Skrivet den: 2012-09-01 Klockan: 11:59:03

Här är svärmorslunchen

Lördagen har kört igâng med det vanliga, lördagsfrukost, lördagsstädning och lördagssolkrämsinsmörjning.
Ja alltsâ inte SÂ vanligt för vi är ju inte i sommarstugan och har det sâ här VARJE lördag. Men när vi väl ÄR här sâ gör vi ju detta varje lördag.
 
;)
 
Vi drar snart iväg till playan men först ska jag visa svärmorslunchen frân igâr för min far som ÄLSKAR svärmors friterade sardiner.
Och ja, de är verkligen bra.
Para chuparse los dedos som man säjer pâ spanska. = ung. "För att slicka sig om fingrarna."
 
 
Detta är ett par delikatesser som jag inte hade provat pâ innan jag flyttade hit:
- friterade sardiner - verkligen mycket godare än vad man kan tro.
- färska fikon - som torkade men saftiga.
- kaktusfikon - kanske ingen favorit hos mig men onekeligen exotiskt ;)
 
Nej bäst att köra igâng här om det ska bli nâgot solande av ;)
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Linda

Jag har aldrig förstått hur man äter sådan fisk. Vi var på Mallis i början på sommaren och där vid en av kvällsbufféerna låg ett stort fat med hela små fiskar på. Bryter man av huvudet och stoppar in hela fisken med allt eller hur fasen gör man?

Kram, kram
#frånensomgärnavillprovamenintevågat

Svar: Ha ha om det var sardiner, stora som en handflata, sâ drar man av köttet frân sidorna, börjandes vid rumpan. Benen i sardinen ska, om de är rätt tillagade, vara sâ knaprika att de knappt känns att äta. Men om det var smâfisk, stora som en lillfinger eller ännu mindre, sâ äter man den hela. JAG Gör det dock inte. Bryter av huvudet i fall att ;) Prova pâ du. VÂGA! ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-09-01 @ 14:01:21
URL: http://hemochtrevligheter.blogspot.com
Postat av: AnneliH

Inget av det där har jag provat men tack för tipset :) Kan man beställa det på någon av tapasrestaurangerna eller är det bara hos svärmor :) Härlig lördag till Er!

Svar: Friterade sardiner brukar finnas lite här och där. Beror pâ fiskarna ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-09-01 @ 14:02:07
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: Freja

Hmm, friterade sardiner, det skulle jag ha verkligen svårt för! Men fikonen såg smaskiga ut!

Svar: De är godare än vad de ser ut för - jag LOVAR ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-09-01 @ 17:25:06
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil/
Postat av: Jenny

Sardiner för mig är sådana i tomatsås i burk...haha. Fikon har grannen i sin trädgård, men jag är allergisk mot dem, så det blev inte så bra då jag testade...men nu vet jag att jag inte ska äta dem :) Men jag hade färska fikon på pepparkaka m ädelostsås på vårt Adventsfika förra året och det var uppskattat.
Här har vi nu haft hällregn i 2 hela dagar, så det har liksom inte gjort så mycket att jag jobbat.
önskar er en fortsatt mysig helg!
kram kram

Svar: Nej dâ dessa sardiner smakar helt annorlunda.
Yohanna i Las Palmas

2012-09-01 @ 21:28:36
URL: http://jennysviktigaliv.blogg.se
Postat av: Jenny - Hemtrender

Hej,

Vad bra att du tyckte om skärmsläckaren, hoppas du fick den att fungera, den är ju så fin!:)

Ha det fint,
Jenny

ps. har nu en tävling på Hemtrender med en väckarklocka från Arne Jacobsen i vinstpotten, var gärna med och tävla!

Svar: Ja den blev jättebra. Nu ska jag rekommendera dem för mina läsare ocksâ. Hur snygg som helst. länkar självklart ;) Tack!
Yohanna i Las Palmas

2012-09-02 @ 11:14:19
URL: http://hemtrender.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0