Skrivet den: 2007-04-17 Klockan: 15:13:21

17 April 2007 Skynda skynda.....

Hej!
Jag ska försöka att skriva något snabt innan Alexander vaknar.
Han sover just nu, peppar peppar ta i trä.
Jag trodde att vi hade fått till några rutiner men så de sista dagarna så har det bara varit upp och ner och inte alls följt dessa rutiner.

Jag ska inte klaga för Alexander skriker inte mycket inte alls som man har hört av andra småbarnföräldrar som nästan är beredda att kasta ut bebisen genom fönstret. Eller som Octavios kompis vars dotter skrek så mycket att kompisen var tvungen att få lugnande piller av doktorn.
Så har vi det inte alls men eftersom allt är nytt så oroar man sig för minsta pip.

Vi sover (jag och Alexander, Octavio måste jobba stackaren) till 9-10 på morgonen. Då börjar dagen med mat och blöjjor och tvätt.
Sedan umgås vi lite och jag försöker att äta frukost.
Sedan vid 11-12 så brukar han somna igen och då ska jag hinna göra det som känns viktigast. Bädda sängen, borsta tänderna, städa undan från föregående dag, sätta på tvättmaskinen, duscha, lästa e-mail, skriva på hemsidan osv.
Har jag tur så sover han till 13 då det är dags för mat, blöjjor och socialisering.
Sedan tittar vi på vänner vid 14 tills vi somnar (jag passar på att slumra lite då också om jag kan slappna av).

image85


Octavio kommer vid 15-16 och då lagar jag lunch och vi hinner äta innan Alexander vaknar vid 17-18. Har vi tur hinner Octavio med en lur efter maten också för att orka.
På sen eftermiddagen försöker vi hinna ut med vagnen eller bilen för att jag ska få komma ut i solen. Som vi bor är det svårt för mig ensam att ta ut vagnen. Men jag ska innom kort försöka med bärselen.
Sedan bad vid 21 och sova vid 23-24 efter mat och blöjjor igen.
Under natten brukar han vakna ungefär två gånger, ca klockan 3-4 och klockan 5, precis innan Octavio måste gå upp.

Så sover vi till 9-10 igen innan en ny dag startar.

Men de sista dagarna har det inte varit så. Alexander vill inte följa mina nya rutiner.
Igår till exempel ville han inte somna på kvällen och vi kom först isäng vid 01 så han hade fått somna i vår säng tuttandes på bröstet.
Jag vill ju inte att han ska vänja sig vid att somna i vår säng och inte heller tuttandes. Anna Wahlgren skriver att de ska vänja sig att somna i sina egna sängar och av sig själv.

Men å andra sidan är han bara en månad och det gäller att ta vara på denna tiden. Då spelar sådana bagateller ingen roll, bara vi har det mysigt.

Eller vad tycker ni?
Nu ska jag gå och se på vänner.....

Kolla in min förlossningsberättelse på hemsidan och Alexanders egna sidor under baby på samma ställe.


Kommentarer
Postat av: Ina

Efter att ha läst det du har skrivit så verkar det som om att ni har det väldigt bra. Ni gör helt rätt. Ni läser en del vad andra föräldrar gör/tycker för att sedan hitta ert eget sätt som fungerar för er. Det är många som "vet" hur saker och ting ska vara. Lyssna bara lite lagom på det, gör det som känns rätt för er.

2007-04-18 @ 13:02:09
Postat av: Anna K

Så är det med bäbisar, så fort man vant sig vid ett sätt så ändras det. Jag tycker inte det är farligt att låta en 1 månaders sova nära eller vid tuttten om mamman vill och orkar. De är rätt små än. Jag kan lova att Alexander kommer att vänja sig av vid dig sas även om han får sova hos dig den första tiden. Kämpa på! Jag tycker ni verkar ha bra vanor!

2007-04-18 @ 14:45:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0