Skrivet den: 2013-01-23 Klockan: 23:28:00

Sammanställning av Real - Klädvårdshörnan/rummet

Jisses vilken dag!
Vilken vecka det har varit...hittills.
Jag har knappt hunnit satt mig ner här vid datorn, än mindre bloggat.
Naturligtvis har det tagit tid att få igång "mini"datorn >>> också. Speciell när ungarna ska ha den så fort de ser den. Inte många långa stunder har jag fått för mig själv för att få igång den.
Men nu är jag på väg.
 
Men nu var det inte DEN det skulle handla om, även om mina tankar och ÄVEN drömmar fastnat vid den komplett verkar det som ;) Vid 4 började den blippa vid sängen (jag har den som väckarklocka och sover med mobilen på sänggaveln) och det störde ganska REJÄLT nattsömnen hos oss alla.
Nu har jag kommit på hur man stänger av alla mobil- och Facebook-aviseringar, så kommande natt hopas jag ska bli lugn ;)
 
Oj oj nu förlorade jag mig in där igen, i mobilvärlden.
Jag är som ett barn på julaftonen.
Men men, veckans Real Life var det ju >>>, och sammanställningen av alla våra klädvårdshörnor/rum.
 
 
 
 
Jag kommer ihåg när jag var liten och min mor "vårdade" = strök våra kläder. Hon hade inget rum hon, inte ens en hörna. Hon hade (och HAR fortfarande om jag inte sett fel) strykbrädan bakom köksdörren och stryker i köket bredvid radion.
Jag brukade sitta vid köksbordet och se på, eller läsa läxor, eller vad 70-singen jag nu gjorde där. Och köket fylldes med ånga från strykjärnet och allt luktade ren tvätt.
Härliga minnen.
 
Och jag tror minsann att min mor är en av de få som faktiskt tycker om att stryka. Om jag inte minns fel (och det är mycket möjligt men inte mycket i sånt fall) så strök hon till och med våra trosor ;)
 
JAG hatar att stryka.
 
Eller jag kanske inte hatar att GÖRA det. Jag hatar att aldrig har ordentlig tid med det utan alltid i sista minuten och haffs haffs.
Egentligen är det ganska så avslappnande och resultatrikt göromål.
Släta ut skrynklor.
Man ser resultat och får belöning på en gång.
Men MED tid, tack.
 
 
Andra som visar upp sina "hörnor":
 
- Miriam har ett helt RUM fullproppat med användbara prylar för att vårda och skapa nytt. Dock föredrar hon hellre att stryka på nyskapta saker än på "vanlig" tvätt.
 
- Jenny berättar att just nu, hemma hos dem, så handlar det inte så mycket om KLÄDvård. Mest LINNEvård då möss flyttat in i linneskåpet, under tvättstugerenoveringen, och "smuttsat" ner allt därinne.
 
- Dagliga Ljusglimtars klädvård handlar bara om ren och smuttsig tvätt och till det har hon ett HELT rum i källaren. För att spara tid har hon sonika flyttat ner ungarnas garderober dit, då slipper man springet med ren tvätt upp och ned.
 
- AnneliH verkar ha varit kompis med min mamma, de kanske gick på strykkurs tillsammans ;). För hon berättar att FÖRR i tiden så strök hon ALLT utom strumpor och kallingar.
Trosor alltså ;)
Mmmmm nystrukna underbyxor ;)
 
- Gardenhouse har fixat en tvättstuga ute i LAGÅRN! Där skulle hon VILJA ha en hörna. Om det inte redan var så fullt där. OM inte symaskinen var trasig...
 
- Freja har semestern fixad för hon ska nämligen FIXA sig en sån klädvårdshörna eller allmänt pysselrum till hela familjen då....är det tänk. För nu så lever hon i ett KAOS som till och med överträffar mitt egna här hemma och DET mina vänner, är inte att förakta ;)
 
- Ansibecki har en strykbräda....i källaren. Hon strök EN gång och då fick det strykas om ;) Så HAR hon ett syrum. Fast hon syr inte. Förutom sänghimlen då, och gympapåsarna...och...och.
He he här kommer det fram ;)
 
Som vanligt, en alldeles utomordentlig uppslutning och en massa berättarglädje.
Något som jag slås av många gånger, är att ett vanligt, "tråkigt" ämne, många gånger ger upphov till en alldeles otroligt rolig och intressant sammanställning.
Tack för det.
 
/Y

Kommentarer
Postat av: AnneliH

Tack för härlig läsning och för att du tar dig tid till att sammanställa allt. Dagliga små ting kan blir roliga när man vrider och vänder på dem. Ha en fin dag!

Svar: Ja det är kostigt att något så tråkigt som strykning kan bli så kul att läsa om ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-01-24 @ 06:58:29
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: Sofia

tack så mycket :)

Svar: Varså god ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-01-24 @ 07:40:06
URL: http://byfia.com
Postat av: Gardenhouse

Tack!
Lika kul som vanligt :)
Ha en fint veckoslut,
Sussi

Svar: Detsamma önskas till dig.
Yohanna i Las Palmas

2013-01-24 @ 09:27:29
URL: http://www.gardenhouse.blogg.se
Postat av: Hyrestanten

Kul att läsa din sammanställning!
Jag som hade tänkt haka på denna gång men min uppkoppling här i San Agustin är inte att lita på...
När mina fyra barn föddes inom loppet av sex år började det samlas stryktvätt i botten av tunnan och en hel del hann de växa ur. Först nu i höstas i samband med flytten tömdes allt och nu är det ytterst sällan jag stryker nåt. Däremot har jag i min källaretta en mangel i bokhyllan! Älskar nymanglade lakan och har ingen annan plats för den :)
Kram till dig!

Svar: Nej vad synd att du inte kom di gför. Hade varit jättekul med en NY deltagare ;) Nästa gång kanske, om ämnet passar.
Yohanna i Las Palmas

2013-01-24 @ 12:13:04
URL: http://www.hyrestanten.blogspot.se/
Postat av: Freja

Jag tycker det är rätt skönt att stryka om jag har nått bra att kolla på tv samtidigt. Då stryker jag en jättehög på en gång och kan sen fylla garderober (mest min) med kläder som är fräscha! Som vanligt har du gjort en lockande sammanställning så nu ska jag titta in till de andra!

Svar: Ja stryka kan vara skönt OM man har tid och lust ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-01-24 @ 20:22:42
URL: http://frejareddevil.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0