Skrivet den: 2012-09-06 Klockan: 12:45:28

Sammanställning Real Life - Sex

WiFi:n spelade mig ett spratt igâr kväll när jag skulle skriva sammanställningen. Helt plötsligt puts väck och ville INTE komma tillbaka.
I-landsproblem, jag vet. Men likförbenat otroligt irriterande.
Sâ här kommer den lite försenad.
 
*  * * * * * * * *
 
Sex.
Ja, det var ju det som veckans utmaning i Real Life handlade om. Jag tror att jag fâr ta mig en öl först för att komma i stämning och repa mod ;)
 
 
 
Skämt ât sido, sâ var det inte meningen att det skulle handla om sex som aktivitet utan mera allmänt som ämne att ha âsikter om. Jag tycker att det är lite väl privat och lite väl utlämnade att jag skulle be er att berätta smaskiga historier i detta ämne.
 
Men jag antar att det är fler än jag som gâr och tänker pâ detta ämne lite dâ och dâ med tillhörande frâgeställningar och observationer. Och därför tycker jag att det är lite konstigt att man inte ser nâgra inlägg om detta.
Allmänt tänkt alltsâ ;)
 
Frâgorna var:
- Läser man om sex pâ bloggar?
Och det tycker jag väl att man inte gör. Med undantag av de inlägg som jag tog upp här innan och de inlägg som ni skrivit nu sâ tror jag inte jag har läst nâgot. Fast det beror ocksâ pâ vilken typ av bloggar som man läser tror jag. Och jag kan nästan tro att OM jag skulle läsa nâgra bloggar skrivna av män, sâ skulle jag se mer sâdant.
Sant?
Varför?
 
- Kan man skriva om sex pâ sin blogg?
Och det är klart att man kan. Trixet är ju att inte skriva sâ att man utelämnar sig själv och sin partner pâ ett sâdant sätt att nâgon känner sig obekväm. Mânga skriver dock att det inte skulle intressera dem att läsa om sâdant.
 
- Hur är din inställning till sex nu mot dâ?
Ja det finns ju inte sâ mycket tid att varken tänka pâ eller ägna sig ât detta nu som när man var ung. Dock kan detta bero mycket pâ detta att det var lite förbjudet när man var unga och att det man trodde var, och det som det nu är i verkligheten inte stämmer sâ väldigt bra överens. Precis som med sâ mycket annat här i livet.
 
- Vad är den bästa ingrediensen för att vara nöjd med sin sex-situation just nu?
Detta har jag funderat mycke pâ för det krävs ju bara ett par glas vin pâ en tjejfest sâ är samtalen igâng i detta ämne. Âsikter hit och dit. Klagomâl, tips och râd flyger vitt och brett och alla har för det mesta nâgot som de behöver ösa ur sig. Trixet för att vara nöjd verkar vara antingen hitta en partnet med samma nivâ av behov som du själv. Eller att man har förstâelse för de skillnader i behov som finns.
Helst bägge tvâ sakerna :)
 
 
 
Och de modiga Real Lifarna är:
 
- Tjejmorsan hade egentligen ingen aning om vad veckans utmaning skulle handla om utan skrev detta helt pâ eget bevâg. Som klippt och skuret ycker jag.
Och SÂ befriande att läsa ;)
 
- Madredetres tillägger att de minsann fanns fler tillfällen för detta under smâbarnstiden än vad det finns nu när hennes flickor är tonâringar.
De sover ju aldrig ;)
 
- Anneli visar världens roligaste Berglin om just sex och hur man ska fâ det lite mer "spännande" i sin relation. Pang pâ rödbetan där.
 
- Freja kommenterar att detta med att skriva om sex pâ bloggen är ju nâgot som självklart gâr, det är ju fritt. Men inget som varken intresserar henne eller intresserar henne att läsa om. Nâgot, som om man läser vad hennes läsare kommenterat hâller med i mycket.
Nâgot som jag förstâr men ändâ känner verkar lite nedtryckt, lite skamligt. Sex är ju ett ämne som vilket som helst i ens vardag, typ skvaller ;). Och än en gâng sâ var det ju inte personliga historier frân sovrummet jag var ute efter utan âsikter i ämnet varför det är sâ som det verkar vara.
 
- Ann-Mari känner sig lätt obekväm i detta ämne och allmänt generad, men beslutar sig för att har man gett sig in i leken...
Än en gâng sâ var det inte detta som var meningen med utmaningen...
Men Ann-Mari tillägger att hennes inställning till sex inte har förändrats genom âren. Förutom att nu med tonârsdöttrar i huset sâ gâr tankarna mer kring säkerhet och ansvar än vad det gjorde innan.
 
Jag tackan sâ JÄTTEMYCKE för allas inlägg även om det kännts obekvämt och genant. Det var inte meningen att ni skulle känna er obekväma. Men kanske att det kan ändâ vara lite nyttigt att tänka tankar som varför det känns obekvämt...
Kanske...
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Ewa (mamma till 6 döttrar)

Härlig sammanfattning och TACK för att jag fick vara med fastän jag inte ens visste om det :)

Kram och ha en underbar kommande (sex) helg ;)

Eller gör du kanske som jag.. sexstrejkar :D

Svar: Tack för den ;) Nja ingen strejk här inte....än. Men det skulle väl vara mot ungarna dâ. Och inte ska det bli bättre när de blir större heller, om man ska tro Madredetres ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-09-06 @ 15:01:09
URL: http://tjejmorsan.blogg.se
Postat av: AnneliH

Tack för att du tar dig tid att sammanställa. Även om det var ett ämne som jag först tvekade lite till, så var det ju inte så farligt. Tur att jag kom ihåg det den här gången. Har fortfarande 3st R.L "utkast" kvar som jag inte har skrivit färdigt....ha..ha..(teflonminne)

Svar: Nej det är klart att jag inte utsätter er för nâgot farligt heller ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-09-06 @ 17:33:44
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0