Skrivet den: 2006-04-07 Klockan: 13:09:43

7 april 2006 Då var det fredag igen

+24 grader molnigt
Jag fick en konstig hosta för ca 1,5 vecka sedan. Dum som jag var så åkte vi till stranden ändå förra helgen. Jag tänkte: "Lite förkylning är väll ingenting att stanna hemma i sängen för, nej ut och njut av vädret!"
Det resulterade i en jätteförkylning hela denna veckan med täpt näsa, hosta och slem.
Jag har hållit mig hemma hela denna veckan och inte varit ute och motionerat och inte tränat (förutom min dagliga morgongympa) och nu känner jag mig lite bättre. Fast hemmaveckan resulterade i 0,5kg uppgång så nästa vecka får bli lite hårdare för att komma tillbaka på kurvan igen.

Ja det är konstigt detta med utgångstvånget när det är fint väder, det har man med sig från sverige. Att när det är sol ute då måste man bara ut. Man får inte ligga hemma i sängen även om man är sjuk eller jättetrött. Jag känner det som att "skynda dig ut nu för solen kan försvinna igen". Så är det ju inte här. Solen kommer ju tillbaka, dag ut och dag in. Man behöver inte stressa eller känna tvång.

Ja det är viktigt att lyssna på sin kropp för man ser ju vad kosekvenserna blir när man tvingar sig till någonting som kroppen säjer nej till. Jag gillar (ibland) stilen som de har här nere. Om man är trött ska man vila (man är inte lat för att man är trött, värmen suger musten ur kroppen). Det gör inget om man är hemma och städar en dag när det är strålande sol för strålande sol kommer det att vara flera gånger. Om livet skulle stå still här bara för att det är fint väder och man måste ut och njuta av solen så skulle ingenting bli gjort här. Nu blir ju inte så mycket gjort här (i Spanien/Gran Canaria) för folk är ganska lata, oorganiserade och utan amitioner men mer om det pratar vi om en annan dag (med risk för att jag blir halshuggen av nån spansk besökare).

Nej men jag skulle inte få så mycket gjort här i mitt liv om jag skulle leva som man gör på semestern. Nej kläder ska tvättas, hemmet ska städas, läxor läsas, jobb sökas och liv ska levas även om solen skiner utanför.......

Ha en trevlig helg och hoppas att våren har kommit till sverige.

Kommentarer
Postat av: Emma

Nu har jag också en blogg: http://emma-gron.blogspot.com

Hoppas du kan hjälpa mig att fixa den snygg. kram

2006-04-16 @ 23:00:15
Postat av: Pålsbodagänget

Vi har varit inne och kollat på både din och Emmas bloggar. Här har våren kommit för fullt och värmen så småningom. Flyttfåglarna har kommit och blåsipporna har börjat slå ut. Snön har försvunnit. I helgen är det Pålsbomarken (hemvändarhelgen).

2006-04-18 @ 16:20:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0