Skrivet den: 2012-09-12 Klockan: 23:51:00

Sammanställning av Real - Köksskåpen

Här har födelsedagen gått mot sitt slut. After-eight-kladdkakan blev kalas. Resterna ligger i frysen så får vi se i helgen hur det gick att frysa in den.
Överlevde den det, ja då bjuder jag på receptet ;)
 
En rosbukett hittade hem till mig och jag stack mig så tokigt när jag ansade den så att hela tummen värker nu. Men vad gör man inte för att ha färska blommor i hemmet?
 
Ivägbjuden på maskeradgalej blev jag också. Så nu ska denna käring iväg och roa sig på lördag. Hå hå ja ja, det vet jag ju hur det brukar bli ;)
 
Och födelsedagskalasplaner har jag också. Man måste ju ha ett tjejkalas med coctails och skvaller när man fyller.
Tycker ni inte det?
 
Men en sak i taget. Först Real Life om köket denna veckan, sen bilder från gårdagens byfest, så galej och sedan planera födelsedagsmiddag
 
 
 
 
I mitt kök finns en REJÄL miss. Egentligen så finns där en väldans massa rejäla missar men nu ska jag visa er denna.
Här kommer hyreslägenheter UTAN kylskåp. Det får man hålla med själv och flytta och baxa på när man byter bostad. Något som är VÄLDIGT dumt eftersom man har en förkärlek här att bygga in dessa möbler i köksinredningen.
 
När vi flyttade in här fanns således ett hål i köksinredningen där kylskåpet skulle stå. Naturligtvis med ett helt annat mått än det som vårt kylskåp hade...
Och då har jag inte berättat att köksdörren var i smalaste laget och inte ens mätte 60 cm. Något som är normalt standardmått på vitvaror. Så de fick ta in kylskåpet via köksfönstret.
Men diskmaskinen, den berättade jag ju om. När vi fick karva i dörrposten >>>.
 
 
Så nu står det extra höga och extra breda kylskåpet vid fönstret och tar upp plats. Och på kylskåpets plats har vi fått köpa till extra köksskåp och ställt in. Med micron ovanpå skåpen och det blir ändå en massa damfällor runt omkring i utrymmet.
Mina köksskåp naturligtvis mycket snyggare än de som fanns här innan ;)
 
Jag har väl berättat att hela köket är kaklat.
Ännu en speciell grej de har för sig här nere.
Om man skulle lyckas få till en riktig ordentlig köksolycka där så är det bara att ta fram stora vattenslangen och spruta av.
Fast jag vet inte riktigt vad det skulle vara för sorts olycka som skulle behöva sådan avsprutning ;)
 
 
 
Och här har vi kök att titta in i:
 
- Freja berättar att de skulle minsann INTE börja med att renovera köket när de flyttade in. Det fungerade bra så som det var. Men efter EN vecka stog gubben inte ut med det befintliga skicket och föreslog en ändring i planerna. Så nu råder det design i köket - Frejas design. OCH kaos - familjens kaos.
 
- Ann-Mari kör också egen design i ett fungerande kaos och visar upp de obligatoriska burkskåpet ;) Men hon visar också upp skåpen fulla med glas som väntar på att en busslast med törstiga gäster ska komma.
 
- Dagliga ljusglimtar visar upp sitt renoverade kök och berättar att det även där inte var meningen att det skulle renoveras. Men en krashad ungnslucka fick bli orsaken för att få ett större och mer användarvänligt kök. Och även här finns ett burkskåp/låda. Och även där har småfolket tagit makten över dessa burkar som det verkar vara högvilt i småfolkets lekvärld.
 
Det var det. Köksskåpen avklarade. Tack så mycket för bilder och berättelser. Ni är fenomenala på detta ;)
 
/Y
 
Hjälp!
Jag missade ju alldeles upphovskvinnan till denna veckans ämne - Justlikeacat - som naturligtvis är med och visar upp sina alldeles OTROLIGT välorganiserade  köksskåp. Välorganiserade trots att hon fått flytta många gånger med kort varsel. Eller kanske just på grund av detta.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Alltså, jag HATAR att jag inte har mer TID nu då jag jobbar så mycket - jag vill OXÅ vara med ju !!! Jaja, mina skåp är ju FULLA av Tupperware, i och med att jag jobbat HELTID som Tupperwarekonsulent i 16 ÅR !!! BLir en hel då... men nu har jag ju lagt av, men då nya katalogen nu landade här hos mig var det en sak som jag bara MÅSTE ha... *haha* vi får se hur länge jag kan hålla mig ifrån tw...
kramar

Svar: Ja det är synd att du inte har tid att vara med. Men det behöver ju inte vara så långa och avancerade inlägg ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-09-13 @ 00:05:26
URL: http://jennysviktigaliv.blogg.se
Postat av: Justlikeacat

Men jag fanns inte med!!!!;)

Svar: JISSES! Hade du skickat in ett bidrag också, det hade jag totalt missat. Det blir åtgärdat ögonabums. Kommer uppdatering om ett ögonblick ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-09-13 @ 16:09:05
URL: http://blogg.amelia.se/justlikeacat/
Postat av: AnneliH

Jag hade tänkt skriva ner veckans R.L men tiden är inte på min sida just nu. Har börjat på ett nytt ställe (Taxi) och har skallen full av annan information så jag har helt enkelt inte klarat av blogga. Jag har loggat ur hjärnan kan man säga, när jag kommit hem. Hoppas att jag kan vara med nästa vecka eller om jag skriver ner den senare i efterhand :) Jag har flera R.L som jag har påbörjat men inte skrivit färdigt...*fröken ofärdig*
Härlig kväll till Er!

Svar: Ingen fara, det är bara att skriva klart i efterhand. Klart att du har fullt upp med ett nytt jobb. Sånt tar på krafterna. Grattis föresten till det.
Yohanna i Las Palmas

2012-09-13 @ 16:35:19
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: Justlikeacat

Hihihi jag förstod det. Det är ingen fara :)

Svar: Men nu är du med, med ditt jättefina kök. Välkommen!
Yohanna i Las Palmas

2012-09-13 @ 16:37:36
URL: http://blogg.amelia.se/justlikeacat/
Postat av: Freja

När syrran bodde i Norge var det likadant där, vitvaror tog man med sig när man flyttar... Måste vara omöjligt att alltid få prylarna att passa in på de nya ställena. Lite liknande var det när vi hyrde lägenhet några år, då hade förra hyresgästen rivit ut ett skåp och haft diskmaskin. Maskinen tog de med sig, men skåpet var fortfarande borta... Vi hade bara en bänkmaskin, så den behövde ju inte lea det utrymmet... Vi hade hålet som sopsortering i stället, inte så snyggt... Som vanligt lyckas du locka till läsning hos alla, så nu surfar jag iväg!

Svar: Jag fattar inte hur man tänker då, när man bara lämnar ett hål som FÖRHOPPNINGSVIS ska passa till det som nästa hyresgäst har med sig. Tokerier ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-09-13 @ 18:34:19
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0