Skrivet den: 2013-02-14 Klockan: 13:33:34

Här firar vi KÄRLEKEN idag

.....och INGET annat. Vi firar att vi ÄLSKAR varandra, att vi HAR varandra och att vi får vara TILLSAMMANS. Hela FAMILJEN.
Jag firar också, lite i skymundan, lite så där för mig själv, att jag är för djäkla bra och fick en sån snygg rumpa i de "nya" ärvda jeansen som jag hade i helgen ;) Puss på dig Yohanna. Jag ÄLSKAR dig! Även fastän du gör mig galen för det mesta ;).
 
 
 
 
När jag gjorde sammanställningen av veckans Real Life, och när jag läst här på nätet om vad folk tycker om Alla Hjärtans Dag, så verkar det som att inte många är för att fira den dagen. Man SKA älska varandra varje dag och inte bara denna. Man ska inte falla för det komersiella jippot som detta är. Och det verkar nästan lite FULT att fira just idag.
 
Och visst är det så.
Men man borde fira sig själv VARJE dag, ändå så har vi EN födelsedag om året. En dag som får vara vår alldeles egen och vara lite speciell.
Man (JAG) behöver det mitt i vardagen. Det är så lätt att dagarna bara flyger iväg och kärleken och uppskattningen bara försvinner i mängden av all tvätt som ska tvättas, mat som ska lagas, räkningar som gnager i huvudet och alla gånger det somnas i soffan om kvällarna.
Inte lätt att få till något EXTRA varje dag, året om.
 
Därför tycker jag om denna dagen och JAG tänker fira den och känna extra mycket kärlek idag. För idag kommer jag ihåg det. Även om kärleken ändå finns någonstans där i bakhuvudet på mig hela tiden.
Speciellt när man går in till ungarna om kvällarna för att stoppa om dem och de ligger med sina änglaansikten på huvudkuddarna. Eller när Älsklingen fyller upp och sätter på diskmaskinen utan att jag har behövt hummat något. Eller när jag har min fredags-chatt med föräldrarna vid fredagsfrukosten.
Då kan den, kärleken, poppa upp och göra sig påmind så där mitt i vardagen.
 
Men för det mesta så behöver den en EXTRA dag, en som är alldeles speciellt avviken för just den.... KÄRLEKEN.
 
Så idag firar vi med ett telefonsamtal på morgonen, en överaskningskola i matsäckslådan, en gömd lapp i mobiltelefonfodralet, ett par handklippta hjärtan att dekorera lunchtallrikarna med, en skriven kärleksförklaring på kylskåpet, en hemmbränd CD-skiva med någon som jag vet att det vill lyssnas på och hjärtformade torsdagspannkakor.
 
Inga pengar spenderade.
Inget komersiellt pålurat.
Egentligen INGET speciellt.
Bara en extra liten tanke.
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni också får en dag att känna extra mycket kärlek. Både mot er själva och kanske någon som finns där när det blåser hårt.
Här kommer i alla fall en stor redig - SMACK!
 
/Y

Kommentarer
Postat av: AnneliH

Det är mysigt att få dessa små "meddelanden" när man minst anar det. Jag tycker också att den här dagen är lite för kommersiell men tycker inte det är något fult att fira...bara man har råd..

Svar: Små lappar kan man alltid sticka in lite här och var.....OM man kommer ihåg ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-02-14 @ 15:53:59
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: Hyrestanten

Jättebra skrivet och fint beskrivet hur man kan undvika det kommersiella om man så önskar.
Länkade till ditt blogginlägg från min blogg idag.
Kram <3

Svar: Tack så mycket för de fina orden och länkningen. Det känns extra i hjärtat ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-02-14 @ 15:55:56
Postat av: Bertil

Fint tänkt o skrivet.
//Bertil

Svar: Tackar!
Yohanna i Las Palmas

2013-02-14 @ 16:51:06
Postat av: Freja

Åhh, sånt perfekt sätt att fira på! Det är inte pengarna det handlar om, det är känslan! Stackars min man som råkade gifta sig med en cynisk oromantisk arg tant...

Svar: Nej men säj inte så. Man kan alltid hitta på bra sätt att fira på som passar BÅDA. För visst vill du fira? Fast på DITT sätt ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-02-14 @ 17:14:36
URL: http://frejareddevil.wordpress.com/
Postat av: ERIKA ENROTH

Den chokladen är ju så god! ;)

Svar: Ja den var farlig. Börjar man äta så är det svårt att stoppa sen ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-02-14 @ 19:23:39
URL: http://erikaenroth.com/
Postat av: Marie-Louise

Det är väl mysigt att få visa att man älskar varandra lite extra så där en dag. Men ja lite för kommersiellt har det nog blivit. Kram

Svar: Det är just det som jag vill komma bort ifrån. Att kunna fira utan att gå på "jippot". För iden är fin tycker jag.
Yohanna i Las Palmas

2013-02-14 @ 22:22:46
URL: http://www.madredetres.blogg.se
Postat av: Ruth i Virginia

Gillar dina skriverier väldigt mycket. Du verkar så "down to earth", så där RIKTIG på ett speciellt sätt. Min Don och jag skrev små lappar till varandra då och då. Han gjorde också upp ord till gamla sånger med mitt namn i dom och sjöng dom när han diskade. Hans amerikanska brytning på order "älskling" var underbart! Det är skönt att älska och vara älskad. Goda minnen när man blir ensam och äldre (gammal).

Svar: Åh om du visste vad glad jag blir av dina ord. Tack så mycket och som vanligt så har du så rätt ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-02-15 @ 05:31:15
Postat av: Ann-Mari

Word, girlfriend! Just så tänker jag, det är de små gesterna som gör det...att tänka till lite! Härligt inlägg och var fortsätt att vara glad över din rumpa...och din fina humor :-)
kram
Ann-Mari

Svar: Man ska inte göra det FÖR avancerat ibland. Och min rumpa ;) he he den sitter kvar så jag fortsätter att glädjas ;)
Yohanna i Las Palmas

Postat av: Tanja

Bra skrivet!!

Svar: Tack för det ;)
Yohanna i Las Palmas

2013-02-15 @ 10:41:20
Postat av: countrylivingintheciity.blogg.se

Åh, ett nytt förslag:
Min/våran bil! :)

Kram!

Svar: Skitbra! Jag antecknar.
Yohanna i Las Palmas

2013-02-15 @ 10:52:36
URL: http://countrylivingintheciity.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0