Skrivet den: 2007-01-19 Klockan: 12:49:53

19 Januari 2007 Kaos!!!

Här är det kaos och har så varit hela veckan. Jag vet inte vad som har hänt, om det är baby-boaningen som har slagit till. Det sägs att i slutet av graviditeten så får kvinnan en oemotståndlig lust att boa i sitt hem. Att organisera, måla om, avsluta gamla projekt, starta nya osv. Allt för att ställa i ordning hemmet för den "nyas" ankomst.

Jag/vi har tusen olika projekt i luften just nu och hela denna veckan har varit fullproppad med aktiviteter, så mycket att jag inte ens fått tid att ta fram damsugaren som är en av min favoritaktivitet, att se alla förhatliga dammråttor försvinna in i damsugaren och få ett fint och rent golv. Nu ser det ut som en dammråttsinvasion här.

Vi letar ju lägenhet och denna veckan har vi sett på tre olika lägenheter med två olika fastighetsförmedlingar. Jag trodde ju att det var omöjligt för oss att kunna köpa men det har visat sig att förmedlingarna och bankerna är villiga att hjälpa till och justera sig så att det kan bli möjligt för oss. Det är inga lyxslott vi kan titta på och inte i några fina områden men men....

Först var vi och tittade på en underbar lägenhet på 200 m2 med jättestor innomhusterrass med grill. Det var meningen att denna jättelägenhet skule delas upp på två lika lägenheter om vardera 100 m2 med halva terassen var. Det var takrosetter, massiva trädörrar fint klinkergolv, stort badrum, ytor att röra sig på, takfönster som släppte in dagsljuset och en stor sängkammare med inglasad balkong mot framsidan.
Priset 125.000 euro.
Det negativa var att lägnheten låg en bit utanför Las Palmas, ungefär vid flygplatsen, halvvägs ner på ön. För mig är detta ingen distans att tala om, det tar ca 20 min. med bil på motorvägen och byn/staden är stor som en lagom småstad i Sverige med stor shoppinggata och matvaruaffärer. Men för Octavio som är van vid att bo i stan och som tycker att 6 mil (Gran Canarias diameter) är långt som hela Sveriges längd var detta som att flytta ut i bushen.
Synd för detta var den finaste lägenhet som jag har sett här i Spanien.

Sedan var vi och tittade på två råtthål har i Las Palmas i ett sunkit område där man ser folk stå på gatan och röka, ja inte är det cigaretter, och tvätten hänger ut genom fönstren som i ett riktigt ghetto. Lägenheterna var små, en var så liten att det inte ens fanns något vardagsrum och i den andra som var en trea var det osäkert om ens vår dubbelsäng gick in i det STORA sovrummet. Bägge dessa kostade omkring 120.000 euro (1 million 200 tusen kronor!!!!!).

Så har jag äntligen tvättat alla babykläder så att de ska vara klara för användning.
Titta på bilden och säg mig om jag inte har tillräckligt!!!???
Min mor har shoppat loss i babybutikerna. Alla dessa är kläder för 0-3/6 månader. Hinner vi använda allt innan det blir urvuxet???
Men det finns så mycket fint i Sverige att jag hade kunnat shoppa en massa nu i julas.
Och detta är inte allt. Jag har hela kontoret fullt med prylar som Monica (Octavios syster) hade med sig från Sverige i julas och saker jag fått låna och som vi köpt. Gosedjur, bilstol, spjälsäng, sängkläder, filtar osv.

Babykläder

Nu är bara problemet att alla garderober är fulla i vår lägenhet. Så jag behöver göra en omorganisation. I en secondhandbutik så hittade jag en gammal garderob som jag vill ha i köket för att kunna frigöra en garderob i salongen så att jag kan flytta dit alla saker som jag har i garderoben i kontoret som troligtvis ska bli barnkammaren om vi inte hittar en lägenhet mirakulöst nu under de 4 närmaste veckorna.
(i denna affär hittade jag även 6 matsalsstolar och en skinngungstol att amma och vagga i). Allt för det geniala priset av 1400 kronor.
Men sakerna måsta slipas, målas om och göras en del justeringar på.
Så nu måste jag öppna snickeri i köket först så att jag får i ordning på allt detta innan omorganiseringen av garderoberna kan ske.

Förutom detta ska det gås i skolan, gås till arbetsförmedlingen, ordnas med föräldrapenning (som jag fortfarande inte vet om jag har rätt till), åkas till IKEA för inhandling av bokhyllor så att bökerna på golvet kan plockas undan, hjälpa Octavios far med div. sysslor, skrivas på webben, letas reda på ett skötbord som får plats, hyresvärden har fått för sig att han ska byta fönster i lägenheten (något jag i och för sig är jätte tacksam för, om vi nu ska stanna) och så gick vår värmeberedare sönder här förra veckan.

Ja det känns lite kaosaktigt just nu. Jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja. Jag vill ju få klart fotoalbummet från i sommras också, åka till stranden en sväng och hälsa på mina vänner i Puerto Rico och så ska det övas på förlossningsandningen varje dag så man är förberedd när den dagen kommer.

Ja, jag tror jag ska börja med att slipa garderoben eller borsta tänderna.....???

Kommentarer
Postat av: Emmis

Stackars Yohannis!

Dum Octavio som inte nappar på "en underbar lägenhet på 200 m2 med jättestor innomhusterrass med grill, takrosetter, massiva trädörrar fint klinkergolv, stort badrum, ytor att röra sig på, takfönster som släppte in dagsljuset och en stor sängkammare med inglasad balkong mot framsidan.
Priset 125.000 euro."

Hota med att flytta tbaka till Sverige. Berätta att vi fick ett bra hus här hemma med stor tomt för bara 580 000 kronor.

Du var ju finemang på att tapetsera så jag antar att kaoset ändå kommer rulla bort rätt snart.

Kramar från lellasöster

2007-01-20 @ 13:03:28
URL: http://emma-gron.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0