Skrivet den: 2014-02-20 Klockan: 22:46:00

Här har det ätits peruanskt

.....och det har jag ALDRIG gjort förr. Och det var VERKLIGEN inte som jag hade tänkt mig. 
 
Det var ju i fredags >>> som jag gick ut och åt middag med Sverigebesöket, svägerskan från göttlabôrg, och en annan väninna. Vi, tillsammans med alla alla-hjärtans-dags-förälskade-par. 
Jag och Älsklingen skulle spara vår firning tills de dubbelt-så-höga-alla-hjärtans-dags-priserna gått över. Nu väntar vi på att mans-förkylningarna ska gå över här så vi kan njuta lite av maten också. 
.....om det nu är ut och äta vi ska göra. 
 
Men peruanskt. Ja, nu ska jag inte stoltsera med min obefintliga allmänbildning, men jag hade en bild av Peru med sånna dära musiker i poncho som spelar phanflöjt och mat typ bönor och potatis som man sett på TV. 
Så var det INTE. 
 
Den här restaurangen som jag blev tagen till, har jag gått och tittat på ända sedan jag flyttade hit till Las Palmas. Inte just denna då för den var en helt annan när jag började titta på den. Men stället. 
 
Den ligger i nederdelen av Doramas-parken. Vid den stora vägen som går mellan stora polisstationen och Al Calavaneras. Mitt emot simbassängen Metropol. Det är den med den stora inglasade altanen. 
 
Jag har gått förbi utanför och tittar in på bord med vita dukar och höga vinglas och sagt mig att DIT ska jag nån dag. 
I fredags blev jag tagen dit. Borta var vita dukar, men vinglasen var kvar ;)
 
Maten då. 
Man förklarade för oss där att Peru har mycket influenser från Italien och det märkte vi. Maten vi åt var någonting mellan italienskt och japanskt. 
Sushi med risotto. 
Konstigt?
Annorlunda. 
Överraskande. 
 
Vi åt några små köttfärspiroger med guacamole, en friterad varm Maki-rulle (sushi), en citronmarinerad rå vit fisk (savichi?) och en risotto med otroligt mört kött. Efterrätt var en brownie med glass och en dulce-de-leche-sockerkaka. 
 
Allt otroligt gott, köttfärspirogerna kanske lite futtiga och efterrätterna såg MER ut än vad de smakade, och kanske lite dyrt. Men jag älskar att prova nytt, nya smaker och nya kombinationer. 
Och så fick vi äggtoddy-apelsinjos-drinkar efteråt, och sånt uppskattas ALLTID!
 
Sen gick vi på galej på andra sidan gatan. TAO, en utomhus-terass-disco. Drack drinkar och så började det störtregna, temperaturen föll och resten är ju historia >>>
 
.....förkylning >>> ;)
 
/Y
Trackback


RSS 2.0