Skrivet den: 2013-11-10 Klockan: 23:47:14

Här har vi varit på utflykt

...en bit utanför Las Palmas (till friluftområdet San Jose del Alamo) tillsammans med barn och föräldrar (och mor- och far-föräldrar, hundar, kompisar och annat löst folk) från svenska klasserna.
Jag & Guldklimpen.
Lillskatten och Älsklingen var hemma.
..... i sjuksoffan :(
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag tar raskt tillbaka det där från i fredags >>>, att jag hade nått höjden av all otur, när JAG fick magsjuka när jag precis fått nytt jobb och skulle försöka ge mitt bästa intryck.
 
Höjden av all otur, och nu peppar peppar ta i trä ovanpå det så inte ödet tror att det måste klå även denna höjd av otur med att överträffa sig med något nytt, nej det räcker så väl så här, är att ens barn (samt en själv) får en släng av magsjuka precis när man fått ett nytt jobb och vill visa sig från sin bästa sida och ge ett gott intryck.
 
VAB finns inte här.
Och vi har inte ens hunnit att prata om hur de andra mammorna på jobbet gör när deras barn är sjuka. Jag antar att de gör på det typiska spanska sättet, som även jag blir tvungen att göra i morgon, nämligen förlita mig på att svärmor ska ta hand om min sjukling medans jag själv oroligt får gå att jobba.
 
Så går det till här.
 
Lillskatten hostade så mycket i natt att hon spydde och har så fortsatt under hela dagen. Jag är inte hundra på att det ÄR magsjuka, men för att vara på den säkra sidan så fick hon vara hemma från dagens utflykt med svenskan och får även vara hemma för observation i morgon.
 
Men Älsklingen var så nöjd så med att få vara hemma i soffan och lägga pussel med spyende Lillskatt, så det gick ingen nöd på dem. Guldklimpen och jag var på utflykt med de andra och spelade kubb och gick tipspromenad. Kändes nästan.....men bara nästan....lite som Sverige ;)
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Freja

Tack gode gud för vab! Fast nu är mina så stora att de oftast kan vara hemma själva och vab är inte tillåtet längre. Men de dagar de har hög feber försöker mannen och jag pussla så att någon av oss kan åka hem och se till att de får i sig vätska åtminstone...

Svar: Det blir ju alltid lite oroligt i magen när de är sjuka. Tills vilken ålder är det tillåtet med VAB?
Yohanna i Las Palmas

2013-11-11 @ 20:17:04
URL: http://frejareddevil.wordpress.com
Postat av: Ruth i Virginia

Vad betyder VAB?

2013-11-11 @ 23:38:18
Postat av: Ruth i Virginia

Vad betyder VAB?

Svar: VAB betyder Vård Av Barn och är småbarnsföräldrars (i Sveriges) stora räddning. Att man i lugn o ro, utan att förlora någonting, har rätt att vara hemma med sjuka barn som förälder. Finns inte här :(
Yohanna i Las Palmas

2013-11-11 @ 23:39:03
Postat av: Ruth i Virginia

Finns inte här heller - tyvärr!

Svar: Sverige är ledande på sånt. Sverige är himla bra på många saker egentligen. ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-11-12 @ 04:08:19
Postat av: Freja

VAB det slutar när barnet fyller 12, men jag tror att om barnet fyller under en termin så får en vabba tills terminen slutar...

Svar: Himla bra uppfinning i alla fall. Nästan värt att flytta hem bara för att få sånt ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-11-12 @ 22:29:24
URL: http://frejareddevil.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0