Skrivet den: 2012-11-16 Klockan: 00:59:47

Sammanställning av Real - Julpyntning

Jag kan inte FATTA att det snart är dags att ta fram julsakerna snart igen. Guldklimpen frågar VARJE dag om hur många dagar det är kvar till jul, hur många veckor det är kvar tills vi åker till Sverige och på något underligt sätt alltid får till det så att det är två veckor kvar till jul och en månad tills vi åker till Sverige. Fast det är tvärt-om. Fast det spelar ingen roll eftersom har inte har kommit på vad det är för skillnad mellan dagar och veckor.
Hur som.
Bara det låter kort ;)
 
 
 
 
Om julpyntning handlade ju veckans Real Life om och jag har funderat lite på frågorna själv.
- Julpyntar jag? - OM jag gör ;)
 
Regler och traditioner? Ja det är ju här det har kört ihop sig lite i och med att jag blivit vuxen och fått egen familj som jag ska skapa egna traditioner med. Samt att jag flyttat ihop med en karl som också har traditioner från sitt barndomshem som man måste jämka ihops sig med. PLUS att jag bytt till ett land med HELT andra jul-traditioner än vad jag är van vid och det måste ju ocksås tas i beaktning och kompromissas ihop till något som känns bra för oss.
 
Så vi kör adventsljusstakar här till advent som folk aldrig har sett här nere. Och heller finns det inga fönsterbrädor att ställa dem på. Så det har blivit till att hitta på nya passande ställen för dem. Samma med julstjärnan i fönstret. Fast den kan faktiskt hänga där, i just fönstret där den hör hemma, utan problem. Men jag vill inte veta vad grannarna tror om oss när de ser alla ljus.
Elslösare kanske ;)
Kanarierna har istället de tre vise männen eller jultomten komma klättrandes upp till fönstrena. På UTSIDAN ;)
 
Adventsljustaken med levande ljus, samma sak. Har de aldrig sett här nere, men det kör vi på.
 
Lussebullebak, samma sak. Men där har Älsklingen blivit en ivrig påhejjare av just den traditionen. Kan inte förstå varför ;)
 
Julmusik kör vi från 1:a advent och tills vi spyr. Har hittills varit ett överflöd av MIN musik. Men sedan Guldklimpen börjat skolan och kommer hem och sjunger julsånger som de lärt sig i skolan, så har dessa också fått flytta in på Spotify-listan.
 
Så är det julkrubban som har fått flytta in här sedan ungarna kom och Älsklingen ville ha ett finger med i spelet och bestämma. Krubba skulle det vara. För ungarnas skull. För jag har ALDRIG kört med någon julkrubba så vitt jag kan minnas. Men man får ge och ta här ;)
 
Så är det Luciatåg för familjen, pepparkashus OM det hinns med, julstök och granklädning dan före julafton, jullunch med SVENSK mat på julafton när Älsklingen kommit hem från jobbet. För HÄR jobbar man den dagen. Och så middag på kvällen med svärisarna och svärmors mat.
 
Många regler och många traditioner låter det som. Men faktum är att detta bara är mina abitioner. Verkligheten är att jag brukar liga efter i schemat så det bara smäller om det. Slå in paket på julafron och ta fram tomtarna i mellandagarna är bara få exempel. *suck* ;)
 
Sen är ju faktiskt inte julen slut för oss utan det kommer ju en ANDRA julafton på trettondagen. Och DEN traditionen >>> är väl den största förändringen i mitt liv sedan jag flyttat hit.
 
 
Andra som berättar om hur det julpyntas hemma hos dem är:
 
- Miriam ÄR julen säjer hon. Det är hennes bästa tid. MEN det är inte alla tomtar som får bo hos henne. Nej de måste se snälla ut på ögonen. Japp sånt är viktigt. Tänk om man skulle upp mitt i natten på toa och fick syn på nån lömsking som stog och bligade på en ;).
 
- Ann-Mari berättar en alldeles speciell anekdot om den viktiga advetsstjärnan med orange sken, som visade vägen hem till Sverige igen.
 
- Dagliga Ljusglimtar lär oss det RIKTIGA namnet på julgranskulor och berättar att de brukar vara samma år från år. Hos henne köps det sällan något nytt pynt.
 
