Skrivet den: 2007-01-15 Klockan: 13:50:07

15 Januari 2007 Julen är slut!

Ja nu är julen slut och helgen ägnades åt att plocka in alla julsakerna och att äta upp allt julgodis. Nu är det dags att ta tag i de nya sunda vanorna med frukt, motion och grönsaker. Dags att organisera lägenheten inför den stundande ankomsten av sonen och att ta tag i den krashade ekonomin. Vi fortsätter att leta ny lägenhet men har väl kommit fram till att chanserna att hitta en ny med våra krav till det priset som banken vill låna oss är ganska liten. Men man vet aldrig så vi fortsätter. Det finns ju en framtid också, då jag förhoppningsvis kommer att jobba.
Vi var och tittade på en lägenhet i fredags. Den hade bara ett fönster som man såg en bit av himlen i, resten av ljuset kom från 2 innergårdar som hade typ plasttak som resten av grannarna slängt skräp på. Den låg på fösta våningen men den var 3 trappor upp. Men den var större än den vi har nu och kostade bara 97.000 euro, vilket hade gett pengar över till reparationer. Men vi belöt att tacka nej och fortsätta. Det är osäkert om jag hade klarat trapporna med vagn och bebis och om man kan leva utan att se ut.

I Lördags åkte Lennart, Monica och Hugo hem (Monica är Octavios syster som bor i Göteborg). De hade varit här i 2 veckor. Kvällen innan (fredagskvällen) var vi ute alla kompisar och åt middag och gick på lokal. Jag hängde med ganska bra tack vare att jag fick sitta ner och vi kom hem kl. 4.30 på morgonen. Jag var helt slut dagen efter och även om jag inte hade druckit en droppe alkohol så känndes som jag var bakis.

Despedida


På nyår var vi hemma hos Octavios farbror som vanligt och grillade på hans terass. Sedan åkte vi ungdomar tillbaka till Las Palmas och gick på lokal med kompisarna.
Nyår

Den stora julfirningen här nere gör man på trettondagen, du de tre vise männen hittar Jesosbarnet och kommer med presenter. Barnen ställer skor i hallen med godis/mat till de tre vise männen och vatten till kamelerna och de i sin tur kommer om natten och lämnar presenter till barnen (om de varit snälla, annars så får de kol (grillkol). På morgonen är det ett herrans riv och slit i presenterna och allt är öppnat, barnen är ute och leker på gatorna och soptunnorna är fulla med presentpapper redan innan kl 10 på förmiddagen.
Vi ungdomar har som tradition att gå ut i den gamla delen av Las Palmas som heter Vegueta och titta på en konsert och träffa kompisar. Så gjorde vi även i år.
Reyes Triana

Sedan dagen efter bytte jag och Octavio presenter och åt julfrukost hemma hos oss.
ReyesReyes 2
Efter det snabt som 17 bär det iväg till Octavios föräldrar där det byts klappar och äts en bulle som påminner om semla. Det är en rund krans av semmelbröd med grädde eller vaniljkräm i mitten. Den är dekorerad med torkad fruk och i krämen i mitten är den en böna och en liten kungafigur gömda. Den som får bönan i sin del får betala kalaset och den som får kungen får en krona på huvet och får vara kung för en dag.

Normalt sett brukar vi åka ut på eftermiddagen och äta lunch på en restaurang med resten av släkten. Men detta året hade dets bestämt att vi skulle fira i lugn o ro med bara familjen på Lördagen, så vi åt lunch hemma hos Octavios föräldrar och lekte med presenterna. På kvällen åkte vi till farmor & Faster och bytte presenter, och sedan till Farbror Boro och åt middag (vid typ 23 på natten).

Dagen efter (söndagen) var det utflykt till Puerto Rico för att äta lunch och njuta av solen.
Reyes Puerto Rico

Reyes PR Octavio y Hugo  Reyes PR Monica y Yo

Som ni förstår så har det varit två hektiska veckor efter nyår och jag har inte riktigt hunnit att göra det som jag brukar. Men nu ska vardagen komma igång igen.

Så jag återkommer med mina vanliga referat om mitt liv. Annars mår jag bra och magen växer.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0