Skrivet den: 2014-05-15 Klockan: 15:27:32

Här gläds de över kläder

....och oroas på samma gång. För vi håller på och drunknar i dem ;)

 
God förmiddag!
Det är bättre idag.
Tänk vad lite stående matthopp framför TV:n, tills man får igång blodcirkulationen, och tre minuters planka kan göra för VAB-seget i kroppen.
 
Och Guldklimpen verkar vara på bättringsvägen han också. Inget smärtstillande har beövts tas idag och man kan SKÖNJA att svullnaden i örat gått ner lite. Men det rinner fortfarande ur det.
Men jag ser hopp ;)
 
Det här med kläder.
Det är ju så kul.
Här-om-veckan när vi kom hem från stranden i sommarstugan såg det ut så här utanför på terassen. Det var grannen som hade garderobsstädat och lämnat ett par påsar för att jag skulle få kika.
 
 
 


 
 
Det fanns en del som passade.
Och en del som INTE passade ;)
Och det som inte passade ska ju tillsammans med det redan utrensade ur min garderob samt det som vi skulle ha sålt på loppisen, får iväg till nån annan instans som kan använda det igen.
 
Problemet är att det finns ingensstans att göra av det här.
 
De två alternativen som finns här är att slänga det i soporna eller ge det till välgörenhetsorganisatoner. Och det känns lite trist.
Inte trist att hjälpa de som behöver det, men att allt som jag har här hemma, kläder, skor, barnkläder, vagnar, spjälsängar och diverse annat löst, men absolut inte förstört eller oanvändbart skulle kännas skönt att kunna SÄLJA det.
Få lite hjälp för det man lämnar ifrån sig.
Både vagnen och spjälsängen var ganska så stora investeringar.
Presenter dock.
Men ändå.
 
Jag lyckades hitta en butik här nere i stan som säljer begagnade barnartiklar, men då skulle de vara i nyskick.
?
Nyskick efter att man använt dem tillsammans med barn?
Jag menar vagnen är VÄL använd.
 Den fungerar fortfarande perfekt och har många goda år framför sig, men för 1000:an, den har repor och slitage.
Så det gick INTE.
 
Hittade en annan butik här ovanför parken som sålde secondhandkläder och sålde av en redig bunt till honom. Men för det första så ville han också bara ha kläder i perfekt skick. Och för det fick jag:
TIO CENT per klädesplagg!
(Cirkus 1 krona stycket)
Det är ju så man kan börja gråta.
 
Men vad gör man?
 
Dock ville han INTE ha barnkläder.
Ingen vill köpa barnkläder.
Jag annonserat här på internet att jag säljer för 5 kronor styck, klänningar, jackor, skjortor, ja BRA saker. Det är ju inte klokt. Ingen vill ha. Nya fina ibland nästan oanvända barnkläder.
Ingen köper second hand här.
Och skeppa till Sverige blir inte lönsamt.
 
Ibland hittar jag stora sopsäckar med kläder, leksaker, skor osv vid soptunnorna som står lutandes där i väntan på att nån hund ska komma och pinka på dem.
Jo, det är sant.
Hundägarna låter hundarna pinka på påsarna som står vid soptunnorna.
Inte bara för att de förstör innehållet i påsarna, utan även för att det är äckligt för sopgubbarna som kommer och måste kasta påsarna i sopbilen sedan.
 
Men.
Jag har ibland tagit hand om saker vid soptunnorna. Det är ju fördjäkligt att sånt ska slängas. Fullt andvändbara saker.
Men det går inte längre.
Vi drunknar här hemma i kläder.
Och sopor, som min man ser på det.
Han har även börjat titta konstigt på mig, som om jag vore en sån där lumpgumma som går och samlar på saker som man inte har användning för.
 
Och jag kanske har blivit en sån ;)

 
/Yohanna (alias lumpgumma) ;)

Kommentarer
Postat av: Veronica

Hmmm...det kanske är en svensk/skandinavisk grej att ta till vara på saker? Själv tycker jag det är hemskt att kasta saker som någon annan kan få glädje av. Ger bort det mesta eftersom jag är för lat för att engagera mig i köp/sälj. Men som du säger second hand här är ju stort!

Känner samma inför att slänga mat, det gör ont! ;) och inte lika lätt att ge bort heller! :D tur jag har en hund som äter det jag inte lyckas äta upp/göra rester av, en levande kompost!

Svar: Åh vad bra med levande kompost, det gör ont i mig också när jag måste slänga mat. Och förr, när ungarna var mindre slängde vi mycket för de inte ville ha. Och jag kunde ju inte äta upp det för det var extra fett i det och jag gick på diet ;)
Yohanna i Las Palmas

2014-05-15 @ 18:14:13
Postat av: yaiza

där har du ju din nya sysselsättning :-)
finns säkert många ställen där du kan hitta bortkastade saker, sen fixar du lokal o säljer allt själv :-)

säg till när den blir lönsam så kommer jag ner o öppnar en egen :-)

Svar: Precis! Och tro inte att jag funderat på det. Problemet är just bara det - LOKALEN. Lokalhyrorna är så höga att det skulle gå back på det. Second hand har ju inget värde så då skulle jag behöva sälja...hmmmm, 400 klädesplagg i månaden a´1 euro för att det skulle gå ihop sig. Tveksamt ;) Men jag hör av mig om så skulle bli fallet ;)
Yohanna i Las Palmas

2014-05-15 @ 19:37:05
URL: http://blogg.loppi.se/blingmorsan
Postat av: Freja

Det är samma här. Förra året försökte vi ju sälja av en del barnsaker på loppis. Ungarna sålde leksaker och håvade in pengar, men vi stod och sålde barnkläder, för 5-10 kr styck och fick nästan inte ett plagg sålt! Helt galen! Inte ens Kenzo-klänningen som dottern fått i present gick att sälja, fast den knappt var använd (hon har aldrig gillat klänningar), Så nu skänker vi i omgångar till Röda Korset istället...

Svar: Det är ju så man går åt. Att folk (jag också för det mesta ;) ) föredrar att handla nytt. Så mycket slit-och-släng-attityd. Hur ska man kunna ändra på det?
Yohanna i Las Palmas

2014-05-15 @ 22:48:36
URL: http://frejareddevil.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0