Skrivet den: 2006-04-18 Klockan: 17:58:46

15 April 2006 GLAD PÅSK!!!

Idag är det påskafton och vi ska åka till stranden för att senare på eftermiddagen äta lunch hos Octavios farbror som har ett hus vid Las Canteras (den stora stranden i Las Palmas). Visst finns det endel moln idag men för17, är det lov så ska det solas.

Den typiska påskmaten här på Gran Canaria är torkad salt fisk som fått ligga i blöt något dygn. Det är inte som lutfisk även om det låter som samma tillagningssätt. Nej denna fisken har mer konsistens och är inte så geléig och den är mycket saltare.....på gränsen till oätbar. I vattnet som fisken kokar i så kokar även med potatis och sötpotatis som man äter till.

San Cocho Canario

Som tillbehör har man mojosåsen (stark pakrikasås med vitlök) och en deg av goffio (majsmjöl) buljong och banan som man knådar till en limpa (ser ut som pepparkaksdeg men smakar lera med ett sting av banan). Inga grönsaker här inte och inte en skymt av ett ägg. Jag ska laga lite svensk påskmat hemma senare idag eller i morgon för att komma i stämning.

Mojo + Gofio

Påskris har jag inget heller. Jag har inte fått tag i några grenar och att hänga fjädrar och ägg i palmblad kändes lite fel. Jag får se idag om jag lyckas knycka nån gren.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0