycker jag o min mor.

På grund av förkylningen hann jag inte träffa mina gamla kompisar som jag hade tänkt mig. Jag orkade knappt åka hem. Så jag får be så mycket om ursäkt och hoppas att vi syns här på nätet eller en annan gång.

Hemresan ja.
Jag skulle åka från Örebro för första gången. Med en jättetur hade jag fått tag på biljett från Örebro så vi slapp ta oss till Arlanda vilket är en väldigt dryg resa på 3-4 timmar (och tillbaka för mina föräldrar).
Med allt som jag köpt och allt som jag fått fick jag knappt igen min resväska och då hade jag en extra flyttkartong förberedd för att ta med mig och en påse med julgranskulor och en lampskärm. Jag hade tillomed kläder i handbagaget och hyacinter som jag hade köpt. En liten macka fick plats också för jag värgrar att betala 150 spänn för en flygplansmåltid.

Men det gick OK. Jag fick betala 950 spänn i överviktspris, vilket jag får vara nöjd med eftersom jag hade mer än det dubbla egentligen.
Och väskorna kom fram och inget var sönder, hyacinterna slog ut och jag o Octavio kunde till slut fira lite jul tillsammans. För här nere firar man ju mest jul på 13-dagen.

Men om det berättar jag senare.

Hej!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0