Skrivet den: 2006-03-03 Klockan: 14:49:34

3 Mars 2006 Fredag igen!

Las Palmas: +20 grader, sol med lite moln.
Ja då var det fredag igen och jag ska iväg till svärföräldrarna för att äta lunch.
Men tänkte berätta lite först om hur helgen var. Vi åkte ju iväg till ön La Palma som ligger längst ut i havet och det var nära att vi inte kom tillbaka för vädret slog om och det blåste storm så flygplatsen stängde och alla flygningar ställdes in. Det var ingen som kunde landa på ön. Men precis när vårt plan skulle avgå så beslöt man att det var tillräckligt säkert att landa på ön igen. Så vi kom hem tillslut, bara två timmar försenade. Men det hängde på gärdsgården....

Ja på La Palma har man en speciell tradition på stora karnevalsdagen som var på måndagen (27e). Man firar hemvändandet av alla de kanariebor som for till Kuba under svältåren för att tjäna pengar till dem som stannade hemma.
Då klär alla ut sig till hemvändare, typ vit linnekavaj och dräkt med halmhattar. Man har väskor fyllda med papperspengar och är fullhängda med juveler och så kastar man talk (barnpuder) på varandra.
På morgonen så anländer ett skepp till huvudstaden Santa Cruz och under hela dagen så går folk omkring på gatorna och dansar och spelar.
Vi anlände till staden vid 12-tiden och i varenda hörn så stog en orkester och spelade Kubansk musik och alla, unga som gamla var utklädda och spelade med i leken.
Polvo
Annars är ön La Palma väldigt annorlunda mot Gran Canaria. Ön är väldigt grön för det regnar ganska ofta. Den är ganska hög och det sluttar väldigt brant ner till kusten, det finns nästan inget slättland. Runt toppen ligger det som ett ständigt moln och det är en väldig temperatur skillnad mellan uppe och nere. På lördagen när vi kom så var det strålande sol och jättevarmt. När vi sedan åkte upp i bergen var det helt grått, kallt och det regnade.
La Palma

Vi åkte med ett gäng kompisar från Gran Canaria och självklart klädde vi ut oss vi också. Fler bilder finns på hemsidan: www.yohanna.se

Vi

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0