Skrivet den: 2013-05-03 Klockan: 00:24:00

Sammanställning av Real Life - Märkesvärde

Ja nu har jag kört den här billighetskrämen (som bland annat veckans Real Life har handlat om) i en vecka och vad ska jag säja?
 
 .....jag är nöjd ;)
 
 
 
 
Förra veckan så köpte jag ju den här 2-euros-ansikts-krämen i den lokala matvaruaffären >>>: skulle det kunna vara något?
Och under den här veckan så har jag testkört den.
Inte under några hårdare förhållanden, för jag har ju haft sjuka barn här och vi har varit innomhus och slappat hela veckan, men lite hum i frågan har jag fått.
 
Visserligen har den ingen lukt, men det är väl bara positivt? Ju mindre parfym i, desto mindre skräp och allergiframkallande ämnen va?
Visserligen så smakade den skunk när jag slickade mig om läpparna efteråt, men jag ska ju inte ha den till att äta ;)
Den sögs upp bra av huden och blev inte kladdig och höll huden återfuktad hela dagen och DET är väl egentligen huvudsyftet med en hudkräm.
Nu har den inte fått vara ute under solljus så jag kan ju inte utvärdera solskyddsfaktorn. Och jag har ju inte använt den under många år så jag kan inte utvärdera antirynk-egenskaperna. DET kommer jag ju att bli varse när det är FÖR SENT.
Men på det stora hela så är jag nöjd.
Och vad kan man förvänta sig för 2 euro?
Bara burken och asken måste ju ha kostat mer.
 
Hur som helst jag köper en del märken men jag testar ALLTID det billigare alternativet först.
Så funkar jag.
Jag har tex flygit med billighetsflyget och testat, nu vet jag hur det funkar. Och i slutänden, för oss som måste mellanlanda på halva vägen och byta plan för att komma hem och på så vis betala dubbla avgifter på allt, så blev det till slut inte billigare.
Jag har köpt högvis med billiga tamponger som jag har i skåpet nu för att jag inte har hjärta att slänga dem där de hör hemma.
Jag köper skor hos kinesen för att över huvud taget kunna köpa skor. Även om de går sönder efter en sommar. Men hellre det än att inte kunna köpa några skor alls. Och vem vill gå omkring i ett par skor mer än en sommar? ;)
Och har provsmakat mig fram till att det finns INGA alternativ till en viss soya eller en viss ketchup. Då går jag hellre ketchup- och soya-lös ;)
 
Alltså, VISSA saker är jag beredd att betala för, för att jag VET att de är värda sitt pris. Andra saker har jag genom noggrann testning ;) insett att det finns lika bra, mer ekonomiska, alternativ.
Sånt där måste man leta sig fram till själv vad man känner.
 
 
Andra som berättar om sina känslor för märkesvaror är:
 
- Madredetres berättar att med tre tonårsdöttrar i familjen så gäller det att raskt komma fram till VILKA varor som är värda sitt pris och vilka som det finns lika goda alternativ till halva priset. För det är strykande åtgång på förbrukningsartiklar där.
 
- Tanja kör med märkesvaror i ansiktet, men det behöver inte alltid vara dyrt. När man har speciella behov som hon har,gäller det att hitta just det där märket som funkar. Och sedan är man ju inte så pigg på att byta.
 
- Bettan har ett par märken som hon kör med men oftast blir det de ekonomiska alternativen. Dock påpekar hon något mycket självklart egentligen: att har man inte råd att köpa de dyra märkena så är de ju definitivt inte värda sitt pris.
 
- AnneliH som brukar hänga här nere på Gran Canaria erkänner att hon är nog mest stolt över de saker som hon köpt här nere, märke eller inget märke. Eftersom det inte finns någon annan som går omkring i samma som hon i hennes "håla". Och jag håller med: fler kineser till folket ;)
 
- Anna avslutar med att berätta att VISSA saker finns ALLTID med på hennes inköpslista och DE märkena och kvallitetsstämplarna tummar hon ALDRIG på ;)
 
Vi verkar vara ganska så lika här, allihopa som har utvärderat vår märkesshopping. För det mesta handlar vi ekonomiskt men det finns vissa märken som verkligen är värda sitt pris: tamponger, ketchup, diskmedel, hårshampo......
Och om detta hade varit ett sponsrat inlägg så hade vi kunnat skriva ut namnen men SI det var det inte ;)
Tack så mycket för denna gången.
Nästa vecka kör vi igen.
 
/Y
 
PS Jenny vill hänga med här också. DS

Kommentarer
Postat av: Jessica Högberg

Missade trotts länk... inte bra;)
Jag har ganska vackra arbetsplatser under sommaren;) Jag åt carbonarasåsen, hoppade pastan bara=))

Svar: Det går så bra att skicka in under dagen när du har tid om du vill ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-05-03 @ 11:23:14
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: countrylivingintheciity.blogg.se

Jag håller heeelt med dig i detta! Vem vill ha samma saker under en längre period?! Inte jag. Jag gillar att jag kan köpa många saker billigt som jag sedan skänker bort när jag blir less.

OCH jag äter inte heller vilken ketschup eller soya som helst heller!

Kul det var att läsa om den här utmaningen!


Svar: Roligt att höra att du tyckte om det. Och att du inte äter vad som helst heller ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-05-03 @ 15:30:12
URL: http://countrylivingintheciity.blogg.se/
Postat av: Jessica Högberg

Jobbar lite mycket nu, men kommer igen i veckan=))

Svar: Det låter bra. Jobba lugnt ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-05-05 @ 11:23:06
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Marie-Louise

hahaha dina sammanställningar är minst lika roliga som själva ämnet som vi ska skriva om :) ler stort varje gång som jag läser igenom dina sammanställningar.
Önskar dig en fin dag. Kram

Svar: Och vad glad JAG blir av att höra det från dig. Tack så jättemycket :D
Yohanna i Las Palmas

2013-05-07 @ 08:26:25
URL: http://www.madredetres.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0