- AnneliH är inte mycket för julpynt, eller har blivit på senare år. Till exempel visar hon upp en alldeles egen variat på julgran. En som ger mer känsla av sand mellan tårna än fruset granris under fötterna.
 
- Anna som berättar att GRANEN är hennes viktigaste pynt, tar upp en sak som jag bara kände att halleluja att nån annan slåss med detta huvudbry. Man vill ha en perfekt gram och inget tjaffs som ungarna varit med och pillat i. Tur att man kan kontrollera sig.....och flytta om kulorna när ungarna somnat ;)
 
- Caroline tar upp ett annat väldigt viktigt problem i samband med julpyntningen: advets-ljustake-glödlamporna. Man måste börja prova i GOD tid innan det är dags. För sånt kan ta tid. Hur många lampor måste man skruva i och ur för att komma på vilken det är som är trasig?
 
- Freja visar DEFINITIVT upp denna julens mest otroliga julgranspynt. För hon har redan varit på shoppingrunda på stan. Enbart för denna utmaning. Det är ju så man får tårar i ögonen ;) Men pyntet, oj, det blir lite nytt i år. För det är inte alltid de har gran, men i år så. En väldigt speciell.
 
- Ansibecki har som tradition att det FÖRSTA (och sista) som händer i julpyntsväg är att åka ut i skogen och hugga sig en utegran som får stå och lysa upp hela julen. Och vanligtvis en riktig bit till in under året.
 
- Gardenhouse är den ENDA i denna skara som erkänner att hon faktiskt redan har börjat med julpyntningen. Visserligen bara med fått pynt. Men i alla fall. Här ska njutas.
 
Då får jag väl säja God Jul då, till er alla!
Och tack för att ni var med och berättade.
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Gardenhouse

Lika kul som vanligt och jag blir bortskämd med ;)
Ja jösses vad ni har fått mixat, trist me jobb på självaste julafton?! Tur ni tar trettondagen med :) ja det är lustigt vad olika det är.
Ha det gott!
Sussi

Svar: Ja det har varit mycket givande och tagande med traditionerna. Och så vänjer man ju sig ;) Men julaftonen är tråkigt med jobb på...
Yohanna i Las Palmas

2012-11-16 @ 06:28:47
URL: http://www.gardenhouse.blogg.se
Postat av: Spanienfrugan

Vad mysigt med så mycket pynt!
Så nu åker ni äntligen till Sverige snart. Gud vad skoj för er. När var ni där sist?

Svar: Ja nu är det ÄNTLIGEN dags för oss. Det var ETT och ETT halvt år sedan. En evighet ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-11-16 @ 07:38:39
URL: http://spanienfrugan.blogg.se
Postat av: vivekahedlund

Oj vilket fint pynt.
Trevlig Helg!
Viveka

Svar: Tjusigt värre ;) Fast från förra året.
Yohanna i Las Palmas

2012-11-16 @ 09:11:36
URL: http://vivekafeminin.blogspot.com
Postat av: Wildrose

Jultomtar som klättrar utanför fönstret!? :O Stjäl inte folk dem då?

Kul Freja hade det en kombi av Halloween (skrämsel) och jul :)

Svar: De stjäl dem säkert om de sitter för nära maken. Men de som sitter flera våningar upp är säkert lite svåra att ta ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-11-16 @ 10:17:37
URL: http://wildrose.blogg.se/
Postat av: AnneliH

Nu fick jag ju massor av inspiration...kanske måste upp och titta till tomtefar & tomtemor på vinden, de kanske vill komma ur sina kartonger? En idé om utegran fick jag gubben att säga ja till, det tackar jag Ansibecki för :)

Svar: Vad roligt att höra att ni får inspiration och nya ideér. Då känner jag att jag gör ett gott arbete ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-11-16 @ 11:31:19
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: Freja

Kul att så många var med den här gången, jag har snurrat runt hos alla nu! Och kanonbra sammanställning som vanligt!

Svar: Tackar tackar. Så kul att ni har nytta av den.
Yohanna i Las Palmas

2012-11-16 @ 23:39:48
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0